Politie heeft handenvol werk aan Jamaicanen

De wedstrijd tussen Jamaica en Suriname is gisteravond in een rel (foto) geƫindigd. Suriname had voldoende aan een gelijkspel om door te s...


De wedstrijd tussen Jamaica en Suriname is gisteravond in een rel (foto) geƫindigd. Suriname had voldoende aan een gelijkspel om door te stoten naar de volgende ronde. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Suriname bij een 1-2 achterstand een strafschop toegekend, nadat Stefano Rijssel in het strafschopgebied werd neergelegd door de Jamaicaanse centrumverdediger Andrae Campbell.

Die kreeg zijn tweede gele kaart en moest het veld ruimen. Friso Mando maakte geen fout en schoot de gelijkmaker binnen; 2-2. Hierna ontstond grote chaos. De coach van Jamaica en spelers vielen de arbiter Trevor Taylor uit Barbados aan. De politie had handen vol werk om de Jamaicanen te kalmeren en werd zelfs aangevallen door de eilanders.

Gisteravond was na diep beraad aanvankelijk besloten de scheidsrechter niet te laten meereizen met een toestel van Caribbean Airlines met de delegatie van Jamaica, dat vanochtend is vertrokken. Koortsachtig overleg heeft gisteravond laat erin geresulteerd dat de CONCACAF heeft besloten de scheidsrecher toch te laten meereizen in hetzelfde toestel.

Wedstrijdcommissaris was de CuraƧaoƫnaar Hubert Isenia. Hij zal verslag uitbrengen aan de CONCACAF over wat er gebeurd is. De Surinaamse Voetbalbond (SVB) trof veiligheidsvoorzieningen op de Johan Adolf Pengel-luchthaven. Met de luchtvaartmaatschappij is afgesproken dat de scheidsrechter voorin het vliegtuig zit en de Jamaicaanse delegatie achterin. Isenia is in nauwe samenwerking met de top van de SVB de grote motor is geweest achter het treffen van de veiligheidsvoorzieningen.

Van de politie wordt verwacht dat proces-verbaal wordt opgemaakt tegen de Jamaicaanse relschoppers die zich weerspannig hebben gedragen tegen de politie. Een kleine eenheid van de politie en andere ordehandhavers van de SVB waren onmiddellijk na het incident op het veld om de scheidsrechter te ontzetten en de verhitte Jamaicanen te kalmeren. Ooggetuigen hebben meegedeeld dat een der spelers tegen een politieman heeft geschopt. De commandant van de eenheid heeft dit tegengesproken. Wel is geduwd en getrokken, zei hij. De Braziliaanse coach van Jamaica is weliswaar niet afgevoerd naar het politiebureau, maar verzette zich heftig tegen de politie.

Ook het Surinaamse publiek ging de fout in door het veld op te gaan om de abiters te beschermen en te feesten. Freelance-fotograaf Regillio Derby werd eveneens aangevallen door een Jamaicaan. Volgens mededeling zal het arbitersrapport en dat van de matchcommissioner bepalen wat er in deze kwestie zal gebeuren. SVB-voorzitter Louis Giskus betreurt de gang van het publiek naar het veld na de gelijkmaker van Suriname, maar toont begrip voor de euforiestemming. "De FIFA staat niet toe dat het publiek zich naar het veld begeeft. Ik heb wel niet geconstateerd dat de toeschouwers zich hebben misdragen, noch tegen het arbitrale viertal, noch tegen de Jamaicaanse spelers."

Giskus merkte op dat de Jamaicanen mogen rekenen op een zware straf. "In 2004 kregen spelers van een Surinaamse selectie in Guatemala viijf gele kaarten in een wedstrijd. Dat kostte ons 3.000 Amerikaanse dollar aan boete."

Suriname had het niet makkelijk en stond zelfs met de rug tegen de muur. De Jamaicanen losten een aantal afstandsschoten, terwijl Suriname geen enkele keer gevaarlijk kon worden. Toch wisten de Surinaamse voetballers in de eerste helft knap de nul te houden. Dertien minuten na rust barstte het goed opgekomen publiek uit in luid gejuich, toen de Jamaicaanse verdediger Keithy Simpsen een vrije trap van Giovanni Drenthe achter zijn eigen doelman werkte; 1-0.

Na vijf minuten was het echter weer rustig toen Kemal Malcolm, die amper twee minuten was komen invallen, de gasten op gelijke hoogte bracht; 1-1. In de 65ste minuut kwam Suriname zelfs op achterstand toen Andrea Bernal een voorzet van Alanzo Adlam inkopte. Adlam zette daarbij Giovanni Waal en Miquel Darson in Ć©Ć©n keer op het verkeerde been. Lange tijd leek het erop dat Suriname weer eens in de laatste groepswedstrijd zou dichtklappen, totdat Rijssel een penalty veroorzaakte en Suriname na twintig jaar weer de volgende ronde haalde.

De beelden van de chaos, zijn in de onderstaande video te bekijken.



COMMENTS

BLOGGER: 3
  1. Curacao, sang altyd we njang, speelde 1-1 gelyk tegen Trinidad; Guyana foeng dja, verloor slechts met 1-0 van een Cuba!! What's the point?
    Pouwerrrrrrrrrrrrrrr.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik las een bericht in jamaica over deze 'rel'. jamaica zegt dat de surinaamse publiek was een gevarlijk situatie omdat zij het veld ging. surinaamse publiek 'attacked us', volgens de jamaica coach.

    nou, van de video beelden is het klaar en duidelijk dat geen surinamer (misschien 1...iemand plaats een prullenbak voor de jamaica bank) in de buurt was van de jamaica spelers/training staf en arbiter.

    enige fout is over de publiek. hebben geen veiligsheid regels over dit soort gedrag. moet veranderen, anders wordt er een straf voor fifa wedstrijden in SU

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Un tang Focus na tap a Engel -Ster-.
    TURJAHHHHHHHHHHHH

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Politie heeft handenvol werk aan Jamaicanen
Politie heeft handenvol werk aan Jamaicanen
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9aQpbApfjR3GQ7wiSh-wz9Ru60VrlOMOVw1nlFLQLNR0nFECnIzzt-SrO9O2ZhT-VdsYtktFSN4VsnjybbTDChr0MnRoO_FUHIrG_pP2JnDKTWMGLgSv4dcxpvx24Xz2QJKjQHBJX9qA/s1600/Suriname+U-23%252C+Jamaica+U-23%252C+Voetbal%252C+Kwalificatie%252C+Olympische+Spelen+2012%252C+7+augustus+2011+%25282%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9aQpbApfjR3GQ7wiSh-wz9Ru60VrlOMOVw1nlFLQLNR0nFECnIzzt-SrO9O2ZhT-VdsYtktFSN4VsnjybbTDChr0MnRoO_FUHIrG_pP2JnDKTWMGLgSv4dcxpvx24Xz2QJKjQHBJX9qA/s72-c/Suriname+U-23%252C+Jamaica+U-23%252C+Voetbal%252C+Kwalificatie%252C+Olympische+Spelen+2012%252C+7+augustus+2011+%25282%2529.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/08/politie-heeft-handenvol-werk-aan.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/08/politie-heeft-handenvol-werk-aan.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content