Harold Deyl terug in Suriname na teleurstelling

Harold Deyl (foto), de hoofdverantwoordelijke van de nationale U-20 voetbalselectie van Suriname, is teleurgesteld na het korte avontuur in ...

Harold Deyl (foto), de hoofdverantwoordelijke van de nationale U-20 voetbalselectie van Suriname, is teleurgesteld na het korte avontuur in Guatemala, waar het CONCACAF U-20 Kampioenschap 2011 werd gehouden. De bondscoach had niet verwacht dat zijn ploeg al in de eerste ronde zou sneuvelen.

Het enige positieve punt in de WK-kwalificatiecampagne is voor de bondscoach het feit dat Suriname zich voor de finale heeft geplaatst. "Maar verder is de teleurstelling erg groot." Ondanks de goede voorbereiding ging het nationale team tegen de Verenigde Staten en Guatemala met respectievelijk 0-4 en 0-3 onderuit.

Vóór het openingstreffen tegen de VS heeft de ploeg twee goede trainingen in Guatemala City gehad en was er ook een ander beeld over de wedstrijd. "Wij wisten dat zij verder waren in de ontwikkeling, maar wij hadden gehoopt dat wij toch consoliderend zouden spelen. Wij wilden hen laten uitrazen en als het kon een counter meepikken", verduidelijkt Deyl.

De tegendoelpunten schrijft hij toe aan het afwijken van het wedstrijdplan en de afspraken. "Bij elk tegendoelpunt waren wij eerst in balbezit, maar gaven de bal op een vervelende manier weg." Verder stonden de jeugdinternationals niet goed gepositioneerd op het veld en waren bepaalde jongens bij de omschakeling niet bij de les. "Dat was pijnlijk, omdat wij juist daarop hadden getraind. Op de training waren zij het er over eens en het verbaasde mij dat jongens in de wedstrijd niet met elkaar overweg konden. Ze waren het niet eens over de oplossing en de manier waarop die bal dan kwijt werd geraakt. Dat was voor mij een enorme tegenvaller."

Over het opstootje tussen Gillermo Faerber en Stefano Rijssel kan de coach niet veel zeggen. Door het lawaai van de vuvuzela’s kon de trainer niet horen wat die twee tegen elkaar hebben gezegd, maar hij heeft van de mensen die de wedstrijd op de televisie hebben gevolgd, begrepen dat er krachttermen zijn gebruikt. "De jongens waren het waarschijnlijk oneens met elkaar. Ik denk dat Faerber, Rijssel duidelijk probeerde te maken dat die voorin het spel moest proberen te maken en Rijssel probeerde op zijn beurt aan Faerber duidelijk te maken dat er geen doelpunten moesten vallen aan onze kant."

In het tweede duel hoopte Deyl tenminste op een gelijkspel tegen Panama, omdat hij verwacht had dat de VS de Panamezen ook zouden pakken. De kans op verdere deelname zou dan groot zijn. Het voornemen liep echter op niets uit, omdat de selectie het, na een goed begin, ook tegen Panama aflegde.

Volgens de bondscoach was er afgesproken dat Suriname in de tweede wedstrijd de initiatieven zou nemen, omdat er geen andere keus was. Er was getraind om vanuit balbezit te spelen en proberen te scoren. "Het begin was hoopvol, maar daarna gingen wij weer in de fout. De jongens leden telkens dom balverlies, waardoor wij ook deze wedstrijd uit handen gaven."

Voor Deyl was het een grote teleurstelling. "Als Panama veel sterker was en ons in het begin had overklast, zou de teleurstelling misschien iets minder zijn." De tegenstander heeft tactisch een sterke wedstrijd gespeeld. "Panama bleef rustig wachten, totdat wij een fout zouden maken en wij gingen die fout in."

De coach denkt dat zijn jongens ook te opportunistisch waren toen ze merkten dat Panama niet zo sterk was als ze in eerste instantie gedacht hadden. Ook hij had Panama veel sterker geacht. "Ik denk dat Bermuda een sterkere tegenstander is. Het verlies heeft mij daarom gestoord." Wat hem ook stoorde, is dat de drang en wil om te winnen die de spelers in de voorgaande wedstrijd hadden getoond, uitbleef.

Veranderingen
Deyl vindt dat Suriname een goede kans heeft laten liggen. Ook Trinidad en Tobago en Jamaica overleefden de eerste ronde niet. "Indien het Suriname was gelukt, zouden wij het enige Caribisch land zijn. In dat geval zouden wij bij het volgende toernooi de voorronde niet meer hoeven te spelen, omdat wij dan rechtstreeks zouden zijn geplaatst voor de laatste twaalf. Je zou dan ongestoord je voorbereiding kunnen voortzetten in de twee jaren. Dat hindert mij het meest."

De bondscoach zegt dat het Surinaamse voetbal in alle geledingen moet worden aangepakt. "Het voetbal moet veranderd worden, omdat Surinaamse voetballers nog te statisch spelen. In Europa wordt tegen zulke spelers gezegd dat ze op de bus staan te wachten. Maar in het buitenland hebben ze een andere voetbalopvatting. Als een speler wordt aangespeeld, vertrekt hij vanuit de vooractie die hij maakt van de bal af of hij komt naar de bal. Hij moet niet op de bal staan wachten, omdat je in beweging gevaarlijker bent voor de tegenstander."

Deyl hoopt dat de jongens de wedstrijden in Guatemala als een leermoment hebben gezien en het zullen meenemen in hun verdere carrière. Hij zal morgen in het Emile de la Fuente Sportcomplex kort terugblikken met de spelers. "Als je een traject hebt afgedraaid met de jongens moet je hen dan ook bedanken. Er moet gesproken worden over de positieve en negatieve dingen. Als er stoorzenders zijn, moeten wij met ze om de tafel of ze bedanken."

Hij weet niet of de selectie nog in training zal blijven. "Dat hangt van de Surinaamse Voetbalbond af." In de wandelgangen wordt er gezegd dat Deyl ook de leiding zal hebben over de Olympische U-23 selectie. De bondscoach wil niet daarop ingaan, omdat hij nog niet is benaderd. Suriname treedt in juli mogelijk op als van de kwalificatiepoule met onder meer Aruba en Jamaica. De kans bestaat dat de U-20 selectie dan aangevuld wordt met oudere spelers.

COMMENTS

BLOGGER: 1
  1. Het is geen dom balverlies maar een technische tekortkoming van de spelers. Dingen moeten goed gezegd worden. Nu lijkt het of het bepaalde momenten waren die hun de das heeft om gedaan. Dit is natuurlijk niet waar, de Surinaamse spelers zijn technisch zwak.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Harold Deyl terug in Suriname na teleurstelling
Harold Deyl terug in Suriname na teleurstelling
http://i53.tinypic.com/2qjc386.jpg
http://i53.tinypic.com/2qjc386_th.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/04/harold-deyl-terug-in-suriname-na.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/04/harold-deyl-terug-in-suriname-na.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content