Suriprofs klaar voor dubbele nationaliteit

"Het is een succesvolle dag geweest. Niet alleen op sportief gebied, maar zeker qua gezelligheid en klantenbinding. Dit moet het zijn&q...


"Het is een succesvolle dag geweest. Niet alleen op sportief gebied, maar zeker qua gezelligheid en klantenbinding. Dit moet het zijn", glundert Suriprofs-voorzitter Stanley Menzo afgelopen zaterdag. Hij wil niet klagen, maar er zijn kleine minpuntjes waar hij enigszins moeite mee heeft. Menzo staat daarom zelf bij de poort om te voorkomen dat ongenode gasten naar binnen 'boren' voor de afterparty. "Ik ben de voorzitter, het boegbeeld van Suriprofs en voel mij nergens te groot voor. Ook niet om bij de deur te staan."

Hij wijst erop dat mensen naar buiten gaan met vijf kaartjes en er komen tien mensen naar binnen. "Het is lastig. Het zijn de goede mensen die eronder lijden. Dan hoor je dat het slecht is georganiseerd", reageert Menzo een beetje geërgerd.

De Suriprofs speelde zaterdag de jaarlijkse benefietwedstrijd voor goede doelen in Suriname. Na een 2-2 stand na negentig minuten, wonnen de profvoetballers van Surinaamse afkomst in de penaltyreeks met 3-1 van de eredivisieclub Heracles Almelo. Lorenzo Davids (foto: midden, met op de voorgrond Humphrey Mijnals en rechts Stanley Menzo) maakte de winnende treffer voor de Suriprofs.

Het Kasteel, het stadion van Sparta, was bijna allemaal uitverkocht. Dit jaar gaan de gelden naar twee goede doelen in Suriname. Nickerie krijgt een mini-kunstgrasveld met verlichting, waar zowel ouderen als minder validen gebruik van kunnen maken. Het Tien Minuten Jeugdjournaal krijgt nieuwe apparatuur.

Volgens Regillio Simons, die de technische leiding heeft over het spelerskorps, kon dit jaar geput worden uit 112 spelers. Door de cruciale fase waarin de Nederlandse competitie momenteel verkeert, wilden de meeste clubs hun spelers niet het risico laten lopen op een blessure. Voetballers van de topclubs Ajax, Feyenoord, De Graafschap en PSV hebben deze benefietwedstrijd daarom aan zich voorbij laten gaan.

Dit jaar waren er niet echt grote namen bij, maar volgens Simons wel talenten die over een paar jaar voetbalgeschiedenis zullen schrijven. Als voorbeeld noemde hij Tjarron Chery van Emmen, Sydney Smeltz van Almere City en Romario Kortzorg van RBC. Op Leroy George en Lorenzo Davids van NEC, Darryl Lachman van Groningen, Gino Felixdaal van Vitesse en Mitchell Piqué van ADO Den Haag na, bestond het team uit jonge voetballers die in de eerste divisie uitkomen. De Suriprofs stonden dit jaar onder leiding van Dean Gorré en Winston Bogarde.

Dat de potentie aan Surinaams voetbaltalent aanwezig is in de Nederlandse competitie leidt geen twijfel. Op de vraag of de dubbele nationaliteit nu eens eindelijk geregeld moet worden, waren Menzo en Simons het met elkaar eens. "We zij er klaar voor. Als het nodig is, zijn wij daar", lacht Menzo, die vindt dat het een diplomatiek probleem is. De beide regeringen zijn er van op de hoogte. "Wij houden ons bezig met voetbal. De spelers zijn er."

Simons is iets resoluter: "Ik heb er vertrouwen in met meneer Bouterse. Ik weet het zeker. De bal ligt nu bij de beide regeringen." Volgens de oud-voetballer van Fortuna Sittard en tegenwoordig trainer van IJselmeer Vogels, hebben diverse spelers al aangegeven dat als het moment er is, zij het Surinaamse shirt met trots zullen dragen en verdedigen.

COMMENTS

BLOGGER: 1
  1. De werkwijze is alsvolgt.
    1/ Speciale resolutie maken in de DNA via HH vergadering.
    2/ Namen van de spelers opnemen,
    3/ Paspoorten bij CBB maken en
    4/ verstrekken.
    5/ SVB competitie synchroon laten lopen met KNVB.
    6/ SVB spelers inzetten bij CFU toernooien
    7/ Suriprofs inzetten bij Concacaf en kwalificatie.
    En iedereen is tevreden.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriprofs klaar voor dubbele nationaliteit
Suriprofs klaar voor dubbele nationaliteit
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRzdmVQfCCs6EGMtz-ZV62dFffGwkXRibF_VoOEKxp3am4FR7iPW8qnCUVfPRenpqtixphgkNo9bcTOBDq2FH5cv2JgnlBDHXpcrEWcT7zJ1p15qEWVG3QOukW0HzhyrfRnXBEjIuEAYM/s1600/Lorenzo+Davids%252C+Humphrey+Mijnals%252C+Stanley+Menzo%252C+Suriprofs%252C+Rotterdam%252C+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRzdmVQfCCs6EGMtz-ZV62dFffGwkXRibF_VoOEKxp3am4FR7iPW8qnCUVfPRenpqtixphgkNo9bcTOBDq2FH5cv2JgnlBDHXpcrEWcT7zJ1p15qEWVG3QOukW0HzhyrfRnXBEjIuEAYM/s72-c/Lorenzo+Davids%252C+Humphrey+Mijnals%252C+Stanley+Menzo%252C+Suriprofs%252C+Rotterdam%252C+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/05/suriprofs-klaar-voor-dubbele.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/05/suriprofs-klaar-voor-dubbele.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content