Natio tegen Guyana, Antillen en Saint Lucia

Het Surinaams voetbalelftal speelt in de eerste ronde van het toernooi om de Digicel Carribean Championship 2010 tegen Guyana, de Nederlands...


Het Surinaams voetbalelftal speelt in de eerste ronde van het toernooi om de Digicel Carribean Championship 2010 tegen Guyana, de Nederlandse Antillen en Saint Lucia. De poulewedstrijden vinden plaats in het eigen André Kamperveenstadion op 13, 15 en 17 oktober. De groepswinnaar gaat door naar de volgende ronde samen met de twee beste nummers twee van in totaal vier poules in de eerste kwalificatieronde.

Eindigt Suriname na drie wedstrijden als winnaar, dan zijn in de tweede ronde in elk geval Trinidad & Tobago en Haïti de tegenstanders. Beide landen zijn automatisch geplaatst op grond van de resultaten tijdens het vorige toernooi om het Caribisch kampioenschap. De wedstrijden in de volgende ronde staan gepland voor de eerste week van november. De finale wordt op 5 december gespeeld op Martinique. De beste vier landen in de Caribbean Championship komen vervolgens medio volgend jaar uit in het CONCACAF-toernooi om de Gold Cup waar ook landen uit Noord- en Midden-Amerika aan meedoen.

Gordon van Sichem, directeur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), toont zich ingenomen met de loting: "Met zowel Guyana als de Antillen hebben we altijd een gezonde rivaliteit en ik verwacht dat er flink wat publiek op afkomt. Bovendien denk ik dat onze jongens een goede kans maken om een ronde verder te komen. Het moet nu gewoon maar een keer gebeuren."

De Caribische voetbalunie (CFU) heeft het schema dinsdagavond naar de SVB gemaild. In een begeleidend persbericht beschouwt CFU-voorzitter Jack Warner het toernooi als een uitstekende gelegenheid om het volop aanwezige voetbaltalent in de Caribische regio te etaleren. De CFU gaat verder niet in op de vele wijzigingen in het toernooischema. Aanvankelijk zouden in maart de eerste kwalificatiewedstrijden worden gespeeld. Ook de voor mei vastgestelde partijen vonden geen doorgang.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Natio tegen Guyana, Antillen en Saint Lucia
Natio tegen Guyana, Antillen en Saint Lucia
http://i37.tinypic.com/21ke8ax.jpg
http://i37.tinypic.com/21ke8ax_th.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/08/natio-tegen-guyana-antillen-en-saint.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/08/natio-tegen-guyana-antillen-en-saint.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content