'Met sportpaspoort komen we verder in WK'

Louis Giskus, voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), vindt dat het Surinaams elftal een interessante groep heeft geloot in het kwal...


Louis Giskus, voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), vindt dat het Surinaams elftal een interessante groep heeft geloot in het kwalificatietoernooi voor het WK-eindtoernooi van 2014 in Brazilië. Natio komt in de tweede kwalificatieronde uit tegen El Salvador, de Dominicaanse Republiek en de Cayman Islands.

Tussen 2 september en 15 november staan zes interlands op het programma: de vier landen spelen uit en thuis tegen elkaar. Op 2 september is de eerste WK-wedstrijd gepland voor Suriname thuis tegen de Cayman Islands.

Giskus is optimistisch over de kansen om de volgende ronde te halen: "Met hard werken moeten wij zeker uit de eerste ronde komen." Volgens de voorzitter biedt de huidige vorm van een hele competitie meer kansen voor Suriname dan het knock-out systeem.

De voorzitter hoopt dat er op korte termijn een positief besluit valt over de dubbele nationaliteit. Giskus verwacht dat het zogenoemde sportpaspoort waarmee voetballers van Surinaamse origine met de Nederlandse nationaliteit toch voor Suriname kunnen spelen, het nationale voetbal ten goede komt. "Andere lidlanden van de FIFA hebben het al met succes doorgevoerd. Trinidad en Tobago heeft bijvoorbeeld in 2006 aan het eindtoernooi meegedaan. Bij die selectie woonden en werkten 20 van 23 spelers niet in eigen land. Als Suriname in staat is een selectie op de been te brengen met lokale topspelers en toppers van Surinaamse origine uit de rest van de wereld, kunnen we veel verder komen."

De SVB werd in Rio vertegenwoordigd door de bestuursleden Waldo Gobardhan en Bidjaikoemar Mankoe. Giskus benadrukt dat de SVB-bestuurders zelf hun reis en verblijf hebben bekostigd aangezien de FIFA alleen de uitnodiging heeft gestuurd en niet de reis- en verblijfkosten vergoedt.

Alleen de winnaars van de zes poules in de tweede kwalificatieronde van de CONCACAF gaan door naar de volgende ronde. Dan stromen de zes hoogste geklasseerde landen uit de regio in: Mexico, de VS, Honduras, Costa Rica, Cuba en Jamaica. Deze landen hadden een 'bye' in de eerste twee rondes. In de derde ronde worden de twaalf overgebleven landen ingedeeld in drie groepen van vier waarin ze opnieuw een hele competitie afwerken. De nummers één en twee gaan vervolgens door naar de eindpoule van zes landen. Uit die laatste poule plaatsen de beste drie zich rechtstreeks voor het eindtoernooi in 2014, terwijl de nummer vier nog twee beslissingswedstrijden speelt tegen de winnaar van de eindpoule in Oceanië.

COMMENTS

BLOGGER: 4
  1. weer een droom??? ben al moe van...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zei Giskus 4 jaren geleden ook. Nu zijn wij 4 envelopes verder en hij heeft niets concreets gedaan. Giskus kan niet lobbyen. Nogmaals, dit is geen nederlands prob;eem, het is een surinaams probleem die door surinamers zelf moet worden opgelost.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind ga bij de president met een lijst van de spelers die voor ons land een bedrage kan leveren en vraag hem voor een sportpaspoort of een ander alternatief vb."Hoe zij denken dat de spelers alsnog voor ons kunnen spelen in september".
    Laat het duidelijk zijn kan het of kan het niet zodat we weten hoe we verder moeten.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'Met sportpaspoort komen we verder in WK'
'Met sportpaspoort komen we verder in WK'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGCoqyTrCCuBU0XJcfRYRofXFv0zlFPPSCAzVJFz2fiATT-r80gICnTjrLzkbGz_Eo1voCcQUj46Y62PseZg9IJjwC5W7eC4jcI6x8rQck8fCCRMW53-oVfBDRP0EIq4X9euKBSoFWz8s/s1600/FIFA+World+Cup+2014%252C+Group+A%252C+El+Salvador%252C+Suriname%252C+Cayman+Islands%252C+Dominican+Republic%252C+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGCoqyTrCCuBU0XJcfRYRofXFv0zlFPPSCAzVJFz2fiATT-r80gICnTjrLzkbGz_Eo1voCcQUj46Y62PseZg9IJjwC5W7eC4jcI6x8rQck8fCCRMW53-oVfBDRP0EIq4X9euKBSoFWz8s/s72-c/FIFA+World+Cup+2014%252C+Group+A%252C+El+Salvador%252C+Suriname%252C+Cayman+Islands%252C+Dominican+Republic%252C+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/07/met-sportpaspoort-komen-we-verder-in-wk.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/07/met-sportpaspoort-komen-we-verder-in-wk.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content