Suriname U-20 vertrekt als eenheid naar toernooi

Voetballers van de nationale U-20 selectie hebben zich enthousiast uitgelaten over deelname aan het CONCACAF U-20 Kampioenschap 2011. Na af...


Voetballers van de nationale U-20 selectie hebben zich enthousiast uitgelaten over deelname aan het CONCACAF U-20 Kampioenschap 2011. Na afloop van de intensieve training zondagavond, varieerden de meningen van de spelers van "ons best doen" tot "we halen het eindtoernooi."

Tijdens de voorlaatste trainingssessie vóór het vertrek morgen in de vroege ochtend naar Guatemala, heeft het sportinstituut Kime een teambuildingsbijeenkomst afgewerkt waar de spelers erg veel zin in hadden. De ontmoeting was er op gericht de samenwerking en goede communicatie binnen het team aan te scherpen.

Via aanschouwelijk materiaal moest de theorie omgezet worden in praktijkopdrachten. Participatie en interactie van de groep was zichtbaar en maakte deel uit van versterking van de onderlinge band. Michael Watson, leraar lichamelijke opvoeding, de socioloog Ruby Zuidveen en de computerdeskundige Jane van Dijk (foto: rechts, met de selectie waarbij de eenheid en de kracht van het samendoen wordt gedemonstreerd) hebben de training verzorgd. Watson toont zich tevreden. Eerder had hij al een theoretische sessie gegeven. Met Zuidveen en Van Dijk deed hij zondag de praktijk.

Aanvoerder
Olvido Misidjang is door de technische staf aangewezen om het team te leiden op het veld. Hij heeft de opdracht de spelers bij elkaar te houden en te inspireren.
Misidjang was eerst sub-aanvoerder en Vitorinio Pinas aanvoerder. Pas vier weken is hij captain na gesprekken met de trainer. "Ik denk dat het besluit is genomen, omdat ik de speler ben met de meeste ervaring binnen het team en de capaciteit heb om aanvoerder te zijn."

Misidjang is er sinds het begin bij. "Mijn taak is veel tot de jongens te praten, ze te motiveren en het team bij elkaar te houden. Ik voer die taak ook uit en breng ze steeds in herinnering dat het hoofddoel is over te gaan naar het WK in Colombia." De aanvoerder vindt dat deelname aan het kwalificatietoernooi een buitenkansje is om ontdekt te worden door scouts. "Daardoor wordt de weg vrijgemaakt om profvoetballer te worden."

Misidjang speelt bij Leo Victor in het centrum van het middenveld. Bij die club is centrumverdediger Derrick Garden de captain. Garden heeft ook jarenlang die post bekleed binnen de nationale seniorenselectie. "Bij elke training, elke ontmoeting leer ik iets van de manier waarop hij zijn taak uitvoert. Mijn bedoeling is de opgedane kennis ten dienste te stellen van de U-20 selectie."

Eenheid
Na afloop van de intensieve training zondagavond, is opvallend de eenheid in denken onder de ambassadeurs. "W'o mek' muiti. We gaan ervoor. De bal is rond, dus met hard werken voor elkaar moet het lukken." De spelers erkennen dat het CONCACAF U-20 Kampioenschap een zwaar toernooi is. "Maar daarom hebben wij ons goed voorbereid om een zo goed mogelijk resultaat er uit te halen. We gaan ons uiterste best doen."

Het nationaal team wil bewijzen dat ze het waard zijn en is er opgebrand succes te boeken en de naam van Suriname hoog houden. "Het zijn tegenstanders uit goed hout gesneden van een behoorlijk kaliber, maar we laten ons niet wegspelen. We gaan ons huid zo duur mogelijk verkopen."

De groep, van wie de kracht volgens de spelers in het middenveld zit, verwacht een goed resultaat. "Alles op alles zetten en het beste er uit halen. De teamgeest wordt met de dag sterker. We hebben elkaar beter leren kennen en dat uit zich in de onderlinge samenwerking die perfecter wordt."

De eenheid binnen het team wordt als "bijzonder" getypeerd. "De sfeer, motivatie en het zelfvertrouwen zijn buitengewoon goed. Er is dus alle reden om een goed resultaat te verwachten. Het team is als geheel sterk."

Starten vanuit de underdogpositie wordt als een voordeel gezien. "Omdat de aandacht voor het neerzetten van de beste resultaten op andere landen is gevestigd. We gaan zeker voor de winst en voor Columbia. Net zoals de tegenstanders in Guatemala elf man op het veld hebben, hebben wij ook elf man."

De volgende voetballers zijn opgeroepen voor het CONCACAF U-20 Kampioenschap 2011.

doelverdedigers:
Firgilio Lamsberg, Claidel Kohinor (Leo Victor);
Rainel Godfried;

verdedigers:
Gillermo Faerber, Rocky Kaise, Albert Nibte en Kevin Veira (Leo Victor);
Klinston Vrede;

middenvelders:
Daninhio Gill;
Vitorinio Pinas (Robinhood);
Olvido Misidjang (Leo Victor);
Julnes Plet (Voorwaarts);
Kevin Martin en Jerny Faerber (Transvaal);
Quintin Dors;
Ilunga Eduards (Kamal Dewaker).

aanvallers:
Resinio Poina en Stefano Rijssel (Leo Victor);
Dania Afiankoi;
Dimitrie Apai (Transvaal);


Officials
Arnold Bilkerdijk (delegatieleider); Ricardo Peneux (teammanager); Harold Deyl (hoofdtrainer); Roberto Gödeken (assistent-trainer); Joel Assad (keeperscoach); Raymond Liefde (materiaalman); Dennis Rifeld (arts); Antonius Nagelbloem (masseur); Ricky Haarloo (mentale coach).

COMMENTS

BLOGGER: 1
  1. Er staat niks in die kranten over onze u20 ploeg de afgelopen twee dagen. Niks op SVB website. Schande. Nou, moet applaus geven aan RAJ G omdat hij de enige die ons op de hoogte met surinaamse voetbal.

    Veel succes jongens in Guatemala.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname U-20 vertrekt als eenheid naar toernooi
Suriname U-20 vertrekt als eenheid naar toernooi
http://i54.tinypic.com/zmxhms.jpg
http://i54.tinypic.com/zmxhms_th.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/03/suriname-u-20-vertrekt-als-eenheid-naar.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/03/suriname-u-20-vertrekt-als-eenheid-naar.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content