Voetbalprof Nelson wil graag voor Natio spelen

Al een jaar voetbalt Gregory Nelson (foto: links) in Bulgarije. De Nederlandse voetballer van Surinaamse komaf heeft het naar zijn zin. &quo...


Al een jaar voetbalt Gregory Nelson (foto: links) in Bulgarije. De Nederlandse voetballer van Surinaamse komaf heeft het naar zijn zin. "Ik had mij Bulgarije voorgesteld als een arm land. Maar ze zijn heel verwesterd en het leven is goedkoper dan in Nederland."

Nelson, geboren in Amsterdam uit Surinaamse ouders, is aangenaam verrast met het leven in Bulgarije. Voorlopig woont hij nog alleen, maar hij krijgt regelmatig bezoek van zijn vriendin. "Ik zie haar vaker, want het is slechts twee uur vliegen van Amsterdam naar Sofia."

De 23-jarige Gregory Nelson heeft nog steeds een sterke band met het geboorteland van zijn ouders. Zo sterk dat hij zelfverzekerd zegt dat hij voor Suriname zou willen uitkomen. "Als dat van de dubbele nationaliteit geregeld wordt, speel ik graag voor Suriname."

De profvoetballer van CSKA Sofia onderstreept dat hoewel hij in Amsterdam geboren is en de Nederlandse nationaliteit bezit, toch een band met Suriname heeft. "Ik heb veel familie hier en ben er meestal rond deze tijd." Aan zijn vakantie is overigens een einde gekomen, want hij keert morgen terug naar Nederland, voordat hij verder reist naar Bulgarije.

Vanaf volgende week donderdag beginnen de trainingen voor het nieuwe seizoen en start Nelson aan zijn tweede jaar uit een driejarige verbintenis. Volgens hem is er een duidelijk niveauverschil in de Bulgaarse competitie. Er spelen zestien clubs op het hoogste niveau, maar er is een groot gat na de eerste vijf. "De top vijf zou makkelijk in de Nederlandse competitie kunnen meedraaien, terwijl de rest zeer verdedigend speelt."

Een jaar verder heeft Nelson het Bulgaars nog steeds niet onder de knie. "Maar ik kan mijn coach en medespelers al begrijpen. Ik praat het een beetje, maar iedereen kan wat Engels dus dat scheelt. Er is wel altijd een tolk bij die toevallig ook de fysieke trainer is."

Klagen doet 'nummer 29' niet. "Ik had mij Bulgarije voorgesteld als een arm land. Maar ze zijn heel verwesterd en het leven is goedkoper dan in Nederland." Discriminatie heeft hij ook gemerkt, maar heeft er persoonlijk geen last van ondervonden. "Waarschijnlijk omdat ik geliefd ben bij de club", zegt hij lachend.

Hoewel hij het naar zijn zin heeft bij de Bulgaarse club, droomt de Amsterdammer ervan in Engeland of Duitsland uit te komen op het hoogste niveau. Tot dan zit de linksbuiten nog bij CSKA.

Voor de 23-jarige Nelson begon het allemaal elf jaar geleden toen hij voor het eerst zijn voetbalschoenen aantrok voor AZ Alkmaar. "Ik heb daar vanaf de U-12 tot het eerste elftal gespeeld en zie als hoogtepunt mijn debuut onder Louis van Gaal als achttienjarige in het eerste team."

Na acht seizoenen hield hij het voor gezien bij AZ en maakte de stap naar RBC Roosendaal, waar hij het twee seizoenen zou volhouden. Door het uitblijven van clubsuccessen en de knagende ambitie, raakte Nelson al gauw ontevreden. "Ik kreeg in mijn tweede jaar een stageplek aangeboden door Ascoli en greep die met beide handen aan. Na enkele duels deed ik het blijkbaar goed, want de club begon over een contract te praten." Maar omdat het Bulgaarse CSKA Sofia concreter was, koos hij voor een avontuur in Bulgarije.

COMMENTS

BLOGGER: 1

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Voetbalprof Nelson wil graag voor Natio spelen
Voetbalprof Nelson wil graag voor Natio spelen
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjj5XsPvXN7Q-MbKVkVpwbRTvNEZrIF3EKTyDBPRG8zgu534hHcJ8qF9xClhMLG9Jtx5x0MRI2LpkzTb7urVpayLyEGi7WsSzQEmWB78JWQ_MZWFJtr4L028aMU7oo91t1FOxPNbWyv7XQ/s1600/Gregory+Nelson%252C+CSKA+Sofia%252C+Rapid+Wien%252C+Europa+League%252C+4+november+2010.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjj5XsPvXN7Q-MbKVkVpwbRTvNEZrIF3EKTyDBPRG8zgu534hHcJ8qF9xClhMLG9Jtx5x0MRI2LpkzTb7urVpayLyEGi7WsSzQEmWB78JWQ_MZWFJtr4L028aMU7oo91t1FOxPNbWyv7XQ/s72-c/Gregory+Nelson%252C+CSKA+Sofia%252C+Rapid+Wien%252C+Europa+League%252C+4+november+2010.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/06/voetbalprof-nelson-wil-graag-voor-natio.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/06/voetbalprof-nelson-wil-graag-voor-natio.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content