Eerste training Natio slecht georganiseerd

Interim-bondscoach Ricardo Winter (foto: rechts, in gesprek met de spelersgroep) had het liefst gelijk aan de slag willen gaan. Maar dat ko...


Interim-bondscoach Ricardo Winter (foto: rechts, in gesprek met de spelersgroep) had het liefst gelijk aan de slag willen gaan. Maar dat kon hij gisteren niet. Aan de ene kant omdat het pijpenstelen regende, maar anderzijds ook omdat organisatorisch alles niet in orde was. Zo bleek dat niet alle spelers de uitnodiging hadden ontvangen. Van de 27 geselecteerden kwamen er maar twaalf opdagen.

Het werd dus een ‘praatsessie’. Arnold Bilkerdijk, bestuurslid van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), verzekerde de spelers dat het bestuur alle ondersteuning zal geven. Echter wordt ook verwacht dat iedereen – technische staf, clubs en spelers – zijn medewerking verleent. Hij erkende dat de tijd kort is, maar dat afzeggen voor de SVB een gemiste kans zou betekenen. “En wij willen alle meetmomenten aangrijpen voor de selectie om in actie te komen.”

Winter zegt desgevraagd dat de tijd inderdaad kort is. Het toernooi begint al op 28 oktober, wat betekent dat het nationale team minder dan een maand heeft om zich voor te bereiden. Ook moet hij er rekening mee houden dat de Surinaamse competities nog niet begonnen zijn. “Bepaalde zaken als wedstrijdritme en conditie zullen de spelers dus missen.”

Dat wil hij aanpakken door de trainingen toe te spitsen op partij- en wedstrijdvormen en van daaruit te werken aan een speelstijl die past bij de groep. Ook heeft hij in aanloop naar het toernooi drie tot vier oefenwedstrijden gepland om ondanks alles het maximale eruit te halen tijdens het internationale vierhoekstoernooi.

De interim-bondscoach zal ongetwijfeld geconfronteerd worden met voetballers die actief zijn in de zaalvoetbalcompetitie, die haar laatste fase ingaat. Omdat zaken niet geregeld en nergens vastgelegd zijn, zal flexibiliteit belangrijk zijn. “Wij gaan kijken waar we ze tegemoet kunnen komen en andersom ook. Het wordt geven en nemen, omdat ik niet kan schreeuwen dat ik spelers ga straffen of afvoeren. Daar is de tijd te kort voor en dat kan je alleen wanneer zaken goed geregeld zijn.”

Ondanks alles gaat Ricardo Winter vol goede moed de uitdaging aan. Met de spelers heeft hij afgesproken de komende training serieus aan de slag te gaan. Hij verwacht dan binnen twee weken zijn selectie te zullen terugbrengen naar twintig man.

COMMENTS

BLOGGER: 3
  1. Ze kunnen ook niks hè daar..! Om moe van te worden..Al jaren lopen ze te sukkelen en maar praten over mooie plannen. Helmaal Niks..komt er van terecht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gezien de opkomst en de sterkte/kwaliteit van spelers en trainers zal de uitslag als volgt zijn:

    Frans Guyana - Suriname 3-2
    Guadeloupe - Suriname 5 - 0
    Korsou - Suriname 2 -0

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een ENORME PUINHOOP is het toch ( nog steeds ) bij de SVB.
    Spelers die niet weten dat ze voor NATIO zijn uitgenodigd of een uitnodiging via het bestuur van hun vereniging (hebben) ontvangen ? Zeer slechte administratie !

    Dit komt op mij over als : Jongens, we moeten over 4 weken een toernooi spelen; laten wij even gaan trainen en dan zien we wel wat we bereiken…….tjeeeeeeezis zeg wat een voorbereiding !
    De trainer heeft de hele ploeg niet bij elkaar terwijl men nog niet eens met de competitie is begonnen. Wat een ROTZOOI !
    Hoe wil je de nationale ploeg zo voorbereiden ?

    Hoe willen we zo bij de CFU-top gaan behoren, laatstaan proberen aan te hangen bij de Concacaf; vergeet het op deze manier !

    Meneer Etienne Remak, trainer van Leo Victor geeft het oa HAARFIJN aan : In de hoofdklasse in Suriname worden er te weinig wedstrijden gespeeld. We moeten nu echt gaan brainstormen om tot een andere opzet te komen, omdat er nu slechts achttien wedstrijden of twintig competitie wedstrijden gespeeld worden. Hoe willen we ons voetbal ontwikkelen op deze manier ? A NO KAN TOCH !!

    De nationale competitie begint na 4 Oktober ( ik dacht 8, 9 of 10 Oktober ) en nog steeds is het speelschema NIET klaar / vrijgegeven……

    Organisatorisch is het bij 90% van onze top-sectie clubs een PUINHOOP ! Voor alle duidelijkheid ik ben een Robinhood supporter van het eerste uur ( Ro Kolf – Rustenberg – Castillion –Entingh – leiles – ranrooch – Emmanuelson etc etc ). De meneer die nu voorzitter is heeft bv Robinhood finaal naar de knoppen geholpen en Ro Kolf weggejaagd ! Bij verkiezing van het huidige SVB bestuur had deze meneer van Dijk de gore moed om zijn secretaresse de schuld te geven dat zogenaamd een machtiging niet goed was of hem niet had bereikt..wat LAF ! soep met balletjes is het bij onze verenigingen

    Als u mijne mensen meer en veel leest dan zal u weten / ontdekken dat er slechts 1 ( één ) club is in Suriname die door de FIFA goedgekeurd is en aan de eisen voldoet voor financiële hulp uit het ‘Win in Concacaf with the Concacaf’-project.-.

    Ik breng in herinnering dat er ( ik dacht ) slechts 37 personen / afgevaardigden / gemachtigden hebben beslist over de toekomst van ons voetbal en meneer Giskus en mede bestuursleden hebben herkozen. Die zijn dus de PRIMAIRE verantwoordelijken voor de huidige ROTZOOI binnen ons voetbal.
    ONBEGRIJPELIJK dat men de zoon van dit land, Clarence Seedorf de deur heeft gewezen en hem heeft gezegd : WE HEBBEN JOU, JE KENNIS, GELD, CONTACTEN en ADVIES NIET NODIG !
    En zie het resultaat…………

    Ach weet u, we worden echt UITGELACHEN in het voetbalwereldje : dames uitgeschakeld door SintKitts-Nevis, NATIO heren puinhoop…….

    SVB denkt voor USD 15.000,- per jaar / € 10.000,- dus een buitenlandse bondscoach aan te kunnen stellen en geen geld te hebben om wedstrijden te spelen.
    Guyana, Frans-Guyana, Antigua, Curacao……..we hebben er echt GEEN FLUIT aan en we worden UITGELACHEN !
    Trinidad, Jamaica, El Salvador, Costa-Rica, Cuba daar MOETEN we tegen spelen als we iets willen bereiken. Maar dan MOET je geld hebben en dat heeft Giskus NIET en wil NIEMAND in SVB stoppen met deze bestuursleden.

    Ach weet u, IK HOU SLECHTS VAN HET VOETBAL en VERLANG TERUG NAAR DE TIJD VAN WE NAK DEN DRIE. Wie dat niet weet, die tijd zaten er 15.000 man in het stadion, tot zelfs op de sintelbaan. Robinhood – Transvaal bekeek ik voor 12.000 man.

    Organisatorisch zullen we eerst de moederorganisatie / SVB op ORDE moeten hebben, de clubs desnoods via een soort LICENTIE systeem dwingen hun zaken op ORDE te brengen. Eerst organisatorische ORDE, anders heeft het PROFFESIONALISREN geen zin !

    NATIO SUC6 en ondanks dit gaan we ervoor !!

    WE NAK DEN DRIE !!

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Eerste training Natio slecht georganiseerd
Eerste training Natio slecht georganiseerd
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgX1EWSGUVerWF-xBTgRCVHHL-MJhfPHMjmsBTbWc2IADPncw0vpGn7UoqpYFp7Vwf3TLCn1YP_EHeF5Hb2D-2eF3zJeNX9t8GMEPKNyc_9p6tn96EsgsGomvdYYE-GMU4ZK-XELKv6EkI/s1600/Suriname%252C+Selectie%252C+Ricardo+Winter%252C+Interim-bondscoach%252C+2009.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgX1EWSGUVerWF-xBTgRCVHHL-MJhfPHMjmsBTbWc2IADPncw0vpGn7UoqpYFp7Vwf3TLCn1YP_EHeF5Hb2D-2eF3zJeNX9t8GMEPKNyc_9p6tn96EsgsGomvdYYE-GMU4ZK-XELKv6EkI/s72-c/Suriname%252C+Selectie%252C+Ricardo+Winter%252C+Interim-bondscoach%252C+2009.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2009/09/eerste-training-natio-slecht.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2009/09/eerste-training-natio-slecht.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content