Gebrek aan conditie breekt Natio

De nationale voetbalselectie van Suriname is van een koude kermis thuisgekomen. Op de openingsdag van de Independence Cup verloor de select...


De nationale voetbalselectie van Suriname is van een koude kermis thuisgekomen. Op de openingsdag van de Independence Cup verloor de selectie met 1-0 van buurland Guyana. De nationale selectie speelde alles behalve goed voetbal. Op conditioneel en fysiek gebied waren de Surinamers niets tegenover de Guyanezen. Het enige doelpunt viel in de tweede helft met nog een half uur te spelen. Daarbij kwam nog een rode kaart voor Natio-speler Romeo Jomena in de 73ste minuut.

In het doel begon Ronny Aloema, de verdedigers waren Ferdinand Jap A Joe, Marlon Felter (aanvoerder), Germaine van Dijk en Roche Emanuelson. Op het middenveld opereerden Faizel Hoogdorp, Emilio Limon en Gordon Kinsaini, terwijl de voorhoede werd gevormd door Wensley Christoph, Giovanni Drenthe en Melvin Valies. Natio begon de wedstrijd beter dan de tegenstander. In de eerste 20 minuten waren er kansen voor Kinsaini, Christoph en Drenthe, maar die kozen liever voor een voorzet dan zelf te schieten op doel.

Guyana speelde een rustige eerste helft. Doordat Limon te veel balverlies leed en Hoogdorp zwak en teruggetrokken speelde, ontstond er veel ruimte op het middenveld. De Guyanezen maakten hiervan gebruik en losten een paar gevaarlijke schoten op keeper Aloema, maar die misten steeds het doel.

In de tweede helft leek het alsof de Surinaamse jongens geen zin meer hadden om te voetballen. Bij balverlies liepen ze gewoon op het veld. Conditioneel waren ze helemaal gebroken. Dit werd na de wedstrijd ook beaamt door bondscoach Ricardo Winter. “De neergang op het gebied van wedstrijdconditie in de tweede helft was heel groot. Doordat niet wij, maar Guyana eerst gescoord had, konden we geen strategieën meer uitvoeren om onze conditie te besparen.” Winter wijdt het tekort aan conditie bij de spelers in de tweede helft aan het hard werken in de eerste helft. “De jongens hebben te hard gewerkt in de eerste helft.”

Bij een één tegen één duel omspeelde aanvaller Devon Millington van Guyana Germaine van Dijk en schoot via de benen van Aloema het beslissende doelpunt. Suriname had niet genoeg energie om terug in de wedstrijd te komen, althans daarop leek het op. Winter bracht de snelle Bebeto Odang in voor Christoph en Romeo Jomena in voor Giovanni Drenthe. Jomena was nog geen minuut in het spel en werd rood gekleurd door arbiter Jerry Budel voor natrappen. Met 10 man moest Suriname zien terug te komen tegen de fysiek sterke Guyanezen. Odang bracht meer vaart in de aanval. Limon die last had van krampen, werd gewisseld door Gregory Pokie.Daarmee werd de bewering van bondscoach Ricardo Winter op de persconferentie van dinsdag dat de middenvelder in goede fysieke conditie verkeerde tegen gesproken.

De strategie van bondscoach Ricardo Winter was om de kwaliteiten van Limon uit te buiten. Volgens hem speelde zijn ploeg de eerste helft goed en leverde Limon een goede bijdrage. Hij erkent dat de middenvelder soms te veel wilde doen, maar dat die daarop is aangesproken. Bij een voorsprong zou Limon uit de strijd worden gehaald, maar door het uitblijven daarvan bleef hij staan totdat het lichaam niet meer kon.

Net toen de 3 minuten blessuretijd inging, viel de stroom uit voor een seconde. Om de lichtmasten aan te krijgen, moest men ruim 20 minuten wachten. Besloten werd om de wedstrijd af te fluiten met een 0-1 overwinning voor Guyana.

In de eerste wedstrijd van de avond tussen Frans-Guyana en de Nederlandse Antillen viel de stroom ook uit. Toen moest er nog 40 seconden gespeeld worden in deze wedstrijd, waarbij Frans-Guyana met 4-1 voorstond. Ook hier werd besloten de wedstrijd te beëindigen.



Frans-Guyana speelde een sublieme wedstrijd tegen de Nederlandse Antillen. Met vloeiend voetbal, snelle combinaties en balcirculatie werd de Nederlandse Antillen van het veld weggespeeld. Na een 2-1 ruststand werd het 4-1 voor de oosterburen. David Martinon (5de en 35ste minuut), Anthony Tuinfort (58ste minuut) en Cedric Pellage (87ste minuut) scoorden bij de Fransen. Riangelo Rodriguez (41ste minuut) scoorde tegen. Deze wedstrijd werd geleid door arbiter Enrico Wijngaarde. Vermeldenswaard is dat zowel Budel (foto: links met bal) als Wijngaarde een sterke partij hebben gefloten.

De publieke belangstelling voor deze wedstrijd viel tegen. Het Andre Kamperveen stadion was slecht gevuld. Op Tribune Noord kon je de mensen eenvoudig tellen. De hoofdsponsor SLM had een dag eerder bij monde van Clyde Cairo (onderdirecteur) en Rudi Westerborg (pr) gezegd het toernooi heel goed gepromoot te hebben. Misschien lag de selecte publieke belangstelling aan de regen die met bakken neerviel.

Vandaag wordt de Independence Cup voortgezet met de topper tussen Suriname en Frans-Guyana. Voor Suriname staat heel veel op het spel. Allereerste moet gewonnen worden van de Fransen, willen ze het toernooi nog kunnen winnen. Ten tweede moet Suriname zich ook revancheren voor het geleden verlies in de Parbo Bier Cup eerder dit jaar. Hoewel we optimistisch, vaderlandsgezind en hoopvol moeten zijn, lijkt de clash een heel moeilijke te gaan worden voor onze jongens.

Bondscoach Ricardo Winter zegt de strijd vanavond meer tactisch aan te zullen pakken. “De spelers zullen minder met de bal moeten lopen en ook ervoor moeten zorgen dat er vroeg wordt gescoord, waardoor de strategie gewijzigd kan worden.” Bebeto Odang is vanavond wel van de partij. Hij zou woensdag een basisplaats hebben, maar werd eruit gelaten omdat hij de laatste dagen met een zware griep zat.

De titanenstrijd word gespeeld om 21.00 uur Surinaamse tijd. Hiervoor komt om 19.00 uur Guyana uit tegen de Nederlandse Antillen.

COMMENTS

BLOGGER: 3
  1. De staat van ons huidige voetbal is TRIEST & TRIEST & TRIEST !

    Onze vertegenwoordigers van clubs en bonden zijn tevreden met de huidige staat want hebben niet zij voor voortzetting van de club Giskus gekozen terwijl de groep Seedorf een meer dan werkbaar alternatief was ? Triest en ondankbaar, achterlijk en DOM dat men Seedorf en consorten de deur heeft gewezen ! Dat is niet uit te leggen !
    Helaas zullen we de komende tien jaar niet kunnen repareren hoe ons voetbal er nu aan toe is. Voorlopig zitten we nog 3 jaar met Giskus opgescheept en is ons voetbal een BAKBA WINKRI !
    Het ontbreekt Giskus aan VISIE en vooral FINANCIëN !! die twee zaken kan je nl niet los zien : als je van te voren weet dat je geen financiën hebt en dus het voetbal niet naar een hoger plan gaat kunnen tillen en je toch aan de klus begint heb je dus geen VISIE, behalve dan kwi-kwi visie misschien

    Onze NATIO heeft geen permanente trainer maar slechts trainers op adhoc basis, want SVB kan ze niet permanent betalen. e SVB denkt voor € 15.000,- per jaar ( € 1250,- per mnd ) een buitenlandse trainer te kunnen aanstellen voor NATIO LOL.........LACHEN DUS !

    Laten we bij de BASIS beginnen : zolangs als onze top-sectie clubs speeltjes zijn van eigenaars die niet weten wat ze met hun (narco)geld moeten doen, zolang een INSTITUUT als Robinhood naar de KNOPPEN wordt geholpen door mensen die denken dat ze de Abramovitsj zijn van Suriname omdat ze toevallig een goed-draaiend installatie techniek bedrijf hebben, zolang SVB geen regels / eisen gaat stellen waar top-sectie clubs aan moeten voldoen om een licentie te krijgen om 1ste of hoofdklasse voetbal te spelen ( bestuur en runnen van de clubs PROFFESIONALISEREN DUS !!! ) kunnen we niet van SVB verwachten dat ze de zaken zelf op orde hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. REGELS gaan stellen voor wie voor NATIO wil spelen : vooral wie WIL......het is geen MOETEN maar WILLEN ! Een EER moet het zijn ! NATIO speler, dan GEEN zaalvoetbal voor jou ! Dan maar wat mindere spelers selecteren maar spelers die 100% geven zelfs 110% Verschijn je 2 trainingen niet zonder geldige opgaaf dan afvoeren en bedanken !
    ZO GAAT HET NIET LANGER ! WIJ ZIJN HET LACHERTJE VAN CFU EN CONCACAF ! behalve Fr Guyana, Ned Antillen, Guyana, Antigua wil niemand tegen ons spelen.

    Hoe willen de PROFS dubbele nationaliteit verlenen om voor NATIO te spelen als SVB BASICS niet op orde heeft ?

    Ik zie de komende 10 jaar de toekomst van ons (club & NATIO ) voetbal SOMBER in ! !!

    Zal de toekomst uitwijzen dat ik ONGELIJK heb of een zwartkijker ben geweest ? In mijn hart hoop ik van wel, maar REALISME vertelt dat we steeds meer afglijden naar een bedenkelijk nivo !

    WIE RED ONS VOETBAL ??!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. WHO ARE THE PLAYERS in the picture above?
    http://i36.tinypic.com/97quj5.jpg

    Back row from left to right: #1 Ronnie Aloema, #10 Emilio Limon, #11 Wensley Christoph, #4 ???, #8 Melvin Valies, #4 cap Marlon Felter;
    Front row from left to right: #12 ???, #2 Ferdinand Jap A Joe, #9 Gordon Kinsaini, #6 ???, #17 Jermaine Van Dijk;

    the unknown players (#4, #12 & #6) are Giovanni Drenthe, Roche Emanuelson and Faizel Hoogdorp.

    I hope someone can help to identify them.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Gebrek aan conditie breekt Natio
Gebrek aan conditie breekt Natio
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirxDSapTZT446emNQK4JHd_oRoE-nvhsIhyphenhyphenXhcip3KvIzj1m5RNbpjw4uouGIg3ovdRy_YntpoxmxX_-0JG8y4qcOKEEjbYFoVtLDhq5CUMCSCcdidkJ-6PoKcccatMOSngg2Tyko0zk8/s1600/Suriname%252C+Guyana%252C+Elftal%252C+Independence+Cup+2009%252C+2009.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirxDSapTZT446emNQK4JHd_oRoE-nvhsIhyphenhyphenXhcip3KvIzj1m5RNbpjw4uouGIg3ovdRy_YntpoxmxX_-0JG8y4qcOKEEjbYFoVtLDhq5CUMCSCcdidkJ-6PoKcccatMOSngg2Tyko0zk8/s72-c/Suriname%252C+Guyana%252C+Elftal%252C+Independence+Cup+2009%252C+2009.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2009/10/gebrek-aan-conditie-breekt-natio.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2009/10/gebrek-aan-conditie-breekt-natio.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content