Nog geen concrete voorstellen sportpaspoort

De regering is nog niet zover dat aan buitenlanders, met name sporters met Surinaamse roots, een Surinaams paspoort wordt verstrekt, zodat z...


De regering is nog niet zover dat aan buitenlanders, met name sporters met Surinaamse roots, een Surinaams paspoort wordt verstrekt, zodat ze bij internationale sportevenementen voor Suriname kunnen uitkomen. Een commissie heeft zich enige tijd geleden gebogen over dit vraagstuk en een rapport ingediend bij toenmalig minister van Buitenlands Zaken Lygia Kraag-Keteldijk.

"Ik denk niet dat ze al zover waren dat er concrete voorstellen waren, hoe dat verder zou moeten lopen", zegt minister Winston Lackin (foto) van Buitenlandse Zaken over het werk van de commissie.

Hij plaatst dit vraagstuk trouwens in een breder perspectief. Wat hem betreft wordt bij het bespreken van dit issue niet alleen de dubbele nationaliteit voor sporters meegenomen. Ook sectoren zoals onderwijs en gezondheidszorg kunnen volgens hem profiteren van Surinamers in het buitenland die over deskundigheid beschikken op verschillende gebieden. Vandaar dat in het nieuwe beleid wordt gewerkt met sectorale honorair consuls. Dat beleid is er onder meer op gericht personen met Surinaamse roots in een bepaald land en een specifieke deskundigheid bijeen te brengen om vanuit die plek en positie een bijdrage te leveren aan vraagstukken in Suriname die opgelost moeten worden om de ontwikkeling versneld te doen plaatsvinden. In deze diasporapolitiek zijn alle personen met Surinaamse roots, waar op de wereld ze ook zitten, 'enorm belangrijk', benadrukt de bewindsman.

Vandaar dat de regering zich ook gaat inspannen om sport als een verkoopproduct in haar diplomatie te verwerken. In de Caricom is daarmee al begonnen en in Suriname wordt over enige tijd de regionale sportacademie gevestigd. "Als het goed gaat met het onderwijs, zal het ook goed gaan met sport. Als het goed gaat met volksgezondheid, zal het zeker ook goed gaan met sport", oppert Lackin. Hij legt uit dat de commissie van het vorig kabinet reeds enkele stappen heeft gezet om te komen tot een gericht beleid. Zo zijn er categorieën Surinamers vastgesteld waarvoor toegang tot Suriname en verblijf hier kan worden vergemakkelijkt. Met een aantal zaken moet bij het opengooien van het visumbeleid wel rekening worden gehouden. Lackin noemt onder andere veiligheid.

COMMENTS

BLOGGER: 6
  1. Groep A:
    el Salvador
    Suriname
    Cayman island
    Dominican Rep.

    Winnaar ronde (3):
    Mexico
    Costa Ric.
    Win. B
    Win. A

    Ga d'r maar aan staan!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. als de suriprofs niet speelt, is t weer over en uit voor onze Suriname

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De Suriprofs zullen zeker niet in aanmerking komen voor de komende kwalificatie wedstrijden.

    Vast staat dat we zeker zullen stranden. We kunnen ons niet terug trekken.

    Om de kosten van de komen wedstrijden enigsinds goed te besteden is het verstandig dat de SVB een selectie samenstelt bestaande uit spelers die talent hebben en over vier jaar zeker verder zullen zijn om het beter te doen voor de kwalificatie wedstrijden van 2018. Misschien hooguit 3 tot 4 ervaren spelers toevoegen die van meer waarde kunnen zijn.

    Eenmaal de u23 selectie in training al is zou ik deze selectie aangevuld met 3 tot 4 ervaren spelers de komende wk kwalificatie laten spelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als ze U23 aangevuld met 3 en 4 ervaren spelers sturen, dan verliest het land Suriname met 20-0 van El Salvador. Deze stellingen heb ik vaker gehoord in de afgelopen 25 jaren en geloof me het heeft nergens gewerkt. Een succesvolle U23 selectie is geen garantiie voor een successvolle A-selectie. Temeer daar het amateurs zijn, is de kans groot dat de helft vrooeg afhaakt. DE aanpak zal zijn om gebruikmakend van aanwezeig talent in de eredivisie een zodanige selectie te creeren die zorgt dat Suriname op het WK2014 komt en geld verdient. Met dat geld en ook de bijkomstige naamswerving zal dan een betere aanpak van ons voetbal voor de toekomst gestuurd worden. Zie Trinidad en Jamaica.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Eltoro,

    Ik zou graag ook willen dat de suriprofs konden spelen voor Suriname. Maar de werkelijkheid is dat het voor de kwalificatie wedstrijden een droom zal blijven. Is 100 % niet haalbaar, geloof me. Politiek Suriname is niet ready, helaas, jammer.

    De slectie die tegen El Salvador en Costarica speelde voor wk 2010 bestond overwegend uit spelers jonger rond de 23 jaar.

    Onze A selectie zal zeker ook merendeels uit spelers rond de 23 jaar zijn. Er zijn helaas geen echte oudere ervaren spelers die echt veel meer kunnen toevoegen voor de A selectie.

    Suriname heeft altijd veel tijd nodig om zich voor te bereiden omdat simpel weg het niveau bij de clubs zeer laag is. En tijd is er niet want over een maand moeten we al spelen. Een maal de U 23 selectie al in training is moet Jalings gewoon deze selectie versterken met enkele oudere spelers die nog wat kunnen inbrengen. Veel opties zal hij niet hebben.

    Heb al jaren gezegt dat we altijd blijven dromen om deelname aan een senioren wk.

    Focus van Suriname moet zijn om zich te plaatsen voor een wk U 16. Stop het weinige geld daarin dan pas mogen we dromen van betere resultaten over 8 tot 12 jaar.


    Een baby leert eerst kruipen,lopen dan rennen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De selectie die tegen El Salvador en Costarica speelde voor wk 2010 bestond overwegend uit spelers jonger rond de 23 jaar.

    En dan gaan we hetzelfde weer doen?

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Nog geen concrete voorstellen sportpaspoort
Nog geen concrete voorstellen sportpaspoort
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7UdDjjm_4AtxsGng2IUVsRG_2OalP9MGWYUqn8Vyhcercb7pVDZcIsPCGO0_mtqjp1dx1nbrzPK84U3wAVVS72ZxrGN20trZEgfBIKyB_aezHWId-Jqq1-j3pTdEDXuYnwyN_Yq-J0Mo/s1600/Winston+Lackin%252C+Minister+Buitenlandse+Zaken%252C+Suriname%252C+2011+%25282%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7UdDjjm_4AtxsGng2IUVsRG_2OalP9MGWYUqn8Vyhcercb7pVDZcIsPCGO0_mtqjp1dx1nbrzPK84U3wAVVS72ZxrGN20trZEgfBIKyB_aezHWId-Jqq1-j3pTdEDXuYnwyN_Yq-J0Mo/s72-c/Winston+Lackin%252C+Minister+Buitenlandse+Zaken%252C+Suriname%252C+2011+%25282%2529.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/07/nog-geen-concrete-voorstellen.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/07/nog-geen-concrete-voorstellen.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content