CAC Games niet bestemd voor Suriname

Er zal geen Olympische selectie in actie komen op de Central America and Caribbean Games 2010 (CAC Games). Door de te korte periode naar het...


Er zal geen Olympische selectie in actie komen op de Central America and Caribbean Games 2010 (CAC Games). Door de te korte periode naar het sport evenement toe zullen er geen Caribische kwalificaties gespeeld worden. Hiervoor in de plaats zijn de beste drie landen gekozen uit de kwalificaties van het WK voor spelers onder de 20 jaar.

Het U-20 WK werd in 2009 gehouden in Egypte. Het enige Caribische land dat meedeed was Trinidad en Tobago. In de kwalificaties van dat toernooi waren Jamaica en St. Vincent en de Grenadines de landen met het beste resultaat. Hierdoor zijn deze drie landen automatisch geplaatst voor het Olympische evenement in Puerto Rico.

Suriname strandde in de eerste Caribische kwalificatieronde. In een poule met Saint Kitts en Nevis, Aruba en Dominica eidigde de Surinaamse U-20 selectie als derde. Natio speeelde drie keer gelijk. Dit was niet voldoende, omdat alleen de nummers twee doorstroomden naar de tweede ronde. Deze wedstrijden uit de eerste ronde werden tevens in juli 2008 gespeeld.

Het lijkt er op dat de Caribbean Football Union (CFU) te laks is geweest met het organiseren van kwalificaties voor de CAC Games. In tegenstelling tot de CFU heeft de voetbalunie van midden-Amerika (Central American Football Union) wel een kwalificatie voor de landen in haar regio weten te organiseren.

Door de afwezigheid van Suriname komt de Olympische spelen 2012 voor de Olympische voetbalselectie niet in gevaar. Later dit jaar zal namelijk een aparte kwalificatiereeks georganiseerd worden door de CONCACAF.

Het evenement in Mayagüez zal volgende maand 17 juli van start gaan en eindigen op 1 augustus. De voetballanden zullen strijden om het goud, zilver en brons.

UPDATE 6 JULI 2010: De CONCACAF heeft besloten zich terug te trekken uit de CAC Games, omdat er gebrek is aan geschikte faciliteiten in Puerto Rico. Na een evaluatie en analyse is besloten dat de voorzieningen en voorwaarden niet voldoen aan de minimale normen om een internationaal voetbaltoernooi te organiseren. De CONCACAF zal daarom de organisatie van het evenement niet ondersteunen met stafmedewerkers en scheidsrechters. Het is nog niet bekend of de wedstrijden in Mayagüez door zullen gaan door dit besluit.

COMMENTS

BLOGGER: 2
  1. Wat een toestand.

    Wat doet de SVB, dit gewoon accepteren??????
    Jack Warner doet wat hij wilt. SVB moet bij de concacaf en Ffa protesteren. Concacaf zal het bter doen dan Jack Warner die alleen de belangen van T & T behartigt. Kijk maar naar Concacaf culb toernooi, daar worden de finale wedstrijden gespeeld. De meest belangrijke eind toernooien van de concacaf worden ook steeds weer in Trinidad gespeeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het voetbaltoernooi op dit Olympische evenement is vandaag officieel gestaakt, dus een kwalificatie van de U-20 selectie had uiteindelijk niks kunnen opleveren.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: CAC Games niet bestemd voor Suriname
CAC Games niet bestemd voor Suriname
http://i50.tinypic.com/2vwsntg.jpg
http://i50.tinypic.com/2vwsntg_th.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/06/cac-games-niet-bestemd-voor-suriname.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/06/cac-games-niet-bestemd-voor-suriname.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content