U-23 selectie oefent tegen team met Seedorf

Op zaterdag 2 juli spelen de broers Clarence, Jurgen en Cedric Seedorf samen in een gelegenheidsteam dat het bij de viering van het tienjari...


Op zaterdag 2 juli spelen de broers Clarence, Jurgen en Cedric Seedorf samen in een gelegenheidsteam dat het bij de viering van het tienjarig bestaan van het Clarence Seedorf sportcomplex (foto) opneemt tegen de nationale U-23 selectie van Suriname.

Op 30 juni is het precies tien jaar geleden dat het Seedorf sportcomplex in Para werd geopend. Deze bigi yari wordt op zaterdag 2 juli groots gevierd met een open dag met verschillende voetbalwedstrijden. Clarence Seedorf zelf komt een paar dagen eerder naar Suriname om de viering mee te maken. Naast voetbalwedstrijden stelt het management van het Seedorf sportcomplex 'tal van leuke activiteiten' voor de jeugd en voor volwassenen in het vooruitzicht. Ook is er een handtekeningen- en fotosessie met Clarence. Het geheel wordt opgeluisterd met muzikale optredens.

Het programma gaat om 13.00 uur van start met een wedstrijd tussen de nationale U-15 selectie en leeftijdsgenoten uit de Para Junior League (PJL). Dit is de interne competitie die sinds een paar jaar op het complex wordt gespeeld. Om half drie komen de beste U-11 spelers van Suriname uit tegen een PJL-selectie.

Xaviera Jessurun zegt namens PJL in beide wedstrijden rekening te houden met een verliespartij tegen de grootste talenten van Suriname. De jeugdspelers van PJL komen pas vanaf de U-17 uit in de landelijke SVB-competitie en hebben daardoor weinig meetmomenten tegen andere teams in de benen. Maar het gaat volgens Jessurun bij PJL ook om andere waarden in het leven van jonge voetballertjes: "Het sportcomplex is opgericht met als doel jong Surinaams talent te accomoderen, motiveren en de mogelijkheid te bieden hun voetbaltalenten optimaal te ontwikkelen. Daarbij leggen we de nadruk op het belang van discipline en doorzettingsvermogen voor het behalen van levensdoelen."

Jessurun zegt dat de organisatie "met een gevoel van trots en voldoening terugkijkt op de afgelopen tien jaar." Het 10-jarig bestaan is volgens haar een mooi moment om stil te staan bij "de vele jongeren die via het Clarence Seedorf sportcomplex hun sporttalenten hebben kunnen ontplooien."

De hoofdwedstrijd op 2 juli gaat tussen de nationale U-23 selectie en een speciale Seedorf-selectie. Jessurun kan nog niet aangeven welke spelers voor de Seedorfs gaan spelen. “Je weet van tevoren nooit precies welke voetballers meekomen met Clarence.” Wel staat vast dat AC Milan-middenvelder Clarence gaat samenspelen met zijn broers Jurgen, die tegenwoordig furore maakt als reggaeartiest 'Joggo', en Cedric die dit seizoen uitkomt voor The Brothers in de Surinaamse hoofdklasse.

De U-23 spelers van Suriname bereiden zich voor op de kwalificatiewedstrijden in juli in eigen land voor de Olympische Spelen in London volgend jaar. Suriname neemt het dan op tegen Jamaica, St. Vincent en de Cayman Islands. Op 30 juni, de eigenlijke jaardag van het sportcomplex, is er een besloten feest.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: U-23 selectie oefent tegen team met Seedorf
U-23 selectie oefent tegen team met Seedorf
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9i6yFQAyy4Au0tKrc_rMyJ1xWJNgI03h88gT5RmFbIB-o9JEofFXJZ8_9AT2WNdn9G9FadBKNP1RDc9QNMpboeVuh42WdVC45MMwMkFQiVj-j2oihHIb11-Z-iioWEer9jTljsI-3TZU/s1600/Clarence+Seedorf+sportcomplex%252C+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9i6yFQAyy4Au0tKrc_rMyJ1xWJNgI03h88gT5RmFbIB-o9JEofFXJZ8_9AT2WNdn9G9FadBKNP1RDc9QNMpboeVuh42WdVC45MMwMkFQiVj-j2oihHIb11-Z-iioWEer9jTljsI-3TZU/s72-c/Clarence+Seedorf+sportcomplex%252C+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/06/u-23-selectie-oefent-tegen-team-met.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/06/u-23-selectie-oefent-tegen-team-met.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content