Bondscoach streeft naar professionele aanpak

Bondscoach Kenneth Jaliens (foto: in het midden, met links Delano Baal en rechts Stephan Burke) heeft dinsdagmiddag tijdens een ontmoeting...


Bondscoach Kenneth Jaliens (foto: in het midden, met links Delano Baal en rechts Stephan Burke) heeft dinsdagmiddag tijdens een ontmoeting met de pers gesteld, alle vertrouwen in zijn selectie te hebben. Die neemt het in de eerste WK-kwalificatieronde op tegen Caymans Islands. Het betreft in deze een vrij nieuwe en jonge selectie, die de basis moet vormen voor de toekomst.

Jaliens heeft gelukkigerwijs ook zijn houding naar de media veranderd. "Het vraagstuk, waar het de vorige keer verkeerd is gegaan met de uitnodigingen naar de pers, is op hetzelfde niveau gebleven maar we hebben mekaar nodig, dus is het zaak met elkaar aan de slag te gaan", aldus Jaliens.

Het ligt, naar zeggen van de bondscoach, ook in de bedoeling over te gaan tot een vast spelpatroon binnen alle nationale selecties, waardoor de aansluiting van beneden naar boven makkelijker zal verlopen. Jaliens liet ook optekenen samen met zijn staf met voetbaldeskundigen, om de tafel te willen zitten om de sport op een hoger niveau te brengen. "Wij zullen eenieder die met de voetbalsport te maken heeft zodanig motiveren, dat zij ook daarbuiten met anderen bezig kunnen zijn die niets met voetbal te maken hebben, zodat wij allemaal terug kunnen naar het positief beeld van het voetbalgebeuren. In dit traject neemt de media een niet te onderschatten plaats in het geheel in. Ook de mentaliteit van allen die bij de sport betrokken zijn zal moeten veranderen, willen wij hogerop komen."

Jaliens zegt dat er voor de twee wedstrijden verschillende zaken uitgewerkt zijn op de trainingen. "Verder ook een speelstijl die wij zullen hanteren. Zo gauw de spelers uitvoering geven aan wat zij gedurende de training tot zich gehad hebben moeten wij vandaag alvast winnen om daarna ook de volgende tegenstander te verslaan."

De bondscoach liet op de meeting ook doorschemeren dat oud bondscoach, Kees Zwamborn voor hem de tegenstanders zal scouten. Vanwege de samenwerking die er bestaat tussen de Surinaamse Voetbalbond en de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond, bestaat de mogelijkheid hiertoe. Op aangeven van Jaliens is Zwamborn aangetrokken.

Heel vreemd klonk dit in de oren van de aanwezige pers daar het dezelfde Zwamborn is geweest die bij zijn vertrek als bondscoach een vernietigend rapport over ons voetbal achterliet. Jaliens verwacht vrijdag alvast de volle ondersteuning van de twaalfde man, het thuisfront, om de jongens ten volle te komen ondersteunen.

COMMENTS

BLOGGER: 5
  1. Weet je wat schandalig is in dit geheel ?? Geen live uitzending via TV. alleen radio
    STVS bood 1.000 dollar sccn 1.050 maar SVB vraagt 2.000 amerikaanse dollars om te kunnen uitzenden
    ABC zend via radio uit..Giskus vraagt dus USD $ 2000 !!!!! Wie stuurt die man nu eindelijk weg ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. OenaSur - CONMEBOL2 september 2011 om 02:48

    Raj,ik ben een type die dingen onderzoekt, ook in het kader van het Surinaamse voetbal.Ik heb contact gehad met de FIFA en wilde weten waarom SURINAME heeft gekozen om lid te worden van CONCACAF en niet CONMEBOL, waar het echte Zuidamerikaans voetbal wordt gespeeld. Van Fifa heb ik netjes antwoord gekregen.Zo direct de inhoud. CONCACAF heb ik ook kritisch gevraagd wat de bedoeling is van de poule-indelingen. Zij houden niet ervan als je slimme vragen stelt. Geen antwoord. CONCACAF heeft laten zien, dat het Caribisch voetbal hen niet interesseert.Zij zitten voor de grote 3 uit het Noorden. Aan het bestuur van Guyana heb ik gevraagd over hun toekomstplannen richting CONMEBOL. Ik wordt binnenkort ingelicht. Aan de voorzitter van CONMEBOL heb ik ook gevraagd wat hun visie is over eventuele lidmaatschap van andere Zuidamerikaanse landen. Ook zij gaan mijn vraag beantwoorden. Sorry hoor, maar als ik de berichten volg die hier worden geplaatst over plannen SVB en bestuurders, dan het toont weer dat de wereld te groot is voor bestuurders in Suriname. Het is een obsessie geworden, dat niets zonder de Nederlanders kan, dus buiten de DUTCH-BOX kan niet.Hele generaties krijgen die Oranjeboom ingeplant. Zonder hen lukt niets. Een ieder die maar 1 vriend heeft ziet alleen de schutting van de buurman. Alstublief, de Suri's hebben de voetbal-genen en doe a.u.b. er wat mee. Er zijn anderen die op goede acties wachten van een breedkijkend en handelend millenium bestuur van de SVB. Nederland heeft zijn voetbal opgebouwd en niets gedaan voor SU en zal het niet doen ook.
    Antwoord FIFA:

    We thank you for your enquiry.

    The reason for the affiliation of the "Guyanas" to the CONCACAF zone is cultural as well as political: while the three former colonies have a long footballing tradition (the Guayana Football Federation was founded in 1902) their entry into the football establishment came rather late and long after most of the other ten South American countries whose official language is Spanish or Portuguese. Guyana's case was decided between the two confederations in question in late 1968 at a meeting in Mexico.

    Surinam joined FIFA in 1934 and started playing internationally immediately: typically enough, their opponents were other Durch territories in the Caribbean; they have not played any South American team to this date.

    We hope this information is of use to you.

    Kind regards,


    *****

    Communications & Public Affairs Division FIFA - Fédération Internationale de Football Association www.FIFA.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. VRAAGJE: wordt er wel wat aan dit alles gedaan,, is dit alles wat temaken heeft met het surivoetbal en de SVB wel bekent bij de pres.en de minister van sport,,,,????? wie geeft antwoord hier op AUB...???.... REACHTIE: die dubbel passpoort moet toch geen probleem zijn dan heeft de bondscoacht genoeg keuzen ......

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Trainer Deyl,JAMMER dat u het roer moest overdragen.U was al een tijdje bzig en ik zag een lichte vooruitgang.Trainer Deyl,waarom geeft u u krachten niet voor de Para league en daar beginnen met een nieuwe selectie vanaf de U-13.Een selectie voor de future.En binen 1o jr hebt u een super sterke selectie.Een selectie zonder negatieve invloeden van de SVB en de lidbonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. The Dominian Republic is waiting.Den tenennnnnnnnnnnnn

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Bondscoach streeft naar professionele aanpak
Bondscoach streeft naar professionele aanpak
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjH9KTGSIYKg5RJ0lJWFjypLtfO4eh5S9XBgHnybmgsfRhpmbo6d36RZ0b3uKtqRgDILyHHw4qHfrk3ZsT-e_TRvm7cAOpi7MwlHi4Dj2QK2FqkXbAe0dD12uT2E1uIWm_4fhmHmeeaGXI/s1600/Delano+Baal%252C+Assistent%252C+Kenneth+Jaliens%252C+Bondscoach%252C+Stephan+Burke%252C+Keeperstrainer%252C+Voetbal%252C+Suriname%252C+30+augustus+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjH9KTGSIYKg5RJ0lJWFjypLtfO4eh5S9XBgHnybmgsfRhpmbo6d36RZ0b3uKtqRgDILyHHw4qHfrk3ZsT-e_TRvm7cAOpi7MwlHi4Dj2QK2FqkXbAe0dD12uT2E1uIWm_4fhmHmeeaGXI/s72-c/Delano+Baal%252C+Assistent%252C+Kenneth+Jaliens%252C+Bondscoach%252C+Stephan+Burke%252C+Keeperstrainer%252C+Voetbal%252C+Suriname%252C+30+augustus+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/09/bondscoach-streeft-naar-professionele.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/09/bondscoach-streeft-naar-professionele.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content