Jaliens pakt draad weer op met zelfde selectie

Bondscoach Kenneth Jaliens (foto) begeeft zich hoopvol op het vervolgtraject van de kwalificatie voor het Wereldkampioenschap voetbal 2014. ...


Bondscoach Kenneth Jaliens (foto) begeeft zich hoopvol op het vervolgtraject van de kwalificatie voor het Wereldkampioenschap voetbal 2014. "Als de jongens de afspraken nakomen en de voorwaarden worden nageleefd, is het niet onmogelijk het traject in deze poule succesvol af te ronden", stelt hij.

De voorbereidingscyclus van twee wedstrijden is afgesloten met de thuiswinst op de Cayman Islands (1-0) en 1-1 uit tegen de Dominican Republic. "Het algemene beeld van de twee tegenstanders is dat wij de mogelijkheid hebben om van ze te winnen. Maar winnen kan pas als je als selectie goede voorwaarden schept door te trainen en er randvoorwaarden binnen het team gecreëerd worden."

De selectie heeft gisteren de draad opgepakt in het André Kamperveen stadion. Jaliens: "Afspraken die gemaakt zijn in de voorbereidingsfase gaan door en we zullen kijken op welke punten de afspraken verscherpt worden. We willen de jongens geen kadaverdiscipline bijbrengen, een tucht waarbij een willoze gehoorzaamheid verwacht wordt, maar eerder het besef tot ze laten doordringen dat ze een eigen verantwoordelijkheid hebben naar zichzelf, de selectie en het Surinaamse volk."

Daarmee beweert Jaliens niet dat de geselecteerden met zijden handschoenen zullen worden aangepakt. Spelers die de trainingen niet op tijd bezoeken of wegblijven zonder een grondige reden en nalaten tijdig af te melden, hebben de sympathie van Jaliens niet en worden niet gerekend tot zijn keurkorps. "Als het niet nodig is, willen wij geen maatregelen opleggen. Ze moeten de ruimte hebben om de verantwoordelijkheid te nemen."

Jaliens gaat door met de huidige groep. Dit betekent volgens hem niet dat spelers die op dit moment niet zijn geselecteerd geen kans maken om gaandeweg de rit alsnog in de selectie opgenomen te worden. "Ik heb nu nog geen aanleiding gevonden namen te schrappen. Omdat er geen groot kwaliteitsverschil is tussen voetballers moeten de geselecteerden de gelegenheid krijgen zich te ontwikkelen. Anders is het wanneer duidelijk is dat na gesprekken en correcties geen verandering optreedt bij het naleven van gemaakte afspraken."

Het eerstvolgende treffen van Suriname is de uitontmoeting tegen de Cayman Islands op 7 oktober. "Conditioneel gaat de groep harder aangepakt worden. We zijn gedeeltelijk geholpen door de clubs om de spelers in goede conditie te houden. We hebben dat nodig, omdat bij de komende wedstrijden de speelwijze veel durf vereist."

De trainingen zullen verder gericht worden op de presentatie tegen de komende tegenstanders. "Dan gaat het om hoe je de kansen afdwingt en om de bedreigingen die ons staan te wachten: hoe zwak of sterk de tegenstander is. De kansen en bedreigingen zijn altijd aanwezig. Hiermee wordt bereikt dat de jongens zich een duidelijk beeld vormen van wat er van hen verwacht wordt."

Jaliens heeft in de huidige selectie geen wezenlijke verschillen waargenomen in mentaal opzicht als het gaat om het spelen van uit- en thuiswedstrijden. "Het is een gemotiveerde groep. Ik denk dat de spelers voldoende zelfdiscipline aan de dag leggen om hun motivatie te onderhouden en op te krikken. In de twee wedstrijden heb ik duidelijk gemerkt dat er jongens in de selectie zitten die de overigen optrekken. Wat dat betreft is er vooruitgang geboekt, omdat ze zich houden aan afspraken binnen en buiten het veld."

COMMENTS

BLOGGER: 3
  1. Onder alle omstandigheden moet Suriname kunnen winnen van Cayman Islands op 7 oktober. Als we nou tegen ze spelen uit of waar ter wereld.

    Ik heb ze aan het werk gezien en ook al zouden ze met "12" man verdedigen het mag geen excuus zijn om de 3 punten te laten liggen.

    Het zou wat zijn als Suriname met 11 man verdedigt tegen Spanje en dat als excuus gebruikt zal worden bij een gelijk spel door Spanje.

    Succes Natio

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We gaan het toch niet redden..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik denk niet dat hij de juiste trainer is bij natio, vorige bondscoach was beter, jammer dat hij weg is, ik hooop dat natio verlies tegen caiman islands dat ze hem weg kunnen halen

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Jaliens pakt draad weer op met zelfde selectie
Jaliens pakt draad weer op met zelfde selectie
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWN6RpUXnt53hPX7B5LIe6zd3drbMQWguL366tYdfY_hvin8eVlJgD5HXp7rqHB03Px2mmWSMeS5kFsiCVqYZxNOC6Qry_napLQrno28s_lpxQG1vV8khhpPGyljZ8UAAQVmxJYzf2OiI/s1600/Delano+Baal%252C+Assistent%252C+Kenneth+Jaliens%252C+Bondscoach%252C+Stephan+Burke%252C+Keeperstrainer%252C+Voetbal%252C+Suriname%252C+30+augustus+2011+%25282%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWN6RpUXnt53hPX7B5LIe6zd3drbMQWguL366tYdfY_hvin8eVlJgD5HXp7rqHB03Px2mmWSMeS5kFsiCVqYZxNOC6Qry_napLQrno28s_lpxQG1vV8khhpPGyljZ8UAAQVmxJYzf2OiI/s72-c/Delano+Baal%252C+Assistent%252C+Kenneth+Jaliens%252C+Bondscoach%252C+Stephan+Burke%252C+Keeperstrainer%252C+Voetbal%252C+Suriname%252C+30+augustus+2011+%25282%2529.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/09/jaliens-pakt-draad-weer-op-met-zelfde.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/09/jaliens-pakt-draad-weer-op-met-zelfde.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content