El Salvador favoriet in kwalificatiegroep

El Salvador is overduidelijk de beste uit Groep A waar Suriname zich momenteel in bevindt. De kans is groot dat El Salvador door zal gaan ...


El Salvador is overduidelijk de beste uit Groep A waar Suriname zich momenteel in bevindt. De kans is groot dat El Salvador door zal gaan naar de volgende ronde. De thuisbasis van El Salvador, het Estadio Cuscatlan, is voor de drie andere landen een zeer intimiderende plek om te spelen.

El Salvador dat tweemaal de eindronde van een Wereldkampioenschap wisten te halen, begint als groepshoofd in de tweede ronde van Groep A. Met talenten als Rudis Corrales en Elisieo Quintanilla wist coach Ruben Israel de Cuscatlecos al naar de kwartfinales van de CONCACAF Gold Cup 2011 te leiden.

In dat toernooi ging El Salvador in de eerste wedstrijd met 5-0 onderuit tegen de uiteindelijke winnaar Mexico. Deze wedstrijd stond onder leiding van de Surinaamse scheidsrechter Enrico Wijngaarde. Vervolgens speelde het team gelijk tegen Costa Rica (1-1) en won het ruim van Cuba (6-1). In de kwartfinale werd het 1-1 tegen het sterke Panama, na strafschoppen werd El Salvador uitgeschakeld. Rodolfo Zelaya had met 4 doelpunten het grootste aandeel in de gemaakte doelpunten van het Midden-Amerikaanse land.

Suriname, verscholen in het noordelijk puntje van Zuid-Amerika, is het thuisfront van Natio. Suriname heeft al verscheidene topspelers voortgebracht die wereldbekend zijn. Denk hierbij aan Edgar Davids en Clarence Seedorf. Het inzetten van deze spelers voor de Surinaamse selectie is een andere zaak, maar lokale talenten als Stefano Rijssel en Giovanni Drenthe (een neef van Real Madrid's Royston Drenthe) vinden het tijd dat Suriname in de CONCACAF-zone naam gaat maken.

De Dominican Republic heeft niet genoeg grond onder zijn voeten om de pole positie in deze groep te pakken. Met een 0-2 en 4-0 winst tegen Anguilla in de vorige ronde hoopt het land, waar honkbal de nummer 1 sport is, dergelijke resultaten neer te zetten in de komende voetbalwedstrijden.

De Cayman Islands is momenteel het meest laag geklasseerde team uit de groep. Op de FIFA wereldranglijst staan zij op de 172ste positie in tegen stelling tot El Salvador (78), Suriname (110) en de Dominican Republic (132). Net Als Suriname speelde de Cayman Islands hun laatste officiële interlands tijdens de Caribbean Cup 2010. Natio kwam toen één ronde verder, waar de Cayman Islands in de eerste ronde gelijkspeelden tegen Saint-Martin (1-1), won van Anguilla (4-1) en verloor van Puerto Rico (2-0).

Het moge duidelijk zijn dat El Salvador de favoriet is in deze poule, maar Suriname heeft een team bestaande uit talenten die het roer zouden kunnen om laten slaan. Het is voor teams een lange reis naar Paramaribo en het land is qua klimaat een heette en stomende plek om te spelen. Zeker met een publiek die Natio door en door steunt zou El Salvador het nog zwaar kunnen krijgen tijdens deze wedstrijd.

Als we 44 jaar terug in de tijd gaan zien we dat El Salvador met grote cijfers van Suriname heeft gewonnen. In een uitwedstrijd in 1968 was de stand tijdens de rust nog maar 1-0, maar plotseling kwamen de Cuscatlecos met maar liefst vijf onverwachte goals. Van de daarna zeven opvolgende wedstrijden tegen Suriname heeft El Salvador er zes gewonnen en één verloren later in 1968.

De laatste keer dat Suriname en El Salvador elkaar ontmoetten was in 2008 op weg naar het WK 2010 in Zuid-Afrika. In de eerste confrontatie uit de tweeluik verloor Natio (foto: rechts, Ferdinand Jap A Joe met Christian Castillo) thuis met 0-2. Een vroege goal in de 1ste minuut werd toen fataal, 11 minuten later werd door aanvoerder Marlon Felter de bal op ongelukkige wijze in eigen doel gewerkt. El Salvador wist daarna de stand niet meer uit te breiden.

In de tweede confrontatie in San Salvador opende de ook toen al aanwezige Zelaya de score in de 8ste minuut. Quintanilla, die deze zomer ook aanwezig was tijdens de Gold Cup, bracht de 2-0 op het scorebord. Met nog maar 10 minuten te spelen maakte Suriname ook in deze wedstrijd een eigen doelpunt. Dit keer was, inmiddels ex-international, Derrick Garden de ongelukkige; 3-0.

Van deze vier landen in de poule is El Salvador de enige die de eindronde van een Wereldkampioenschap heeft bereikt. Om precies te zijn twee keer, in 1970 en 1982. Bij dit laatste kampioenschap verloren ze wel met beschamende cijfers van Hongarije in Spanje. Hongarije wist namelijk met een record uitslag van 10-1 te winnen van El Salvador.

COMMENTS

BLOGGER: 1
  1. Ach,we zijn blij met onze underdog positie zeggen wij dan.Wanneer kunnen wij met zekerheid zeggen dat wij favoriet zijn?Ach,grote voetbalsterren heeft Suriname voortgebracht,jammer genoeg ken ik maar 1 die wel aandacht heeft voor sranan.Clarence.....THANK YOU MY MAN.De rest doet wel hun best met goeie projecten,maar soms jammer genoeg geen link hebben met voetbal.Kluivert...Bogarde...Mi ne vergitie a dey datie na JAPAN.Sranan,dis naf yu(Ajax - Gremio)......maar ik hoor niks meer van Kluivert.Bogarde deed nog wat voor Blindezorg....Ach,we horen ze wel over het 1 en ander tijdens hun korte vakanties hier in Sur.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: El Salvador favoriet in kwalificatiegroep
El Salvador favoriet in kwalificatiegroep
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhow59oYLQTCJDiC_Q_-Q6Lypzg4FYU5rkF3XSdlFB-PkNyqSJwmyWhELTvhi52b8RlifOPiLrvUx4BGWv2_P40_4UGKdKBYXnarP7gPEjRZnTJ2ulekpPomUKCou0HiHm6cH8rEuNNMSk/s1600/Suriname%252C+El+Salvador%252C+Voetbal%252C+WK-Kwalificatie+2008%252C+Christian+Castillo+%252817%2529%252C+Ferdinand+Jap+A+Joe+%25282%2529%252C+10+september+2008.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhow59oYLQTCJDiC_Q_-Q6Lypzg4FYU5rkF3XSdlFB-PkNyqSJwmyWhELTvhi52b8RlifOPiLrvUx4BGWv2_P40_4UGKdKBYXnarP7gPEjRZnTJ2ulekpPomUKCou0HiHm6cH8rEuNNMSk/s72-c/Suriname%252C+El+Salvador%252C+Voetbal%252C+WK-Kwalificatie+2008%252C+Christian+Castillo+%252817%2529%252C+Ferdinand+Jap+A+Joe+%25282%2529%252C+10+september+2008.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/08/el-salvador-favoriet-in.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/08/el-salvador-favoriet-in.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content