Bal dubbele nationaliteit op speelhelft Suriname

Niet de Surinaamse Nederlanders maar de Surinaamse regering en De Nationale Assemblée (DNA) zijn aan zet als het gaat om de invoering van ...


Niet de Surinaamse Nederlanders maar de Surinaamse regering en De Nationale Assemblée (DNA) zijn aan zet als het gaat om de invoering van de dubbele nationaliteit. Het is al algemeen bekend dat grote delen van de Surinaamse gemeenschap in Nederland al klaar zijn voor een dubbele nationaliteit. Het ligt aan het DNA en de regering om werk hiervan te maken.

Dit werd in niet mis te verstane woorden vrijdagavond in Eekta Bhawan in Den Haag kenbaar gemaakt aan Mega Combinatie/NS-assembléelid Prem Lachman. De bijeenkomst was georganiseerd door Stichting Federatie Eekta, Prem Girjasing en Waldi Bharos. De parlementariër, die voor gezondheidsredenen in Nederland is, hield vrijdag een korte inleiding over de dubbele nationaliteit. Enkele opmerkingen van Lachman kwamen verkeerd over bij de aanwezigen van die bijeenkomst. "Surinamers in Nederland moeten de discussie over de dubbele nationaliteit aanwakkeren en met voorstellen naar de Surinaamse regering komen", merkte Lachman op.

Ook zei hij: "De Surinaamse gemeenschap in Nederland moet op haar wijze ook een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van Suriname." Lachman vindt dat Suriname en de Surinaamse Nederlanders samen naar modaliteiten moeten zoeken om de positieve effecten van de dubbele nationaliteit over te nemen. Hij pleitte voor een eventueel referendum over deze kwestie.

Ook stoorden bezoekers van de bijeenkomst zich aan de opmerking van de parlementariër dat Suriname deskundigheid niet op alle vlakken deskundigheid heeft. Met de dubbele nationaliteit kan optimaal gebruik gemaakt worden van de deskundigheid die aanwezig is bij de Surinamers in diaspora. Vanuit de zaal is opgemerkt dat er wel voldoende deskundigheid in Suriname aanwezig is. De politiek zet ze echter op een zijspoor en maakt geen gebruik van de diensten van de deskundigen.

Radj Bhondoe, directeur van Seva Network Foundation, vindt dat Lachman zijn rol als volksvertegenwoordiger onderschat. Bhondoe merkte op dat Suriname volledig aan zet is en dat Lachman vanuit zijn positie dit vraagstuk bespreekbaar kan maken in zowel het parlement als bij de regering. Faried Pier-khan, directeur van Rapar Broadcasting Networks, die eveneens in Nederland vertoeft, wilde van Lachman weten welke acties hij als assembleelid zelf zal ondernemen om deze kwestie in Suriname aan te kaarten. Nadat Lachman om het antwoord heen draaide, kwam Pierkhan met het voorstel dat hij bij andere collega-parlementariĂ«rs moet lobbyen, zodat het onderwerp op de agenda van De Nationale Assemblee wordt geplaatst. Lachman ging akkoord met dit voorstel en zal na terugkeer in Suriname met zijn collega’s erover praten.

Voor de fiscaal jurist Robby Makka is een dubbele nationaliteit niet zozeer aan de orde. Voor hem is van belang: "Wat Surinaamse Nederlanders voor Suriname kunnen betekenen."

COMMENTS

BLOGGER: 5
  1. Ik begin zo langzamerhand de indruk te krijgen dat de Surinaamse overheid helemaal geen dubbele nationaliteit wil invoeren,ook de regering Bouterse/Ameerali niet,laat staan de SurNeds mee te laten helpen aan de ontwikkeling van het land.
    Bepaalde zaken beginnen zo langzamerhand toch wel erg duidelijk op te vallen.Iedere keer wanneer er verkiezingen in Suriname zijn,word het volk als stemvee gebruikt en daarbij weet men dat de SurNeds een grote invloed kunnen uitoefenen op het stem gedrag van de ingezetenen in Suriname.Ik heb steeds Venetiaan in NL zien komen,ook Jules Wijdenbosch en verschillende andere afgezanten van NPS/NDP en PL.En het opvallende is dat men steeds mooie praatjes heeft over wat men zal doen voor de SurNeds,sosso bla bla bla.En wanneer ze eenmaal (weer) aan de macht zijn en je ze vraagt of ze hun beloften zullen waarmaken,dan zijn ze in geen wegen of velden te bekennen!

    Die meneer Lachman moet niet denken dat we hier gek zijn!Natuurlijk storen de meeste Surinamers zich aan zijn uitspraken!Hij plaats de bal bij de SurNeds terwijl hij donders goed weet dat we hier in NL niet in staat zijn de zaak van de dubbele nationaliteit op te lossen.

    De Surinaamse regering weet heel goed wij van hem verlangen,er hoeft naar mijn mening niet steeds een afgezant vanuit het parlement hier te komen,het is zo langzamerhand DUIDELIJK wat we van de regering vragen!Het steeds zenden van regerings functionarissen geeft voor velen het gevoel alsof er niet serieus word omgesprongen met de wensen van de Surinamers in NL.Hoeveel keren moeten we ze dat nog duidelijk maken?

    Er moet tot AKTIE worden overgegaan,als er een referendum gehouden zou moeten worden onder het volk,dan zou ik dat persoonlijk prima vinden.Het gaat er om dat er wat gebeurd en niet dat er steeds maar over gepraat word,anders zijn we over 20 jaar nog aan het praten hierover.Ik zou de regering Bouterse/Ameerali een dringende oproep willen doen om deze zaak in iedergeval dit nu ernstig in de DNA ter discussie te stellen!AKTIE!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gebruik SURIPROFS als pilot.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben blij dat velen van ons nu door hebben dat politiek Suriname geen boodschap heeft aan dubbele nationaliteit.

    Er is bijna geen geld mee te verdienen en ook heeft het weinig zin voor ze omdat er geen posten en functies zijn te verdelen voor vriendjes.

    Ik heb me al tientallen jaren zitten ergeren wanneer politiekepartijen zogenaamde afdelingen hebben in Nederland. Zelf woon ik in Suriname.

    Men wil wel politieke afdelingen hebben in Nederland, waarom eingelijk????????? Financieel voordeel misschien voor de partij kas???

    Wat maakt het nou uit om top sporters van Suriname een sport paspoort te geven. Hoeveel sporters kunnen dat zijn 50. Het aantal dat in aanmerking komt is zo gering en heeft totaal geen invloed op politiek Suriname. Daarvoor zijn ze bang. Bovendien beslist politiek wie in aanmerking komt voor een sportpaspaaort dus ze zeuren gewoon.

    Sport wordt sinds het bestaan van politiek in Suriname stiefmoederlijk behandelt. Er zijn geen extra zetels te behalen. Een behoorlijke atletiekbaan of zwembad hebben we niet eens, schande!!!!!! Zelfs kleinere landen uit onze regio hebben een goede atletiekbaan. het is de moeder der sporten.

    Men vergeet dat sporten bewegen is en daardoor het de staat miljoenen bespaart aan uitgaven (gezondheid).

    De regering zou er goed aan doen in plaats van 1 mega sportcomplex dat enorm veel gaat kosten liever goede kleine sportvelden, hallen over het hele land voor het volk neer te zetten.

    Elke buurt moet een sportcomplex hebben. Dat was ook in de planning maar we hebben gezien dat terreinen bestemd voor sportcomplexen gewoon weggegeven worden.

    Surinaamse top voetballers van wel eer zijn allemaal begonnen met straatvoetbal. Nu is dat niet mogelijk dus kleinesportvelden is de oplossing.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. haha,wat een MOP.Wie kan het bewijzen dat de bal op de speelhelf van Suriname staat?De bal is op de middellijn,niet eens voorbij het middencirkel en daar gaat het blijven.HOLE DAY THEY TALK TALK TALK TALK.ONLY TALK TALK TALK TALK.WAKE UP PLS WAKE........BY THE WAY,,,,,,,CLARENCE IS STILL WAITING MAN.CLARENCE MAKE ALL THE TEAMS READY.YOUR PARA LEAGUE TEAMS.DON'T WAIT FOR THE SVB MAN.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hoewel dit artikel outdated is toch een reactie. Suriname kent en erkent wel degelijk de dubbele nationaliteit.
    Dit is wettelijk geregeld.Het betreft kinderen die geboren zijn uit een moeder met een niet surinaamse nationaliteit en een vader met een surinaamse nationaliteit. Deze kinderen hebben veelal de nationaliteit van hun moeder en conform de surinaamse wetgeving tot hun 18de ook de nationaliteit van hun vader. Verder hebben ze tot die leeftijd alle rechten als elke surinamer. Als ze 18 zijn moeten ze een keuze maken anders vervalt de surinaamse nationaliteit van rechtswege. Onder deze kinderen ook veel tennisers, zwemmers en andere topsporters. Mogen ze tot hun 18 dan ook aub een sportpaspoort en ja ik wil suriname ook op een hoger nivo zien voetballen, het moet kunnen!

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Bal dubbele nationaliteit op speelhelft Suriname
Bal dubbele nationaliteit op speelhelft Suriname
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhc9f-JJGCNGwTrdQYrF9tpO9izmhbNS0xzkJ8Q9l69_qLS7xlKGc726s1wY3K0GfVambj4iooQ6ZvxAOuSiPbNSJyKQtnZTz14ncte2qrJcF2UJXCPzLipnKJO5q7mkrkFVcIXV1w6XmI/s1600/Dubbele+nationaliteit%252C+Suriname%252C+Nederland%252C+Voetbalveld.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhc9f-JJGCNGwTrdQYrF9tpO9izmhbNS0xzkJ8Q9l69_qLS7xlKGc726s1wY3K0GfVambj4iooQ6ZvxAOuSiPbNSJyKQtnZTz14ncte2qrJcF2UJXCPzLipnKJO5q7mkrkFVcIXV1w6XmI/s72-c/Dubbele+nationaliteit%252C+Suriname%252C+Nederland%252C+Voetbalveld.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/08/bal-dubbele-nationaliteit-op-speelhelft.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/08/bal-dubbele-nationaliteit-op-speelhelft.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content