Suriname U-23 boekt winst op Cayman Islands

De Surinaamse U-23 voetbalselectie (foto: Fabian van Dijck (6) en Obrendo Huiswoud (1)) is de Olympische kwalificatiecampagne met een ruime ...


De Surinaamse U-23 voetbalselectie (foto: Fabian van Dijck (6) en Obrendo Huiswoud (1)) is de Olympische kwalificatiecampagne met een ruime overwinning gestart. In het André Kamperveen stadion werden de Cayman Islands op de eerste speeldag met 5-0 op de pijnbank gelegd. Doelpuntenmakers waren Xaviero Perk, Stefano Rijssel (2x), Luigi Hernandez (eigen doelpunt) en Giovanni Drenthe. De score had veel hoger gekund indien serieuzer met de kansen was omgesprongen.

De eerste goede kans voor Suriname kwam van Fabian van Dijck. Hij schoot in de 4de minuut naast doelman Ramon Sraly van Cayman Islands. In de 10de minuut kreeg Xaviero Perk een goede kans, maar zijn oerharde schot werd met de vingertoppen weggewerkt door Sraly. Perk is de nieuwste sensatie van het Surinaams voetbal. Hij komt uit Nickerie en speelt voor Santos.

Na een kwartier spelen trekt Stefano Rijssel de bal voor op Perk. Deze mist in eerste instantie, maar de tweede keer raakt hij het leder wel goed en zet Suriname op 1-0. In de 19de minuut krijgt Cayman Island zijn beste kans, toen Demion Williams een uitworp van doelman Obrendo Huiswoud onderschept en alleen op het doel afgaat. Maar laatste verdediger Wirinder Somai kon net optijd ingrijpen om erger te voorkomen.

De 2-0 komt in de 23ste minuut na vele schoten op het doel van Sraly. Rijssel geeft een voorzet aan Giovanni Drenthe. Zijn inzet wordt gestopt door de doelman. De rebound wordt ingeschoten door Perk, maar Sraly stopt ook dit schot. De tweede rebound komt bij Rijssel en hij schiet er wel raak. In de 25ste minuut kreeg het Surinaams elftal U-23 wederom een goede kans, maar dit keer schoot Drenthe tegen de paal.

De 3-0 van Suriname werd een eigen doelpunt van Luigi Hernandez van Cayman Islands in de 38ste minuut. Een voorzet van Perk werd ongelukkigerwijs van richting verandert door Hernandez. Met deze stand werd er gerust.

De tweede helft was nauwelijks een minuut oud toen Rijssel na een draai goed inschoot buiten bereik van de doelman (4-0). In de 75ste minuut kreeg Rijssel zijn beste kans in deze wedstrijd. Hij omspeelde zijn directe verdediger en daarna ook de doelman, maar voor een leeg doel schoot hij hoog over.

In de 76ste minuut kreeg Suriname te maken met een tegenslag, toen verdediger Somai vervangen moest worden vanwege een blessure. Hij werd vervangen door Jetro Fer van Excelsior. In de 90ste minuut maakte Drenthe het karwei af met een prachtig doelpunt na een verdediger gepasseerd te hebben. De wedstrijd eindigde in een 5-0 overwinning voor Suriname.

Bondscaoch Harold Deyl toonde zich na de wedstrijd een tevreden man, omdat de overwinning meer zelfvertrouwen geeft aan de ploeg. De gemiste kansen geven hem geen hoofdbrekens. "Nee, we hebben daadwerkelijk kansen gemist, maar het mooie is dat je die niet krijgt als je niet ernaar toewerkt," zegt hij. De coach denkt dat de jongens tegen een sterkere tegenstander anders met de kansen om zullen gaan. "Tegen een sterkere tegenstander ga je rustiger om met de kansen," zegt hij. "De gretigheid was er, waardoor de jongens dachten dat het een vrolijke schiettent zou worden en dan krijg je dat jongens onbesuisd gaan schieten."

In de eerste helft heeft de coach in zekere mate terug kunnen zien waarop zij hebben getraind. In de tweede helft was dat veel minder. "In de tweede helft stonden we al met 3-0 voor en dan heb je dat jongens buiten hun organisatie spelen," verklaart hij. De coach hoopt dat zij in de volgende wedstrijd tegen St. Vincent & the Grenadines, die in de voorwedstrijd met 2-0 werd geklopt door Jamaica, ook een goed resultaat kunnen neerzetten, zodat zij zondag tegen Jamaica een goede uitgangspositie hebben.

Deyl heeft de komende tegenstanders ook aan het werk gezien en hoopt niet dat 'wij zware dagen tegen ze krijgen'. "Het zijn lange en grote jongens, dus wij mogen niet door de lucht gaan spelen," geeft hij aan. De coach zegt dat hij al een spelplan voor de overige wedstrijden heeft. Een domper op de wedstrijd was dat Wirinder Somai vanwege een blessure aan zijn enkel halverwege de strijd het veld moest verlaten, maar waarschijnlijk valt die blessure wel mee.

Suriname U-23 gaat momenteel aan kop in Groep A met 3 punten. Jamaica staat op de tweede positie met een minder goed doelsaldo van 2+ in tegenstelling tot de 5+ van Suriname. Op de derde en vierde plaats staan respectievelijk St. Vincent & the Grenadines en de Cayman Islands. Alleen de groepswinnaar zal doorstoten naar de volgende kwalificatieronde.

André Kamperveen stadion
Het speelschema ziet er alsvolgt uit (Surinaamse tijd):

Vrijdag, 5 augustus 2011:
Jamaica vs. Cayman Islands (17:00 uur)
Suriname vs. St. Vincent & the Grenadines (19:00 uur)

Zondag, 7 augustus 2011:
St. Vincent & the Grenadines vs. Cayman Islands (16:00 uur)
Suriname vs. Jamaica (18:00 uur)

COMMENTS

BLOGGER: 8
  1. Objectieve Analyse

    Het was de het nationaal team van de Cayman Islands. De Cayman Islands staan niet bekend om voetbal, meer als belastingsparadijs. Volgens de FIFA behoort de Cayman Islands tot de "minnows", dat zijn de zgn zwakste voetballanden.

    De wedstrijd

    Van de 13 voetballers die gespeeld hebben voor Surinaame, was er maar een die het verschil maakte. De speler Boeroe heeft weer bewezen met kop en schouders boven de andere surinaamse voetballers uit te steken. Ik durf te stellen dat zonder deze speler de kans op een gelijkspel aanwezig was.
    Doelpunt 1, 2 en 4 waren een direkt gevolg van een aktie van de speler Boeroe. Doelpunt nummer drie was een auto goal.
    Het Surinaams team had duidelijk problemen met omschakelen van verdediging naar aanval wat leidde tot het weggeven van reele kansen. De rechterachter vleugelverdediger is duidelijk zwak terwijl de nummer 6 en de nummer 8 op het middenveld de bal onnodig lang vasthouden. Over het algemeen is de achterhoede (voor en laatste stop) is instaat om vanuit rust het spel op te bouwen of tactisch het tempo te bepalen. Bij een voorsprong is dit een groot voordeel.

    Jamaica

    Het team van Jamaica is de uitdaging. Jamaica heeft een betere omschakeling, maar aan de andere kant missen ze iemand als Boeroe. Bal verlies op het middenveld tegen Jamaica kan fataal worden.

    St Vincent

    Tactisch en conditioneel een heel sterk team dat het moet hebben van de collectiviteit. Suriname zal heel vroeg moeten scoren om dit team uit balans te halen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @eltoro

    Ik ben het met je eens! Stefano Rijssel is volgensmij de speler die deze U-23 selectie naar de volgende ronde kan schieten. Hij deed dit immers ook met de U-20 selectie.

    Van deze overwinning zijn we nog niet veel wijzer geworden. Ik ben benieuwd naar morgen en of we een beter resultaat tegen St. Vincent kunnen neerzetten dan Jamaica. Misschien is dit Jamaica niet eens zo goed als we denken. De A-selectie van de 'Reggae Boyz' is zeer sterk, omdat daarin jongens uit o.a. Engeland meespelen. Maar of de U-23 selectie van hun dat ook heeft, weet ik nog net niet.

    Hoe vinden jullie trouwens het nieuwe tenue bij de jongens staan? Ik vind die wit-groene mouwen toch wat 'raar' staan, hierdoor lijken de schouders heel breed. En met die cijfers konden ze ook wel iets creatiever doen. Ik blijf het COPA-tenue toch mooier vinden...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe jonger de selecties hoe minder het krachtverschil zal zijn tusen Suriname en de top landen van de regio.

    Daarom heb ik altijd gezegt dat we moeten proberen met een gericht beleid over 3 tot 4 jaar een wk u 16 te halen. Ik zou al trots zijn en zeker dat toernooi live willen meemaken.

    Idd Raj, morgen zullen we pas echt zien hoever we staan en als we kans maken. Cayman island heeft de selectie geen tegenstand kunnen bieden.

    Ik hoop dat de jongens onder druk toch nog voetballend oplossingen kunnen vinden en de rust kunnen bewaren. Doelsaldo zal morgen erg belangrijk zijn en winnen is een must om alles in eigen handen te houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hé eeh Raj, eerlijk gezegd?! moeten wij het weer over het tenue hebben? Dit is een modern en frivool pak, die ons in balans brengt. Die broek mag iets donkerder, want op een eerder foto, door jouw geplaats, leek het door de zweet, alsof de "luiers", aan verschoning toe waarn -als je begrijpt, wat ik bedoel-.
    Ook mogen van mij, op de plaats van het Svb embleem ,mede omdat het hier een Nationaal team betreft, het wapen, de 2 Inheemsen, van Suriname!!(om misverstanden te voorkomen!-Just to keep there, the right spirit!- ); Maarrr nogmaals, met het Engeltje-de Ster-(keep it right there!!) op de schouders,moet het toch ook wel snor zitten allemaal.
    TOR..TOR..TOR..TORTURJAHHHHHH: WE NAK DEN (beide wedstrijden -finales!-)4-0.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je hebt gelijk. Ik ga er niks meer over zeggen haha..het kan toch niet aangepast worden. Als de jongens zich er maar in goed voelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. 3-1?? Had 4-0 moeten zijn; vast een (eigen doelpunt!),
    Houwezo Jongens!! GELIJKSPEL, No é tel.
    TURJAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

    BeantwoordenVerwijderen
  7. komop jongens we rekenen op jullie morgeen tegen Jamaica ben zeker daar om jullie aantevuren

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname U-23 boekt winst op Cayman Islands
Suriname U-23 boekt winst op Cayman Islands
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHnmF3mwMRwiPZelxZ-taW88Px72bXM4WA8bBGLtZbvgthRCDNSQP4AydiClP0o3_HvSiu9r0I0zSrOhrnUZMJ5EOZY5q4d-SJtZ8rMS33IWLfFNNuO9ueJ0BTtAVFk4FbHOncFGb1dGo/s1600/Suriname+U-23%252C+Cayman+Islands+U-23%252C+Fabian+van+Dijck+%25286%2529%252C+Obrendo+Huiswoud+%25281%2529%252C+Voetbal%252C+Kwalificatie%252C+Olympische+Spelen+2012%252C+3+augustus+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHnmF3mwMRwiPZelxZ-taW88Px72bXM4WA8bBGLtZbvgthRCDNSQP4AydiClP0o3_HvSiu9r0I0zSrOhrnUZMJ5EOZY5q4d-SJtZ8rMS33IWLfFNNuO9ueJ0BTtAVFk4FbHOncFGb1dGo/s72-c/Suriname+U-23%252C+Cayman+Islands+U-23%252C+Fabian+van+Dijck+%25286%2529%252C+Obrendo+Huiswoud+%25281%2529%252C+Voetbal%252C+Kwalificatie%252C+Olympische+Spelen+2012%252C+3+augustus+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/08/suriname-u-23-boekt-winst-op-cayman.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/08/suriname-u-23-boekt-winst-op-cayman.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content