Suriname start WK-kwalificatiereeks in september

Het Surinaams voetbalelftal gaat mogelijk al in september van start met de kwalificatie voor het WK in 2014 in Braziliƫ. Dat blijkt uit het ...


Het Surinaams voetbalelftal gaat mogelijk al in september van start met de kwalificatie voor het WK in 2014 in BraziliĆ«. Dat blijkt uit het voorstel dat de CONCACAF, de voetbalconfederatie voor de regio Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied, heeft ingediend bij de FIFA. De wereldvoetbalbond buigt zich eind mei tijdens een vergadering in ZĆ¼rich, over het gewijzigde kwalificatieplan.

Volgens dit plan begint de allereerste voorronde al in juni dit jaar. Dan komen de tien landen uit de regio met de laagste notering op de wereldranglijst in een knock-out ronde tegen elkaar uit. De winnaars plaatsen zich voor de eerste groepsfase met nog 19 landen uit de regio die vervolgens in zes poules met ieder vier landen een volledige competitie afwerken. In die fase, die van september tot november van dit jaar staat geprogrammeerd, zal ook Suriname worden ingedeeld.

De eerste groepsfase wordt op basis van een gewogen loting samengesteld. De CONCACAF heeft de landen aan de hand van de FIFA-ranking van maart dit jaar, verdeeld in vier potten van zes landen. In de eerste pot zitten vijf zwakker ingeschaalde landen uit de eerste voorronde zoals Aruba, St. Lucia en Bermuda. De volgende pot bestaat uit Puerto Rico, Barbados, CuraƧao, St. Vincent, Nicaragua en de Cayman Islands. In de derde pot met Suriname zitten Antigua, Guyana, St. Kitts en Nevis, Guatemala en Dominica. Die tegenstanders zou Natio dus ontlopen in deze voorronde volgens het CONCACAF-voorstel. Pot vier omvat zes landen die hoger staan op de wereldranglijst dan Suriname: Panama, Canada, El Salvador, Grenada, Trinidad & Tobago en HaĆÆti.

De zes groepswinnaars van deze eerste groepsfase, gaan door naar de halve finales van het kwalificatietoernooi. Ze komen dan in drie groepen van vier samen met de zes beste CONCACAF-landen: de Verenigde Staten, Mexico, Honduras, Jamaica, Costa Rica en Cuba. De twee beste landen van elke groep komen uiteindelijk in de finalepoule van zes terecht. Daarvan gaan de nummers ƩƩn tot en met drie rechtstreeks naar het eindtoernooi in Braziliƫ. De nummer vier speelt nog twee play-off wedstrijden tegen een land van een andere confederatie.

De planning van het kwalificatierondes is als volgt. De voorronde met de zwakste landen vindt plaats in juni dit jaar. De wedstrijden uit de eerste groepsfase, met Suriname, staan voorlopig gepland van september tot en met november dit jaar. De poulewedstrijden in de halve finale worden afgewerkt van juni tot oktober 2012. En de finaleronde staat op schema van februari tot oktober 2013.

COMMENTS

BLOGGER: 16
  1. En.. als die suriprofs niet kunnen meedoen dan strand Suriname wederom in November dit jaar. The three group semifinal round zal te hoog gegrepen zijn voor ons. Komen de Suriprofs nog voor September 2011? Het verwondert mij dat CONCACAF (niet FIFA) zoveel haast heeft. Is het dat met de Suriprofs Suriname flink wat roet in het eten van gevestigde landen als USA, Costa Rica en Mexico zal strooien? SVB zal nu snel moeten handelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eigenlijk moeten we niet rekenen op de CONCACAF. Ik heb dan wel de Toescheidingsovereenkomst aan iemand voorgelegd van de CONCACAF, om te vragen of er toch nog een mogelijkheid bestaat om de Suriprofs speelgerechtigd te krijgen. Volgende week krijg ontvang ik zijn conclusie. Maar dit zal waarschijnlijk ook niet lukken.

    Als we het echt snel gedaan willen hebben, moet de Surinaamse regering iets doen. De kans is denk ik heel erg klein dat het voor September allemaal geregeld zal zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. zal niet lukken hoor.

    regering heeft geen intersse dit zaak op te lossen voor september. regering heeft geen interess dit zaak op te lossen anytime soon.

    suriname moeten wel doen met eigen amateurs in suriname. als wij suriprofs willen zien in september, dan was het beter dit zaak 2 of 3 jaar geleden te starten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Eigenlijk is het een kwestie van een inventaris van de profs opstellen en ze persoonlijk benaderen. Velen van de surinaamse voetballers in nederland zullen nooit voor oranje uitkomen. Als deze spelers toch op een eind tooernooi willen komen, is dit hun kans. Ray, heb je de lijst van vorig jaar nog?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Ronald Je kan ze wel benaderen, maar ze zijn niet speelgerechtigd om voor Suriname te spelen omdat ze alleen de Nederlandse nationaliteit hebben. Dus dan heeft het geen nut om die spelers te vragen.

    Ja die lijst heb ik nog. Je moet in het "Archief" kijken bij het jaar 2009 in de maand december en november. Daar staan de aanvallers, middenvelders, verdedigers en keepers van Surinaamse afkomst.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. We moeten gewoon handtekeningen verzamelen en de regering ervan overtuigen dat het alle maal een voordeel is voor Suriname want eerlijk zelfspresident droomt er over om op eretribune te zitten en zien hoe Suriname het doet als su na eind ronde van een WK gaat kennen vee meer landen suriname maar dat gaat niet lukken met al1 spelers van Leo of wbc maar spelers met een professional opleiding hebben veel meer waarden de regering moet gewoon de dubbele paspoorten geven aan mensen die Suriname hoog kan brengen want met sport kan je heel ver komen om het land op te bouwen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Raj G@
    Zou ik een artikel mogen schrijven voor de website waarin ik alle informatie verzamel over hoe er in Nederland tegen het Surinaams elftal word aangekeken

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Is goed hoor! Je kan me mailen op NatioSuriname@live.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Is er informatie dat aangeeft dat spelers van suriname in nederland voor Suriname willen uitkomen? Ik bedoel is dat ergens vastgelegd. Ik begrijp dat spelers als Drenthe niet meer gerechtigd zijn maar er zijn ook ander die nog nooit zijn uitgekomen van nederland. Hebben deze spelers ergens vastgelegd dat ze voor Suriname willen uitkomen. Dit is een eerste vereiste welk snel kan leiden tot het verstrekken van een Surinaaams paspoort naast het Nederlandse aan gene. Het verstrekte Surinaams paspoort wordt alleen gebruikt voor uitkomen voor de SVB cq Suriname. Is dit moeilijker dan ik veronderstel?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. @Ronald Nee dat is nergens vastgelegd, het zit in de hoofden van spelers voor wie ze willen spelen, als ze meer dan Ć©Ć©n nationaliteit hebben.

    Drenthe is overigens nog wel speelgerechtigd. Als je eenmaal kiest om in een officiƫle interland uit te komen voor een land is het "vastgelegd".

    Jup het is inderdaad wat ingewikkelder. De personen die nu voor een Surinaams paspoort in aanmerking komen, zijn de mensen die een aantal jaar in Suriname wonen Ć³f de president kan een uitzondering maken voor personen als het gaat om "staatsbelang".

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik ga ervan uit dat de president weet dat hij een uitzondering kan maken. De president van Suriname kan de Surinaamse nationaliteit/paspoort geven aan de spelers. Als nu de president alvast die spelers die willen uitkomen officieel benadert dan is men al half op weg. Het enige wat de SVB moet doen is de namen opsturen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. raj,al vordering in het dubbel=paspoort probleem???

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Nee, er gebeurt momenteel niets volgensmij. De regering (Buitenlandse Zaken) is er niet mee bezig denk ik en de Surinaamse Voetbalbond ook niet echt.

    Enige wat ik heb lopen is dus dat de Amerikaan Chuck Blazer (General Secretary van de CONCACAF) de beslissing van de FIFA over de TO gaat doornemen. Morgen is het CONCACAF Congress 2011, hij wilde zijn conclusie dan afhebben. Dus eind deze week hoop ik iets te horen, maar ga er maar van uit dat de Suriprofs dan nog steeds niet speelgerechtigd zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik heb geen geloof dat er iets positiefs uit de bus komt voor Suriname ivm de aanstaande kwalificatie. Dit is bovenal een kwestie die suriname samen met nederland moet oplossen. Alle commonwealth landen en latijns amerikaanse landen kennen een dubbele paspoort voordegenen die dat wensen. Het is misschien goed om degene met een anglicaanse juridische opleiding te vragen om commentaar of nog beter een antwaard te geven op dit Nederlands/Surinaamse ding. maar de vraag is beter gesteld aan de surinamers en nederlanders zelf.


    Is de zittende president en of regering van Suriname betrokken bij deze?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. @Ronald De president en regering is nergens bij betrokken. Volgende maand komt Clarence Seedorf volgensmij naar Suriname voor de nieuwe sportacademie die zal worden opgezet. Misschien krijgen ze dan wel ideeƫn om kader buiten Suriname in te schakelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik heb naderhand begrepen dat volgens de FIFA, elke betrokkenheid van politiek bij de voetbalsport niet gewenst is. Dus een openlijke bemoeienis van de regering zal niet komen. Toch vermoed ik dat via de administratieve kanalen bij de overheid wat meer vaart gezet zal worden als die op de hoogte wordt gehouden. Dit om alsnog over de spelers te beschikken voor de kwalificatie wedstrijden later dit jaar. De academie van Clarence Seedorf is een lang termijn project. Persoonlijk verwacht ik pas in 2020 dat enkele van de doelen gehaald zullen worden.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname start WK-kwalificatiereeks in september
Suriname start WK-kwalificatiereeks in september
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdv7A9Sp7TRhENHXwiPb4VSzBD2q8qm7ZvQV0LEIuJ9amO8uzD4VYHaQiHd_Kc_9dtpRZYw06AzaTUeEuIfLUYCmd0eLgv-HHiuQlmdm1i3W_3U6IQt7YJCtZCMx1cpgvVIgQD2mcDO4M/s1600/Wereld+beker%252C+Zuid-Afrika%252C+2010.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdv7A9Sp7TRhENHXwiPb4VSzBD2q8qm7ZvQV0LEIuJ9amO8uzD4VYHaQiHd_Kc_9dtpRZYw06AzaTUeEuIfLUYCmd0eLgv-HHiuQlmdm1i3W_3U6IQt7YJCtZCMx1cpgvVIgQD2mcDO4M/s72-c/Wereld+beker%252C+Zuid-Afrika%252C+2010.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/04/suriname-start-wk-kwalificatiereeks-in.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/04/suriname-start-wk-kwalificatiereeks-in.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content