Geen toekomstvisie uitgesproken bij 90 jaar SVB

De speeches waren interessant, maar misten toekomstvisie. Dat is de conclusie van oud-voetballers en -bestuurders over de receptie in verban...


De speeches waren interessant, maar misten toekomstvisie. Dat is de conclusie van oud-voetballers en -bestuurders over de receptie in verband met het negentig jarig bestaan van de Surinaamse Voetbalbond.

In reactie daarop zegt voorzitter Louis Giskus dat de receptie niet de plaats is om over de toekomst te praten. "Daar staat trouwens al over geschreven in het beleidsplan." Oud-voorzitter Krish Bhoendie had graag dat er was gesproken over professionalisering van het voetbal. Hij is duidelijk in zijn opvatting. "Als wij op amateurbasis de sport beoefenen zullen wij in de regio, waar vele landen het professionalisme al hebben ingevoerd, blijven sukkelen. Desnoods stappen wij over naar semi-professioneel niveau, omdat wij de kwaliteit moeten optrekken als je het publiek weer in de stadions wil krijgen. Voetbal is een product. Wil je de kwaliteit van het product verhogen dan moet je het over een andere boeg gooien."

De stap naar semi- of full-prof op basis van structuur en organisatie hoeft volgens hem geen grote te zijn. "Het is niet onmogelijk, omdat de spelers nu al betaling krijgen. Wij moeten gewoon een ingreep doen op basis van evaluatie en gesprekken met de clubs", vindt hij.

Errol Veldbloem, voorzitter van de Wanica Sportorganisatie, vindt dat profspelers meer vechtlust tonen. Hij ziet het niet zitten met het huidig bestuur onder leiding van Louis Giskus en hoopt op een snelle verandering. "Als mensen al tien jaren aan de weg hebben getimmerd en het lukt niet, dan moet je anderen de kans geven." Hij geeft aan teleurgesteld te zijn in enkele bestuursleden zonder die bij naam te noemen.

Hij juicht het initiatief van Dilip Sardjoe om geld te geven voor het organiseren van internationale toernooien toe. Hij hoopt dat dit de gang van het publiek naar het stadion zal stimuleren. Ook hoopt hij dat het ministerie van Sport- en Jeugdzaken de sport een flinke boost zal geven.

Bhoendhie en Veldbloem vinden dat de avond anders had gekund. "Maar ja, iedereen doet het op zijn eigen manier, dus wil ik geen commentaar geven", zegt de oud-voorzitter. Hij vindt dat er niet te veel moet worden afgegeven op het huidig bestuur, omdat zij samen met de voorgaande besturen ondanks de ups en downs ervoor hebben gezorgd dat de bond in stand is gebleven.

Veldbloem had liever gezien dat er net als bij de viering van 75 jaar SVB mensen in het zonnetje werden geplaatst. Ook vond hij dat oud-voetballers (foto: van links naar rechts, Frank Mijnals, Ewald Refos, Jules Lagadeau en John Wijdenbosch) op naam naar voren gehaald moesten worden, zodat degene die hen nog niet kenden kennis kon maken met de ex-internationals.

Giskus was enorm verrast met de opkomst. "Er was een deel van het verleden, heden en de toekomst hier", aldus de voorzitter. Eén uit het verleden was Jules Lagadeau, die het negentigjarig bestaan "een mijlpaal" noemt. Frank Mijnals was er ook, maar kwam door het verkeer iets te laat. Hij vond het jammer dat hij spelers uit zijn periode niet heeft ontmoet. "Dat was een domper, omdat ik niet de spelers heb ontmoet die ik graag zou willen zien."

Ronald Kolf kijkt met gemengde gevoelens terug. Hij was er als speler en nu vindt hij het een eer dat hij mag bijdragen aan kadervorming. Hij is er trots op dat de SVB zich in negentig jaar heeft kunnen handhaven als de grootste sportbond. "Maar nu moet het anders. Er moet meer democratisering komen. Er moet meer inspraak gegeven worden aan andere actoren en organen en de SVB moet ook daadwerkelijk luisteren." Kolf vond dat de speech van Michael van Praag, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, meer zelfvertrouwen heeft gegeven. Hij vind ook dat met sportminister Paul Abena moet worden nagegaan hoe de sport en vooral de voetballerij naar grotere hoogten gebracht kan worden.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Geen toekomstvisie uitgesproken bij 90 jaar SVB
Geen toekomstvisie uitgesproken bij 90 jaar SVB
http://i54.tinypic.com/25ilo2e.jpg
http://i54.tinypic.com/25ilo2e_th.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/10/geen-toekomstvisie-uitgesproken-bij-90.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/10/geen-toekomstvisie-uitgesproken-bij-90.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content