Henk Donk en Guadeloupe haken af

Henk Donk is geen assistent meer van interim-bondscoach Ricardo Winter (foto: rechts, in gesprek met keeper Brian Damba). Zijn vertrek bij ...


Henk Donk is geen assistent meer van interim-bondscoach Ricardo Winter (foto: rechts, in gesprek met keeper Brian Damba). Zijn vertrek bij de nationale voetbalselectie van Suriname is gehuld in een waas van onduidelijkheid. Winter bevestigt dat Donk geen assistent meer is, maar wil niet in detail treden.

Wel zegt hij door Waldo Gobardhan, die belast is met de begeleiding van het nationaal team, gevraagd te zijn op zoek te gaan naar een nieuwe assistent wegens de protesten uit de trainerswereld. Enkele coaches in Suriname waren het niet eens met de benoeming van Donk, omdat hij geen diploma heeft om het trainersvak uit te voeren.

De gewezen assistent ontkent dat niet, maar heeft er een verklaring voor. “Ik heb ongeveer vijftien jaar terug vrijstelling gehad van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), omdat destijds drie jeugdploegen van mij in de hoogste afdeling speelden.” De oefenmeester had in Nederland onder meer de eerste klasse amateurploeg A.V.V. Zeeburgia onder zijn hoede.

Winter, die zijn goede vriend vrijdag op de hoogte bracht van de ontwikkelingen, zou gisteren zijn nieuwe assistent kiezen. De tijdelijke bondscoach is teleurgesteld over de gang van zaken. “Ik had al met Ryan besproken wat de plannen voor komende weken zijn, dit zal ik nu weer opnieuw moeten doen. Het is een heel proces en daar ga ik nu weer tijd en energie in moeten stoppen om de nieuwe assistent helemaal bij te praten.” Donk hoopt dat Winter, voor wie hij als trainer en als mens veel respect heeft, met hetzelfde enthousiasme de selectie zal klaarstomen.

Gobardhan zegt dat de assistent heeft afgehaakt, omdat hij niet te veel tijd zou hebben om zich met de selectie bezig te houden. Bekend is dat Donk Winter assisteert bij eersteklasser Excelsior uit Commewijne. SVB-voorzitter Louis Giskus kon niet echt zeggen, waarom Donk plaats moest maken, omdat hij nog moest praten met Winter en Gobardhan.

Donk, vader en zaakwaarnemer van profvoetballer Ryan Donk, is geremigreerd naar Suriname. Hij is er al zes weken. “Ik ben enigszins teleurgesteld”, bekent hij. “Maar ik heb mij er snel bij neergelegd, zodat de nationale selectie geen hindernissen ondervindt in de voorbereiding op de Independence Cup.” Het toernooi is over ongeveer drie weken en de ploeg verdient volgens hem geen hindernissen.

De Independence Cup wordt op 28 en 30 oktober en 1 november gespeeld in Paramaribo. Behalve Suriname doen ook Frans-Guyana en de Nederlandse Antillen mee. Guadeloupe was de vierde ploeg, maar die heeft afgezegd voor het vierhoekstoernooi. Het is niet bekend of er een ander team uitgenodigd zal worden om deel te nemen in plaats van Guadeloupe.

COMMENTS

BLOGGER: 1
  1. Pfff..ik ben al benieuwd wat het volgende is wat Natio te wachten staat.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Henk Donk en Guadeloupe haken af
Henk Donk en Guadeloupe haken af
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrsrAAlsvPTR8Z_D9hyphenhyphenJXOMQFifu8Uzkyq0nlv-9v-60WHTvF_a8SaTe18Xq7FGprfgk15LwZdCjtJpkfMT-AYxg78kw1w03MX12slINa55wXwn6r4TISbNIWXF_LKidlZbBOqFv0f2ok/s1600/Henk+Donk%252C+Ricardo+Winter%252C+Interim-bondscoach%252C+2009.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrsrAAlsvPTR8Z_D9hyphenhyphenJXOMQFifu8Uzkyq0nlv-9v-60WHTvF_a8SaTe18Xq7FGprfgk15LwZdCjtJpkfMT-AYxg78kw1w03MX12slINa55wXwn6r4TISbNIWXF_LKidlZbBOqFv0f2ok/s72-c/Henk+Donk%252C+Ricardo+Winter%252C+Interim-bondscoach%252C+2009.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2009/10/henk-donk-en-guadeloupe-haken-af.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2009/10/henk-donk-en-guadeloupe-haken-af.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content