Kees Zwamborn weet weer niet te winnen

Bondscoach Kees Zwamborn heeft wederom niet zijn eerste overwinning weten te boeken met Suriname. Het werd dinsdag wederom een gelijkspel vo...

Bondscoach Kees Zwamborn heeft wederom niet zijn eerste overwinning weten te boeken met Suriname. Het werd dinsdag wederom een gelijkspel voor de jonge selectie (U-23) van Suriname. Na een doelpuntloos gelijkspel tegen Kamal Dewaker vorige week, werd het deze keer 1-1 tegen Tammenga.

De selectie, die zich voorbereidt op de Digicel Caribbean Championship, speelde vooral in de eerste helft een slechte wedstrijd. Er werd veel balverlies geleden en de spelers konden heel moeilijk een goede aanval opzetten. Vaak genoeg maakten ze een extra dribbel of actie waardoor de tegenstander de bal kon veroveren. Vooral Natio's rechtermiddenvelder Leandro Gron, die overigens al in de eerste helft geblesseerd uitviel, was meer met zichzelf bezig waardoor er van over rechts niet veel gevaar kwam. Daarbij leed ook Evani Esperance veel balverlies, waardoor Suriname de bal niet kon vasthouden.

Opvallend was dat bondscoach Kees Zwamborn met Inter Moengotapoe-middenvelder Stephan Banetti als centrumverdediger startte. Hij voerde zijn taken in de verdediging prima uit.

Ook bij eersteklasser Tammenga wilde het niet vlotten. Toch was de eerste kans voor de club uit de eersteklasse. Deniel Kenton combineerde met Mangalvio Promes die de bal vervolgens voorlangs het doel van Suriname schoot. Raoul Valentijn was net te laat om alsnog in te tikken.

In de tegenaanval van Natio losten vervolgens Giovanni Drenthe en Giovanni Waal een schot op het doel, maar die werden beide keren gekeerd door Tammenga-doelman Wendel Morman (foto: rechts, met links ploeggenoot (Glenn Gabriël) en midden een speler van Suriname). Aan de andere kant was het wel raak. Arbiter Ramon Louisville kende Tammenga net buiten het strafschopgebied een vrije trap toe, nadat Banetti een overtreding had begaan op Valentijn. De bal werd prachtig ingetrapt door Kenton; 1-0. Met deze stand werd er ook gerust.

Na de rust kwam het team Zwamborn iets beter opgang en werd Tammenga op eigen helft gehouden. Suriname kwam bijna op gelijke hoogte, maar een ietwat gelukkige bal van Waal kwam via de paal weer het veld op. De tweede kans was voor Drenthe, die alleen op het doel afstormde, maar zijn inzet werd tot hoekschop gewerkt door de doelman. Tammenga-topscorer Promes kreeg daarna een goede kans om zijn ploeg op een 2-0 voorsprong te brengen. Hij omspeelde Banetti en doelman Firgillio Lamsberg, maar door gebrek aan ‘intelligentie’ kon de verdediger die de rugdekking toepaste de bal uit het doel houden. Kort voor het einde scoorde Regillio Pinas uit een hoekschop van Esperance de gelijkmaker voor Suriname.