Winter wil beter voetbal zien met nieuwe spelers

Derrick Garden (foto), aanvoerder van de nationale voetbalselectie van Suriname, is zelfverzekerd over het ABCS-toernooi, waaraan vanaf morg...


Derrick Garden (foto), aanvoerder van de nationale voetbalselectie van Suriname, is zelfverzekerd over het ABCS-toernooi, waaraan vanaf morgen wordt geparticipeerd. "We zijn er ready voor en zullen ons zo goed mogelijk presenteren door goed voetbal. We gaan corrigeren wat fout is gegaan tegen Guyana", belooft hij. Garden geeft aan dat de spelers de teleurstelling tegen Guyana te boven zijn gekomen.

"We hebben gewerkt aan de onvolkomenheden. Ons grootste probleem is dat wij teveel scoringskansen laten liggen. Als je niet scoort, blijft die druk en ontstaat het moment niet om vrijuit te spelen. Scoren betekent dat je lekker in die wedstrijd komt." De centrumverdediger is ervan overtuigd dat als tegen Guyana was gescoord het verloop van de wedstrijd een andere positieve wending zou krijgen.

Garden had een lichte blessure, maar is hersteld. Hij beseft dat de functie van aanvoerder zwaar is, maar zegt te bouwen op het vertrouwen dat zijn medespelers in hem stellen en de erkenning die hij krijgt. De laatste trainingsessie was dinsdag, waarna de spelers een etentje gehad hebben van hotel/casino Mirage, één van de sponsors van de Surinaamse Voetbalbond.

Op de valreep zijn Roché Emanuelson van Transvaal en Gregory Rigters van Excelsior toegevoegd aan de selectie, dat vandaag naar Curaçao vertrekt. Sergio Moentari van Robinhood en Regillio Kemper van Walking Boyz Company liggen er uit. "Met de aanpassingen hopen we het toernooi op Curaçao te winnen", meent bondscoach Ricardo Winter. "Dat is van belang voor het zelfvertrouwen op weg naar de tweede ronde van de Digicel Caribbean Cup in november."

Met Rigters denkt hij dat er nu twee scherpe spelers in de punt hebben. In de eerste ronde van de Digicel Caribbean Cup stond Rijssel er alleen voor. "Rigters is in vorm en kan de taak in de spits goed vervullen. Je hebt een betere keuzemogelijkheid in daartoe voorkomende gevallen."

Over Emanuelson zegt hij dat die 'multifunctioneel' is. "We kunnen zowel Wensley Christoph als Kenneth Moennoe makkelijker vervangen. Moennoe, die ook multifunctioneel is, kan naar voren worden geschoven, terwijl aan Emanuelson een rol kan worden gegeven in de verdediging. Verder kan hij ook goed zaken doen op het middenveld. Het voordeel dat de aanpassing met zich meebrengt, is dat niet te lang aangekeken hoeft te worden tegen een situatie als Christoph niet in vorm is."

Het niet meereizen van Giovanni Alleyne door verplichtingen bij het Cism-team is een gemis. Hij fungeerde als centrummiddenvelder en -verdediger. "Door het uitvallen van hem zijn we een centrummiddenvelder kwijt. Ik heb Zhirvano Darson erbij gehaald, maar die is uitsluitend centrumverdediger."

Moentari is uit de selectie gehaald, omdat hij fysiek beneden de maat is ten opzichte van alle anderen. Kemper moet plaatsmaken, omdat Rigters scherper is als spits. Op de laatste training heeft hij flink gescoord. "Het was wel een simpele training, vier tegen vier, maar zijn toegevoegde waarde was zichtbaar. Hij weet zijn doelpunten te pakken."

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Winter wil beter voetbal zien met nieuwe spelers
Winter wil beter voetbal zien met nieuwe spelers
http://i51.tinypic.com/mwsgaa.jpg
http://i51.tinypic.com/mwsgaa_th.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/10/winter-wil-beter-voetbal-zien-met.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/10/winter-wil-beter-voetbal-zien-met.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content