Kenneth Jaliens niet aanwezig bij Digicel toernooi

De Surinaamse assistent-bondscoach Kenneth Jaliens (foto: midden, met assistent Ricardo Winter (rechts) en keeperstrainer Stephan Burke (li...


De Surinaamse assistent-bondscoach Kenneth Jaliens (foto: midden, met assistent Ricardo Winter (rechts) en keeperstrainer Stephan Burke (links)) is naar Nederland vertrokken voor verdere bijscholing. Hij zal de Trainer/Coach 1-cursus volgen op de voetbalacademie van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Dat diploma is gelijkgesteld aan dat van de UEFA. Jaliens zal tijdens zijn verblijf een stageopdracht uitvoeren bij de eredivisieclub Feyenoord Rotterdam.

Voorzitter Louis Giskus van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) hoopt dat Jaliens met succes de opleiding afrondt. Bij terugkomst wordt van hem verwacht dat hij gedurende twee jaren zijn opgedane kennis overdraagt op club of nationaal niveau. "Hij kan ook lessen verzorgen, omdat hij een erkende docent is", zegt Giskus. De voorzitter vertelt dat de Trainer/Coach 1-cursus de op één na hoogste in Nederland en Europa is. "Als je na de cursus twee jaren ervaring opdoet bij een profclub kan je worden toegelaten tot de cursus betaald voetbal."

Dit brengt ook met zich mee dat Jaliens niet aanwezig zal zijn wanneer de nationale selectie van 18 tot en met 22 augustus op Antigua en Barbuda de voorronde van de Digicel Caribbean Championship zal spelen. Zijn taken worden overgenomen door collega-assistent Ricardo Winter, die aan het hoofd staat van de U-17 selectie die momenteel WK-kwalificatie wedstrijden speelt.

Giskus zegt dat de SVB het helemaal aan Winter heeft overgelaten om een vervangende assistent aan te wijzen. "Winter zal zo spoedig mogelijk een voordracht doen. Dat laten wij geheel aan hem over. Als het een goede voordracht is zullen wij dat ongetwijfeld accepteren." Winter zegt dat hij al iemand op het oog heeft, maar hij wil de naam nog niet prijsgeven.

"Ik moet eerst met die man praten", aldus Winter, die gelijk eraan toevoegt dat hij van plan is om het gesprek in het weekend te voeren. Als de persoon in kwestie instemt, zal Winter de volgende week de voordracht doen.

Nadat eind mei Kees Zwamborn zijn functie als bondscoach neerlegde, namen Kenneth Jaliens en Ricardo Winter de nationale selectie onder hun hoede. Na het vertrekken van de Nederlander gaf Louis Giskus aan dat er een nieuwe buitenlandse bondscoach aangetrokken zou worden. "Met de stichting Suriprofs en de KNVB is afgesproken dat begin augustus een Nederlandse coach voor een maand naar Suriname komt om samen met de twee Surinaamse coaches de selectie voor te bereiden op het Digicel-toernooi", aldus Giskus in mei op een persconferentie. Het is onduidelijk of deze coach er zal komen.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Kenneth Jaliens niet aanwezig bij Digicel toernooi
Kenneth Jaliens niet aanwezig bij Digicel toernooi
http://i30.tinypic.com/2d8g7mf.jpg
http://i30.tinypic.com/2d8g7mf_th.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/07/kenneth-jaliens-niet-aanwezig-bij.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/07/kenneth-jaliens-niet-aanwezig-bij.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content