'Surinaams topvoetbal heeft enorm laag niveau'

Ronald Kolf (foto), technisch-directeur van Leo Victor, zegt dit hij niet al te hoge verwachtingen had van de stage van Stefano Rijssel in B...


Ronald Kolf (foto), technisch-directeur van Leo Victor, zegt dit hij niet al te hoge verwachtingen had van de stage van Stefano Rijssel in België. "Voorlopig zie ik geen Surinaamse voetballers doorbreken in Europa", stelt hij scherp. Er zal volgens hem veel moeten veranderen, omdat er verschillende zaken verkeerd gaan in het Surinaamse voetbal. Daarnaast ziet hij de regelgeving van Europa als een enorme sta-in-de-weg.

Toch vindt hij dat er meer stageplekken beschikbaar moeten worden gesteld, zodat spelers kunnen kennismaken met een andere aanpak en een ander niveau. De ploeggenoten van zo een speler kunnen zich dan aan hem optrekken. "Een talent heeft in Suriname misschien geen concurrentie en is niet te houden door zijn tegenstanders. Maar in het buitenland heb je moeilijkere tegenstanders, die je het helemaal niet makkelijk maken."

Kolf, die ook voorzitter is van de Stichting Instituut Sportopleidingen, vindt niet dat het hapert aan de opleidingen in Suriname. Hij denkt eerder dat het "enorm lage niveau van het Surinaamse topvoetbal" de voornaamste oorzaak is.

Hij schrijft dat niveau toe aan het verkeerde beleid van de voetbalorganisaties en doelt op de organisatie, het competitiesysteem en de status van de spelers. Verder stelt Kolf dat het schort aan de handelingssnelheid van de voetballers. "Zij moeten beter en sneller gaan handelen, maar dat gaat dan weer gepaard met het niveau van de competitie."

Om progressie op gang te brengen, zal volgens Kolf de status van de voetballers moeten veranderen. "Dan hoeft het niet met veel geld gepaard te gaan, maar dan weet je dat je een speler kan binden aan een club. Je kan hem dan opleiden."

Dat heeft nu geen zin, vindt Kolf. "Als je een speler een jaartje heb opgeleid en hij in het oog springt, gaat hij het volgend seizoen naar een club die geld op tafel legt. Deze spelers blijven dan steken; ze worden teleurgesteld en stoppen vaak genoeg met voetballen."

COMMENTS

BLOGGER: 2
  1. Waarom maken we geen gebruik van de oud oranje gedienden van Surinaamse komaf om zoal bestuurlijk als inhoudelijk meer richting te geven aan de voetbalsport in Suriname?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met die 7-0 van WBC op Puerto Rico kan ik het nu geloven.En terwijl Puerto Rico geen voetballand is.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'Surinaams topvoetbal heeft enorm laag niveau'
'Surinaams topvoetbal heeft enorm laag niveau'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3V7XKRv1jrcuF8iorSPJJKJ1JkjRme8YiB5gc5bBZixzO0GFoLpuMThhieQr2lVe9FAtaQYpuvnTmSaCAZK82Je6JUEaZq3EwiPNVDF_btzp41U1joVgnyrlmLoaDOFRWzZrpsSZukII/s1600/Ronald+Kolf%252C+SISO%252C+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3V7XKRv1jrcuF8iorSPJJKJ1JkjRme8YiB5gc5bBZixzO0GFoLpuMThhieQr2lVe9FAtaQYpuvnTmSaCAZK82Je6JUEaZq3EwiPNVDF_btzp41U1joVgnyrlmLoaDOFRWzZrpsSZukII/s72-c/Ronald+Kolf%252C+SISO%252C+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/05/surinaams-topvoetbal-heeft-enorm-laag.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/05/surinaams-topvoetbal-heeft-enorm-laag.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content