Tweede editie ABCS-toernooi in Suriname

Het vierhoekstoernooi (foto: deel van de Surinaamse selectie met de beker vorig jaar) tussen Aruba, Bonaire, CuraƧao en Suriname (ABCS) word...


Het vierhoekstoernooi (foto: deel van de Surinaamse selectie met de beker vorig jaar) tussen Aruba, Bonaire, CuraƧao en Suriname (ABCS) wordt dit jaar in Suriname gehouden. De data worden nader bestudeerd door de Surinaamse Voetbalbond (SVB), omdat rekening gehouden moet worden met het schema van internationale kwalificatiewedstrijden.

Vertegenwoordigers van de voetbalbonden van de vier landen waren op initiatief van de Wereldvoetbalbond (FIFA) en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) uitgenodigd voor een ontmoeting op CuraƧao. Bonaire was niet aanwezig.

De meeting viel samen met het negentigjarig bestaan van de plaatselijke voetbalbond en had tot doel na te gaan welke samenwerkingsverbanden gesmeed kunnen worden tussen de Nederlandssprekende landen in het Caribisch gebied. De SVB werd vertegenwoordigd door voorzitter Louis Giskus en technisch adviseur Kenneth Jaliens.

Giskus heeft als cadeau de CuraƧaose bond een houtsnijwerk van een Indiaan met een pijl en boog geschonken. "Symbolisch is de Indiaan een jager die op jacht is naar wild. In de voetballerij is de voetballer op jacht naar de bal en de voorzitter op jacht naar succes."

Op CuraƧao is afgesproken dat de beleidsplannen nader bestudeerd zullen worden om raakvlakken te matchen. Dat moet gaan resulteren in een gemeenschappelijke aanpak, waarbij de FIFA en de KNVB bijstand verlenen. Vast is gesteld dat door het ophouden van de Koninkrijksspelen de jeugd van de ABC-landen geen meetmomenten meer hebben. Het ABCS-toernooi moet voorzien in de behoefte. Daarom is het de bedoeling het ook voor lagere leeftijdsgroepen te gaan organiseren.

Ook is gesproken over de behoefte aan vorming en opleiding en uitwisseling van officials. Verbetering van de infrastructuur stond ook hoog op de agenda. Tussen 8 en 15 augustus komen vier FIFA-deskundigen naar Suriname om met verschillende nog te identificeren actoren van de SVB te praten. Onder meer zullen de voetbalopleidingen bekeken worden en deze gebracht worden naar internationaal niveau.

Met de KNVB is bilateraal de inhoud van de functie ‘technisch-directeur’ besproken. Volgens Giskus zal in een vervolggesprek bij de SVB intern uitgebreid over de voorstellen van de SVB worden gesproken.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Tweede editie ABCS-toernooi in Suriname
Tweede editie ABCS-toernooi in Suriname
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOW113aIja8BPvMWkNTMzlylZWvyzAjMRd0Bl1Eh0lvas7xaxLi9uiJv5TTeCIzLvyIfqn8BMB0sdMmpJV2_lSIGekFQXUQ1O_T0ozi-JlcihZLFI15jo97wnogy_FwwGSN5ljToneC1U/s1600/Suriname%252C+ABCS-toernooi%252C+31+oktober+2010.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOW113aIja8BPvMWkNTMzlylZWvyzAjMRd0Bl1Eh0lvas7xaxLi9uiJv5TTeCIzLvyIfqn8BMB0sdMmpJV2_lSIGekFQXUQ1O_T0ozi-JlcihZLFI15jo97wnogy_FwwGSN5ljToneC1U/s72-c/Suriname%252C+ABCS-toernooi%252C+31+oktober+2010.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/05/tweede-editie-abcs-toernooi-in-suriname.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/05/tweede-editie-abcs-toernooi-in-suriname.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content