Abena: 'Suriname moet stempel drukken op sport'

"Als ik zo de geschiedenis van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) beluister dan moet de voetbalsport nieuw leven worden ingeblazen om de g...


"Als ik zo de geschiedenis van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) beluister dan moet de voetbalsport nieuw leven worden ingeblazen om de glorietijd van vroeger te herbeleven." Dat zei minister van Sport en Jeugdzaken Paul Abena (foto) tijdens de receptie van de SVB, gisteren in verband met het negentigjarig bestaan van de organisatie. Hij merkte op dat het de regering ernst is met de ontwikkeling van de sport. "Wij zullen de sport zowel nationaal als internationaal helpen tillen naar grotere hoogte."

SVB-voorzitter Louis Giskus besprak de ups en downs van de bond en bleef stilstaan bij de geschiedenis en de markante momenten van belangrijke ontwikkelingen. Hij benadrukte dat de organisatie nu de weg zal inslaan naar professionalisering. Giskus prees de medewerking van de overheid, het bedrijfsleven en de buitenlandse donoren, zoals de KNVB en de Suriprofs. Eugenie Haynes van Digicel, hoofdsponsor van de SVB, bracht een felicitatieboodschap over en sprak zijn erkentelijkheid uit zich te mogen associëren met de bond. Haar organisatie hoopt in de toekomst op meer tastbare resultaten uit de samenwerking.

Michael van Praag, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), tekende aan dat zijn bond zich in de afgelopen periode medeverantwoordelijk heeft gevoeld voor ontwikkelingen van het voetbal in Suriname. De KNVB-voorzitter wees op de bijdrage van het Surinaamse talent aan het Nederlandse voetbal sinds de jaren vijftig, toen toppers als Humphrey Mijnals en Erwin Sparendam voet aan wal zetten in Nederland. Verder verwees hij naar de latere generatie voetballers als Frank Rijkaard en anderen, die Nederland tot Europees kampioen hebben gemaakt. "Uit solidariteit zullen wij de SVB blijven ondersteunen." SOC-voorzitter Gerhard van Dijk hoopt dat de SVB ooit mag afreizen naar een eindtoernooi van de Olympische Spelen.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Abena: 'Suriname moet stempel drukken op sport'
Abena: 'Suriname moet stempel drukken op sport'
http://i53.tinypic.com/21c5e2f.jpg
http://i53.tinypic.com/21c5e2f_th.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/10/abena-suriname-moet-stempel-drukken-op.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/10/abena-suriname-moet-stempel-drukken-op.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content