Aloema terug in Suriname na nachtmerrie

Doelverdediger Ronny Aloema is met een trauma teruggekeerd uit Tobago, Trinidad. Geen haar op zijn hoofd denkt aan een terugkeer, alhoewel ...


Doelverdediger Ronny Aloema is met een trauma teruggekeerd uit Tobago, Trinidad. Geen haar op zijn hoofd denkt aan een terugkeer, alhoewel hij nog tot en met december onder contract staat bij de profclub Tobago United. Door de wanorganisatie bij de club en de wanbetaling wil de keeper van Natio niet nog eens drie maanden in de zure appel bijten.

De profcarrière die hij beoogde bij Tobago United werd een avontuur. Van de herinneringen over het schrikbewind en het ondeugdelijk bestuur bij Tobago United wil hij zo snel mogelijk afkomen. Huilbuien in een toestand van machteloosheid typeerden zijn periode van ellende. Toch beweert hij als mens sterker te zijn geworden door de ontberingen en nu anders tegen het leven aan te kijken.

De momenten van zitten met een half loon en geen uitzicht hebben op het voorzien in zijn levensonderhoud, hebben hem heimwee gegeven. Gaandeweg de geestelijke en materiële marteling kreeg zijn besluit om terug te keren naar huis vaste vorm. Onmiddellijk na de competitie in Tobago pakte hij het vliegtuig en koos het luchtruim naar Suriname, het land dat hij de afgelopen zeven maanden sterk in gedachten had.

“Ik kon niet meer”, zegt Aloema desgevraagd. “De organisatie is bar slecht. Uitbetaling vindt plaats wanneer de mensen wilden betalen en nog erbij voor de helft. In de zeven maanden ben ik twee keer vol uitbetaald en voor de rest was mijn portemonnee voor de helft gevuld.”

Aloema was het salaris van 1.000 US dollar per maand overeengekomen. “Je kan niet plannen, en niets doen. De levensstandaard is hoog in Tobago. Als je uit de supermarkt komt, blijft bijna niets meer over van het loon. Er waren geen secundaire voorzieningen.”

Alle spelers woonden in een appartement. Ondanks het zuinig gebruik van het loon kwam het voor dat ze midden in de maand blut waren. “Buiten het voetballen kan je geen kant uit. Ik zat de hele dag binnen en sliep. Ik ben met het doel gegaan iets opzij te zetten om er wat mee te doen na terugkeer in Suriname. Mijn plannen zijn in duigen gevallen en dat heeft me gefrustreerd.”

De voorzitter van de club, zagen de voetballers nauwelijks. De trainer is alles binnen de vereniging, maar wordt niet gedragen op het eiland. Bij de thuiswedstrijden waren amper twintig toeschouwers aanwezig. Soms was de tent leeg.

Aloema zegt aangetrokken te zijn als doelverdediger. “Maar ik heb een aantal wedstrijden in de spits gestaan, omdat er onvoldoende spelers waren. Soms startten we een wedstrijden met tien man.” Zeventien profspelers zijn ingeschreven waarvan na vier wedstrijden een aantal er genoeg van had en vertrok. In het team zaten zeker acht Guyanezen. “Het voordeel was dat wij ons wilden bewijzen en een goed resultaat wilden neerzetten. Dat heeft het team staande gehouden. Al stonden we met acht spelers, wij gingen en voor en daarna pakten wij de privé problemen weer op.”

Aloema zegt dat zijn doelpunt tegen FC Police Force heeft gemaakt dat de club dit jaar voor het eerst in zeven seizoenen niet op de laatste plaats is geëindigd. Het werd een voorlaatste plaats. “Maar na alles wat ik heb meegemaakt, ga ik niet terug.” De keeper voelt zich weer thuis en wil met Transvaal een eervolle plaats bereiken in de competitie.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Aloema terug in Suriname na nachtmerrie
Aloema terug in Suriname na nachtmerrie
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9mr1ryqk07bNnJjStjjbqtg-IUlpeJdWslM8mnaZb7fl_8nTsTu7ylRRcEnz3xG78MzMVNs9RSaSD0bChBn2w3tv7o_dn4qAl6IKBbTgEfAm-9To6CgDcm2QMQKJJSm3SxkdSOZf9G-Q/s1600/Ronny+Aloema%252C+Tobago+United%252C+2008.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9mr1ryqk07bNnJjStjjbqtg-IUlpeJdWslM8mnaZb7fl_8nTsTu7ylRRcEnz3xG78MzMVNs9RSaSD0bChBn2w3tv7o_dn4qAl6IKBbTgEfAm-9To6CgDcm2QMQKJJSm3SxkdSOZf9G-Q/s72-c/Ronny+Aloema%252C+Tobago+United%252C+2008.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2009/10/aloema-terug-in-suriname-na-nachtmerrie.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2009/10/aloema-terug-in-suriname-na-nachtmerrie.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content