'Suriname doet niet onder voor El Salvador'

Wirinder Somai (foto: eerste van rechts) is één van de nieuwelingen binnen de nationale A selectie van Suriname. Hoewel hij een sterk seiz...


Wirinder Somai (foto: eerste van rechts) is één van de nieuwelingen binnen de nationale A selectie van Suriname. Hoewel hij een sterk seizoen achter de rug heeft, had de centrale-verdediger van Takdier Boys dit nooit durven dromen. Met zijn club werd hij semikampioen van de eersteklassecompetitie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Toch liepen de spelers de hoofdklasse net mis, doordat ze het in de promotie/degradatie wedstrijden moesten afleggen tegen Voorwaarts.

De prestaties van Somai bleven niet ongemerkt en hij werd opgeroepen voor de nationale Olympische selectie. Tijdens het kwalificatietoernooi dat begin deze maand werd gehouden stond hij zelfs alle drie de wedstrijden in de basis. Ook daar blonk hij uit, wat bondscoach Kenneth Jaliens niet ontging. Gezien de club en de klasse waarin hij speelt, had Somai nooit op een selectie durven dromen. "Maar aangezien trainer Jaliens de nieuwe bondscoach is en kenbaar had gemaakt dat hij niet 'met namen' werkt, begon ik er meer in te geloven."

Toch was hij verbaasd toen hij een uitnodiging kreeg, maar hij kreeg er direct een goed gevoel over. "In mezelf zei ik dat ik ervoor ga en het is me gelukt om binnen de 23 te komen", zegt de verdediger enigszins tevreden.

Voor de international is dit een heel grote ervaring. "In het begin was het een beetje zwaar. Ook was het wennen aan spelers die op een hoger niveau hebben gevoetbald en ook meer internationale ervaring hebben", geeft hij toe. Maar hij vindt dat hij erg goed is opgevangen door de groep. De trainingen verlopen volgens hem erg goed. "Het lichaam is er al gewend aan geraakt, dus wij kunnen het," zegt de verdediger die van plan is om een tijd Surinaams international te blijven.

Somai zegt dat de wedstrijden sowieso zwaar zullen zijn, maar heeft alle geloof in dat zij de poule zullen overleven. "Wij willen graag de tweede ronde bereiken en de trainer heeft gezegd dat wij hard ervoor gaan werken. Iedereen tipt El Salvador als het sterkste land en de favoriet, maar Suriname doet voor geen enkel land onder", zegt Somai zelfverzekerd. "Met de Olympische selectie hebben wij onze huid duur verkocht en dat gaan wij nu weer doen."

Als hij tijdens de kwalificatiewedstrijden speelminuten krijgt is het een 'dream come true' en zal hij alles geven voor zijn land. "Dat gebeurt nu al op de training en daarbij krijg ik alle steun van mijn gezin en vrienden."

COMMENTS

BLOGGER: 3
  1. Tja,ik zou het graag willen geloven dat Suriname niet onder doet voor El Salvador,maar het punt is en blijft dat El Salvador een bekende speler is in de midden Amerikaanse competities en met semi profs en profs werkt.
    Zelfs grote voetballanden zoals de USA,Mexico,Costa Rica en verschillende andere sterke voetballanden houden rekening met dit kleine El Salvador omdat ze vooral in hun thuiswedstrijden soms erg lastig te verslaan zijn.Al een paar keer is El Salvador op een WK geweest,ze weten dus wat het is!

    Tegen El Salvador zal NIET gewonnen worden omdat het nivo van Suriname domweg gewoon te laag is!Alle voetbalfans van de gehele CONCACAF regio verwachten El Salvador als winnaar uit de poule en niet zonder reden!

    Nou ok,laat me het spel maar meespelen,ik ga uit van een overwinning van Suriname op El Salavdor van thuis 2-1 en uit 2-3

    Niet realistisch natuurlijk,maar ik droom maar effe mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dromen is gezond.... de harde waarheid is dat Su gewoon verliest met dit elftal. Ik ben niet pessimistisch maar El Salvador heeft betere spelers, en Su zal dus achter de feiten lopen. Gezien de instelling van trainer Jaliens verwacht ik moeilijke wedstrijden. Ik ben niet tegen de persoon Jaliens, maar zijn tactieken tegen sterkere tegenstanders zijn vaak verkeerd. Zijn wij de 6-0 tegen Cuba, de 7-0 tegen Costa Rica en de 5-0 tegen Guyana vergeten? jaliens mag weten dat als hij blijft hopen op een fair change tegen El salvador met dit team het gewoon 0-6 wordt. El Salvador van 2011 is namelijk niet dezelfde van 2007, El Salvador is STERKER geworden. De strategie moet dus liggen bij het maken van zoveel mogelijk doelpunten tegen zowel de Kaaimannen als de Dominicanen. Tegen El Salvador moet de nul worden vastgehouden.Dit geschreven hoop ik dat tegen die tijd er al enkele Suriprofs speelgerechtigd zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als meneer Jaliens, niks heeft met 'namen en gezichten', wat heeft hij dan tegen de persoon Limon?? Een betere rechtshalf, heb ik er de afgelopen decennias niet zien flitsen!!
    Een koppel Rijsel/Christoph, heeft er mede voor gezorgd, met name voor een 5-0 dreun, in de laatste match; weet je wel! zo oud zijn ze niet!?
    Narah

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'Suriname doet niet onder voor El Salvador'
'Suriname doet niet onder voor El Salvador'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFHy_ie8fdbZ5gePfykM70PdNG5UHKfKL6Bub8h5MVTpCF0deYlrE5VsGBOtN0-LMqmKaNIcWFojXC-PQVKJPXci1kfCsXCrl9AIVNmfY5IP8aqqAT7PyjIy-V4T2hWtcDr2zoE54ztzY/s1600/Suriname+U-23%252C+Evani+Esperance+%252810%2529%252C+Giovanni+Waal+%25287%2529%252C+Fabian+van+Dijck+%25286%2529%252C+Wirinder+Somai+%25283%2529%252C+Voetbal%252C+Kwalificatie%252C+Olympische+Spelen+2012%252C+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFHy_ie8fdbZ5gePfykM70PdNG5UHKfKL6Bub8h5MVTpCF0deYlrE5VsGBOtN0-LMqmKaNIcWFojXC-PQVKJPXci1kfCsXCrl9AIVNmfY5IP8aqqAT7PyjIy-V4T2hWtcDr2zoE54ztzY/s72-c/Suriname+U-23%252C+Evani+Esperance+%252810%2529%252C+Giovanni+Waal+%25287%2529%252C+Fabian+van+Dijck+%25286%2529%252C+Wirinder+Somai+%25283%2529%252C+Voetbal%252C+Kwalificatie%252C+Olympische+Spelen+2012%252C+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/08/suriname-doet-niet-onder-voor-el.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/08/suriname-doet-niet-onder-voor-el.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content