Kenneth Jaliens heeft wedstrijdselectie rond

De nationale voetbalselectie speelt vrijdag om 18:00 uur plaatselijke tijd haar eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen de Cayman Islands. N...


De nationale voetbalselectie speelt vrijdag om 18:00 uur plaatselijke tijd haar eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen de Cayman Islands. Na de training dinsdagavond, maakte bondscoach Kenneth Jaliens (foto) de namen van de achttien spelers bekend. De thuiswedstrijd wordt gespeeld in het André Kamperveen stadion. Volgende week dinsdag staat Suriname in een uitwedstrijd tegenover de ploeg van Dominican Republic.

Suriname zit in dezelfde poule met Dominican Republic en El Salvador. Zij komen tegen elkaar uit in de kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap voetbal, dat in 2014 in Brazilië wordt gehouden. Alleen de nummer 1 van de poule gaat over naar de volgende ronde. Ieder team zal intotaal zes wedstrijden spelen.

De selectie wordt gericht voorbereid op de wedstrijd van vrijdag. Woensdag en donderdag vinden er trainingen plaatst. Jaliens zegt dat de spelers fit zijn en de wedstrijd positief tegemoet gaan. De nationale selectie zal er alles aan doen om als groepswinnaar te eindigen. De selectie had in het weekeinde een trainingskamp dat volgens de bondscoach naar tevredenheid is verlopen. "Je ziet dat het geraamte van onze speelwijze er duidelijk staat en dat er nou wat vlees eromheen komt. De jongens zien nu eindelijk in dat het belangrijk is te vertrekken vanuit een speelwijze bij verdedigen en aanvallen. Het geeft en duidelijke houvast en vandaar uit kijken wat de beïnvloedingen van de tegenstander zijn om op andere situaties te kunnen inspelen", aldus Jaliens.

Jaliens had de nationale selectie eerder onder zijn hoede tijdens WK-cyclus in 2008 waarin Suriname tot de eerste poulefase wist door te dringen, na een dubbele overwinning op Guyana. In die groepsfase bleken Costa Rica en El Salvador te sterk en werd Suriname met Haïti uitgeschakeld.

Jaliens heeft dinsdag tijdens een persconferentie klare taal gesproken. Spelers die deel uitmaken van de nationale selectie mogen niet meedoen aan de zaalvoetbal competitie van de Surinaamse Zaalvoetbalbond. Wie hier geen gehoor aan geeft, zal onherroepelijk uit de nationale selectie worden gezet.

Het is de afgelopen jaren een punt van discussie geweest, of spelers die voor de nationale selectie uitkomen, ook mogen zaalvoetballen. Het is vaak voorgekomen dat spelers afmelden voor de selectie of zeggen dat ze geblesseerd zijn, maar dezelfde avond te zien zijn in de sporthal en gewoon meespelen voor hun zaalvoetbal vereniging. Aan deze taferelen is nu een einde gekomen.

De spelers die afvielen voor de wedstrijdselectie zijn: doelman Manuel Kowid (SNL), verdedigers Rocky Kaise (Transvaal) en Jetro Fer (Excelsior) plus aanvallers Jungelo Brunswijk (Inter Moengotapoe) en Xaviero Perk (Santos Nickerie).

Volgens Jaliens is er een gezonde concurrentie tussen de spelers onderling, vandaar de belangrijkheid van de dubbele bezetting op elke positie. "We hebben een pakket om rond te krijgen ten aanzien van het aanvallen. We gaan kijken hoe we een goede opbouw van achter uit kunnen hebben en afhankelijk van de bezetting van de tegenstander ook wat scenario's inbouwen", zegt de bondscoach.

Als uitvloeisel van het samenwerkingsverband met de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) zullen de wedstrijden van de tegenstanders worden gescout door Kees Zwamborn. Suriname kan zich daardoor gerichter voorbereiden op de opponent. Jaliens wees erop dat de kwalificatieduels de eerste horde zijn in het uitgestippeld langtermijnplan. Met de selectie, die voornamelijk uit jonge spelers bestaat, zal vooral gewerkt worden naar de kwalificatiewedstrijden van het WK 2018.

Het nationaal team zal, ook als er geen meetmomenten zijn, om de zes weken twee keer bij elkaar komen, waarbij steeds een oefenpartij zal worden gespeeld. Ook wordt gewerkt aan een vaste speelwijze, die ook bij de jongere selecties zal worden ingevoerd. "Daardoor weten de jongens al vroeg wat er van ze verlangd wordt. Het systeem is één dat vooral in Europa wordt gehanteerd." Het zou volgens Jaliens ideaal zijn als er een uniforme competitie komt. Daarover zal hij proberen met zijn collega’s gesprekken te voeren.

De 18 spelers die tot de wedstrijdselectie behoren zijn.

doelverdedigers:
Obrendo Huiswoud (Voorwaarts);
Ronny Aloema (Transvaal).

verdedigers:
Naldo Kwassie (Inter Moengotapoe);
Friso Mando (Leo Victor);
Giovanni Alleyne (SNL);
Marlon Felter (Walking Boyz Company);
Wirinder Somai (Takdier Boys);
Joel Baja (Robinhood).

middenvelders:
Stefan Banetti, Gregory Pokie en Germaine van Dijk (Inter Moengotapoe);
Stefano Rijssel (Leo Victor);
Fabian van Dijck (Walking Boyz Company);
Orpheo Anautan (SV Notch).

aanvallers:
Milton Pinas (SV Notch);
Giovanni Drenthe (Excelsior);
Evani Esperance (Voorwaarts);
Giovanni Waal (Leo Victor).

COMMENTS

BLOGGER: 2
  1. D'r in vliegen!! FULL SWING. Als een dolle stier:P Prof-Visie; Gratis N fôniX:
    NARANJAHHHHHHHHHHHHHHHHH

    -rahSoul-

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik verwacht dat Suriname winst zal behalen tegen de Cayman Islands.

    ik hoop dat Jalings met een zeer aanvallend concept onze jongenz laat voetballen.

    Wij hebben als team teveel kansen, dus hoe meer kansen hoe meer doelpunten.

    Laten we liever met 8 - 2 winnen ipv 4- 0

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Kenneth Jaliens heeft wedstrijdselectie rond
Kenneth Jaliens heeft wedstrijdselectie rond
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGf7IF790VwbEqHkwtWoNzjh0CUErPuE6ZioFfoxNVWHYmPqiOWqt8n8_9F5hQK11i80FoiARHPk6OwXAmaTC9oTGAC-bavX65XoVxeNKWWVANO2mMcAI5CYJxYHZmdJNh_ez4cG6ZAT0/s1600/Kenneth+Jaliens%252C+Bondscoach%252C+Voetbal%252C+Suriname%252C+2011+%25284%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGf7IF790VwbEqHkwtWoNzjh0CUErPuE6ZioFfoxNVWHYmPqiOWqt8n8_9F5hQK11i80FoiARHPk6OwXAmaTC9oTGAC-bavX65XoVxeNKWWVANO2mMcAI5CYJxYHZmdJNh_ez4cG6ZAT0/s72-c/Kenneth+Jaliens%252C+Bondscoach%252C+Voetbal%252C+Suriname%252C+2011+%25284%2529.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/08/kenneth-jaliens-heeft-wedstrijdselectie.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/08/kenneth-jaliens-heeft-wedstrijdselectie.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content