Deyl heeft selectie Suriname U-23 bijna rond

De U-23 bondscoach Harold Deyl (foto) en zijn assistent Roberto Gödeken leggen momenteel de laatste hand aan de samenstelling van de U-23 se...


De U-23 bondscoach Harold Deyl (foto) en zijn assistent Roberto Gödeken leggen momenteel de laatste hand aan de samenstelling van de U-23 selectie. Dit vertelt teammanager Ricardo Peneux. De huidige selectie bestaande uit 25 spelers betreft de voorlopige, dus nog niet de definitieve selectie.

De trainers hebben de taak ons land voor te bereiden op deelname aan de olympische kwalificatie wedstrijden in poule-A later dit jaar, waarbij Suriname de gastheer is. "De groepswedstrijden stonden aanvankelijk voor de maand juli gepland maar zijn vanwege de terugtrekking van Bermuda verschoven naar de eerste week van augustus", deelt Ashok Bainath Sah desgevraagd mede.

De plaats van Bermuda wordt nu door de Cayman Islands ingenomen. SVB-voorzitter Louis Giskus en penningmeester Waldo Gobardhan kregen deze wijziging van poule-A tijdens het CONCACAF-congres te horen. Deyl en Gödeken willen de verrichtingen van enkele spelers die nu een oproeping hebben gehad gade slaan. "Het zal niet lang meer duren alvorens de coaches hun eindselectie van twintig man bekend zullen maken", zegt teammanager Peneux.

De spelers die nu nog deel uitmaken van de voorlopige selectie zullen zich in de komende dagen extra moeten bewijzen voor een plek binnen de eindselectie. Peneux vindt het jammer dat ondanks de oproep aan zes spelers van sv Notch deze zich nimmer op de trainingen hebben gemeld. "Wij hebben ze tot heden niet gezien." Notch voorzitter tevens coach Joel Martinus alias 'Bordoux' om een reactie gevraagd, zegt zijn spelers niet naar de selectietrainingen gestuurd te hebben, omdat er tussen hem en de SVB een verschil van mening is ontstaan over de regeling wie voor de onkosten van het afreizen van de spelers, van en naar Moengo zal moeten opdraaien.

"Het kan nooit zo zijn dat Notch voor de onkosten moet opdraaien terwijl de spelers voor de nationale selectie zullen uitkomen." Het is volgens Joel meer dan logisch dat het de SVB is die hiervoor moet opdraaien daar het om een nationale zaak gaat en de SVB de eindverantwoordelijke is die dan de zorg van de ploeg moet overnemen.

Peneux is ook niet te spreken over het feit dat Inter Moengo Tapoe speler Jungelo Brunswijk nimmer de trainingen bezocht heeft. "Wij hebben begrepen dat hij geblesseerd is, maar dan nog dient hij op de training aanwezig te zijn, desnoods als toehoorder vanaf de tribune of op de bank. Anders zou het zijn indien Brunswijk slecht ter been was, dan ontstond er een andere situatie en wordt er rekening met je gehouden."

De volgende spelers zijn geselecteerd:
Kevin Pandooi, Jetro Fer, Giovanni Drenthe (Excelsior);
Obrendo Huiswoud, Evani Esperance (Voorwaarts);
Dithson Eduart, Sergio Moentarie (Robinhood);
Lorenzo Alimoenardjo, Jordan Chan Jet Soe (Real Saramacca);
Sullivan Renfrum (Tammenga);
Mitchell Lynch, Fabian van Dijck (WBC);
William Belfor, Toshiro Homoet (Voorwaarts);
Mitchell Misiedjan (The Brothers);
Wirinder Somai (Takdier Boys);
Friso Mando, Miquel Cronie, Giovanni Waal (Leo Victor);
Mitchell Kisoor (Fortuna);
Donovan Loswijk, Giovanni Alleyne (SNL);
Jungelo Brunswijk, Stefan Banetti (Inter Moengotapoe);
Clairens Laurens (KD).

COMMENTS

BLOGGER: 2
  1. Aankomende maandag komt Rijssel terug vanuit Nederland. Ik verwacht wel dat hij zal aansluiten bij de selectie.

    Het is wel opvallend dat er geen enkele speler van de U-20 selectie erbij zit.

    En spelers van Real Saramacca en Fortuna verbaasd me wel, omdat ze in de eerste klasse spelen en niet hoog in de competitie staan. Maar ze hebben waarschijnlijk indruk gemaakt op de trainingen, ik zal vooralsnog geen conclusies trekken.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Deyl heeft selectie Suriname U-23 bijna rond
Deyl heeft selectie Suriname U-23 bijna rond
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWQVdNgO-9WXkZKoZd7HX7IYVFchB9L00uNfyHbnv-VpD6BaRojZsWFcbT2bUX8B2oAdT8yc-XH8S1G7gL2jIcPUFSonc3bmLC6LuygY0qxWodyUt5tnFddNWsln8ENC-M6pH66jrS4MU/s1600/Harold+Deyl%252C+Suriname+U-23%252C+Training%252C+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWQVdNgO-9WXkZKoZd7HX7IYVFchB9L00uNfyHbnv-VpD6BaRojZsWFcbT2bUX8B2oAdT8yc-XH8S1G7gL2jIcPUFSonc3bmLC6LuygY0qxWodyUt5tnFddNWsln8ENC-M6pH66jrS4MU/s72-c/Harold+Deyl%252C+Suriname+U-23%252C+Training%252C+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/05/deyl-heeft-selectie-suriname-u-23-bijna.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/05/deyl-heeft-selectie-suriname-u-23-bijna.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content