SVB-bestuur blijft aan na ledenvergadering

Het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft woensdagavond de ledenvergadering (foto: leden controleren de bewijsstukken) ervan kun...


Het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft woensdagavond de ledenvergadering (foto: leden controleren de bewijsstukken) ervan kunnen overtuigen dat het 'te goeder trouw' heeft gehandeld door de omstreden gift aan te nemen tijdens de bijeenkomst op 10 mei van de Caribische Voetbalunie (CFU) op Trinidad. Van een eventuele motie van wantrouwen of een roep om aftreden was geen sprake tijdens de vergadering.

SVB-voorzitter Louis Giskus kwam de afgelopen weken onder vuur te liggen nadat bekend werd dat hij tijdens deze CFU-meeting met secretaris Tony Stienstra een enveloppe met 40 duizend US dollar, een laptop en een beamer in ontvangst had genomen. De gift zou afkomstig zijn uit de verkiezingskas van Mohamed Bin Hammam die op deze manier stemmen van FIFA-landen wilde verzamelen om zittend FIFA-president Sepp Blatter te verslaan tijdens de verkiezingen op 1 juni.

Giskus heeft in zijn reacties naderhand consequent verklaard dat hij had begrepen dat de donatie afkomstig was van de CFU en dat het geld was bedoeld voor de ontwikkeling van het Surinaamse voetbal. Nadat de FIFA een onderzoek naar de donaties in gang zette, heeft de SVB het geldbedrag geparkeerd.

SVB-directeur Gordon van Sichem meldde na afloop van de vergadering in het Emile de la Fuentegebouw dat het bestuur allereerst een verklaring heeft afgelegd over de affaire. De leden hebben vervolgens alle gelegenheid gekregen om vragen te stellen en kritiek te uiten. Het bestuur heeft daarop correct geantwoord volgens Van Sichem.

Uiteindelijk heeft de handelwijze van Giskus en Stienstra tot twee conclusies geleid tijdens de vergadering: "We hebben vastgesteld dat er geen waterdicht overheidssysteem is met betrekking tot gelden die het land binnenkomen. De aangifteplicht van sommen geld was onvoldoende bekend bij de bestuursleden. In de formulieren bij de immigratie staat het ook niet aangegeven. De tweede conclusie is dat ze hebben gehandeld uit onwetendheid over financiële transacties", zegt Van Sichem.

Tijdens de ledenvergadering waar 26 stemgerechtigde leden waren vertegenwoordigd, zijn geen moties van wantrouwen ingediend. Evenmin heeft het bestuur een vingerwijzing van de leden gekregen. Van Sichem vertelt dat hij halverwege de bijeenkomst wel het gevoel had dat sommige leden stappen hadden willen ondernemen: "Maar er waren geen gronden voor eventuele moties."

De kwestie van de aangenomen gift kan in een ander daglicht komen te staan zodra het FIFA-onderzoek naar de eventuele smeergelden is afgerond. De ledenvergadering heeft besloten de uitkomsten van dit onderzoek af te wachten.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB-bestuur blijft aan na ledenvergadering
SVB-bestuur blijft aan na ledenvergadering
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3eMDHuB3bZMiYVobBcHo2uTYlXIpUJ83ULifRwgKaQnvDtXXa0GQPWvYTPJqTxlqNOK0cbmaVHMYfqjpr8Ibi-iRhqE8juc87fpA-o3Xq43CHubWqfn8koat762p1J7Zpcwr4yAViZ7I/s1600/SVB-leden%252C+Bewijsstukken+omkoopschandaal%252C+15+juni+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3eMDHuB3bZMiYVobBcHo2uTYlXIpUJ83ULifRwgKaQnvDtXXa0GQPWvYTPJqTxlqNOK0cbmaVHMYfqjpr8Ibi-iRhqE8juc87fpA-o3Xq43CHubWqfn8koat762p1J7Zpcwr4yAViZ7I/s72-c/SVB-leden%252C+Bewijsstukken+omkoopschandaal%252C+15+juni+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/06/svb-bestuur-blijft-aan-na.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/06/svb-bestuur-blijft-aan-na.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content