Begeleiding geselecteerde spelers moet beter

De begeleiding van de spelers uit de nationale selectie vereist een aanpak vanaf de opvang bij de club. Het komt regelmatig voor dat trainer...


De begeleiding van de spelers uit de nationale selectie vereist een aanpak vanaf de opvang bij de club. Het komt regelmatig voor dat trainers en andere functionarissen van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) geconfronteerd worden met voetballers die een scheve schaats rijden. Hun discipline laat te wensen over.

In feite is de begeleiding in handen van verschillende actoren. De thuissituatie, werkvloer, vriendenkring, het straatleven en de school werken beïnvloedend, ten nadele of ten voordele op de sportman of -vrouw die een product is van zijn/haar omgeving.

Natio bereidt zich voor op de Digicel Caribbean Cup 2010 en in het verlengde daarvan volgt de kwalificatie voor deelname aan de Olympische Spelen. De afgelopen dagen hebben zich negatieve gedragingen van enkele spelers geopenbaard die geselecteerd waren om een oefenwedstrijd te spelen in en tegen Frans-Guyana. Paspoorten waren zoekgeraakt en een speler had zich zonder opgaaf van redenen niet afgemeld voor vertrek. Deze gebeurtenissen zijn niet nieuw.

De hamvraag is hoe moet ermee worden omgegaan, want er wordt een beroep gedaan op het bedrijfsleven en de belastingbetaler via de overheid om financiële middelen beschikbaar te stellen voor het dekken van de begroting. De investering moet verantwoord zijn. Niemand is bereid ondersteuning te geven aan een selectie waarin voetballers uit de toon vallen en niet de bereidheid tonen hun krachten te geven aan het landsbelang.

Begeleiders die belast zijn met de zorg van de spelers moeten zich ervan bewust zijn, dat in een spelersgroep rotte appels kunnen zijn. De voorkeur gaat daarom uit naar vakmensen die doordringen tot de basis van het probleem van voetballers die vreemd gedrag vertonen. Ze zijn daartoe verplicht, omdat een speler die uit de ban springt genoeg is om de rest op sleeptouw te nemen.

Meedoen aan internationale wedstrijden brengt grote verplichtingen met zich mee. Confrontatie met gedragsproblemen van hedendaagse voetballers kan niet enkel in hun schoenen worden geschoven. Gedragsproblemen hebben altijd bestaan onder Surinaamse voetballers. Het ingewikkelder worden van de samenleving en invloeden die via allerlei niet te stuiten kanalen jongeren bereiken en de overhand nemen, maakt het voor begeleiders moeilijker hun werk naar behoren te doen.

Wil de SVB de gedragsproblemen tot een minimum beperken, met vooral de doelen in gedachte die nagestreefd worden met Natio, zal een professioneel begeleidingsteam aan het werk gezet moeten worden. Dat team moet in elk geval affiniteit hebben met de sport. Het zal op basis van de kennis-theorie niet de gevolgen van het vreemd gedrag bestrijden, maar de oorzaken opsporen. Als degenen die met het bijltje hakken in de vorm waarop de opvang en begeleiding nu plaatsvindt niet geloven in een professionele aanpak, ligt de eindronde op een Wereld Kampioenschap ver buiten bereik.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Begeleiding geselecteerde spelers moet beter
Begeleiding geselecteerde spelers moet beter
http://i51.tinypic.com/2m7htvk.jpg
http://i51.tinypic.com/2m7htvk_th.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/10/begeleiding-geselecteerde-spelers-moet.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/10/begeleiding-geselecteerde-spelers-moet.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content