SVB viert 90-jarig bestaan met voetbalactiviteiten

Als de voorgenomen activiteiten worden uitgevoerd, mag voetbalminnend Suriname een jaar vol sensatie tegemoet zien. Tijdens een gisteren geh...


Als de voorgenomen activiteiten worden uitgevoerd, mag voetbalminnend Suriname een jaar vol sensatie tegemoet zien. Tijdens een gisteren gehouden persconferentie in het André Kamperveen Stadion, presenteerde het feestcomité (foto: van links naar rechts, Letitia Vriesde, Dilip Sardjoe, Ray Wimpel en Louis Giskus) een jaarprogramma, dat op 30 september 2011 eindigt. De activiteiten staan in het teken van de negentigste jaardag van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) op 1 oktober.

Ray Wimpel, die samen met Dilip Sardjoe en John Defares in het comité zit, vertelt dat na lang wikken en wegen gekozen is voor een feestjaar in plaats van een feestdag. "Er zal het komend jaar flink worden gevoetbald", belooft hij. Het startschot is gisteravond gegeven met een minitoernooi in het Franklin Essed Stadion.

Op de planning staan verder het vastleggen van de geschiedenis, het uitbrengen van gouden, zilveren en bronzen munten, sportdagen, huldigingen van oud-internationals met een plakkaat, renovatie van sportcomplexen en gebouwen, het verwisselen van de kunstmat van het Essed Stadion en het opzetten van een nieuw bondsgebouw.

Ondernemer Dilip Sardjoe vervult daarbij een belangrijke rol. "Hij zal de komende tijden een grote speler zijn in de Surinaamse voetballerij", zegt Wimpel. Zo neemt Sardjoe alle kosten van de receptie van vrijdag in het Kamperveen Stadion voor zijn rekening.

Voorzitter Michael van Praag van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond arriveert vandaag speciaal voor de receptie. Opmerkelijk is dat de Fifa, Concacaf en CFU niet zijn uitgenodigd. Die drie overkoepelende organisaties worden volgens SVB-voorzitter Louis Giskus uitgenodigd voor latere projecten.

Een belangrijke activiteit is op 24 oktober, wanneer atletiekhinde Letitia Vriesde een grote volksmanifestatie op het Onafhankelijkheidsplein houdt. Er is voor het plein gekozen, omdat op die plaats de eerste voetbalwedstrijd is gespeeld. "Eenieder zal aan zijn trekken komen", belooft Vriesde. Alle spelletjes zullen met voetbal te maken hebben. Ook zullen topvoetballers in het daglicht worden geplaatst. Het publiek zal ze kunnen uitdagen met spelletjes zoals jongleren of door een balletje te trappen naar de nationale doelman.

Met de voetballer van de vorige eeuw, Humphrey Mijnals, zal er iets speciaal worden gedaan. Mijnals, die in november 80 wordt, weet nog niets van de ideeën.

In januari wordt er een groot internationaal toernooi georganiseerd, waaraan twee topploegen uit Brazilië en een Nederlandse club zullen meedoen. "Het is nog niet bekend welke ploegen het worden, maar vaststaat dat ze komen", verzekeren Wimpel en Sardjoe. Defares, die uitlandig is, zal spoedig naar Brazilië vertrekken om zaken in orde te maken.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB viert 90-jarig bestaan met voetbalactiviteiten
SVB viert 90-jarig bestaan met voetbalactiviteiten
http://i52.tinypic.com/2psmyhw.jpg
http://i52.tinypic.com/2psmyhw_th.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/09/svb-viert-90-jarig-bestaan-met.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/09/svb-viert-90-jarig-bestaan-met.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content