Melvin Bouva kaart dubbele nationaliteit aan

Kort nadat enkele prof voetballers in Nederland te kennen hebben gegeven voor de Surinaamse voetbalselectie te willen uitkomen, is de discus...


Kort nadat enkele prof voetballers in Nederland te kennen hebben gegeven voor de Surinaamse voetbalselectie te willen uitkomen, is de discussie weer opgelaaid over de kwestie van de dubbele nationaliteit. Gisteravond vroeg Melvin Bouva (Megacombinatie/NDP) (foto: links) aan de regering of het mogelijk is, selectief aan enkele topsporters de Surinaamse nationaliteit te verlenen. Dit op basis van artikel 9 van de nationaliteitswet.

Bouva vindt dat Suriname ook zou moeten schitteren op een Wereldkampioenschap. Om dit te kunnen realiseren, zijn er maatregelen nodig. Volgens hem biedt dit artikel de basis voor het verlenen van de Surinaamse nationaliteit aan personen in het belang van de Staat. Bouva koppelt de topsporters aan het staatsbelang met dit artikel.

Volgens hem staan de WK-kwalificatiewedstrijden voor de deur en een gemengd elftal bestaande uit Surinaamse en Nederlandse jongens met Surinaamse roots zou goede zaken kunnen doen. "Hiervoor zullen we onze nationale selectie wel moeten versterken met de professionals van Surinaamse origine buiten Suriname met een vreemd paspoort. Het zou uiteindelijk positieve impulsen kunnen opleveren voor de Surinaamse Voetbalbond en het land", zei Bouva in De Nationale Assemblee tijdens de behandeling van de begroting van het ministerie van Sport en Jeugdzaken.

Anton Paal (Megacombinatie/Palu) vroeg uiterst voorzichtig om te gaan met de dubbele nationaliteit. Het is een discussie waard, maar je loopt het risico dat iemand je voor de rechter sleept omdat je hem of haar de nationaliteit hebt opgedrongen, vindt de politicus.

Bouva wil daarnaast weten wat de visie en strategie van het ministerie van Sport en Jeugdzaken is om de topsport te bevorderen. De rehabilitatie van sport en recreatie voorzieningen per wijk en gefaseerde uitbreiding daarvan is een 'must'. Verder zal het optimaal invoeren van schoolsport, subsidie voor sportorganisaties en het beschikbaar stellen van sportbeurzen noodzakelijk zijn voor de ontwikkeling van sport. "Met een strategisch sportbeleid wil ik samen met u de kwaliteit en kwantiteit van de Surinaamse sport(er) verder verbeteren en ons land binnen 10 jaar brengen naar het wereldkampioenschap en de top van de Olympische Spelen", zei de parlementariër.

COMMENTS

BLOGGER: 3
  1. Tenminste zijn er een paar, voor te beginnen, ook daadwerkelijk in 'Su' Geboorn! : hr. Winter, hr. Menzo, hr. Davids, hr. Seedorf, hr. Castellen, naar ik meen ook 'Vaantjie' en Goree??
    Dat is dan weer wel zo jovel!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mag Royston Drenthe nog uitkomen voor Suriname. Ik kan me niet herinneren dat Drenthe een officiele interland voor oranje gespeeld heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, Drenthe zou nog speelgerechtigd zijn voor Suriname als hij ook de Surinaamse nationaliteit zou bezitten.

    Op 17 november 2010 viel hij alleen in, in een oefenwedstrijd met het Nederlands elftal tegen Turkije.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Melvin Bouva kaart dubbele nationaliteit aan
Melvin Bouva kaart dubbele nationaliteit aan
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiu5hgTUGh_lh1oxFDnyh7YKe1dATzKkD51d0OTy7uVjbbi9lg066CVrCrb_M7P-3jgfKGgg4Ukc14ZiEvljZaweeeHt5PZld1aJyKBLBv_m1olfb6YWv_QcccgK8dC47v6120KoVWKAIo/s1600/Melvin+Bouva%252C+Rashied+Doekhie%252C+De+Nationale+Assemblee%252C+3+november+2010.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiu5hgTUGh_lh1oxFDnyh7YKe1dATzKkD51d0OTy7uVjbbi9lg066CVrCrb_M7P-3jgfKGgg4Ukc14ZiEvljZaweeeHt5PZld1aJyKBLBv_m1olfb6YWv_QcccgK8dC47v6120KoVWKAIo/s72-c/Melvin+Bouva%252C+Rashied+Doekhie%252C+De+Nationale+Assemblee%252C+3+november+2010.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/06/melvin-bouva-kaart-dubbele.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/06/melvin-bouva-kaart-dubbele.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content