Louis Giskus treedt toch niet per oktober af

Een prominente groep leden van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), onder wie Kenneth Themen (Kwatta Sportbond) en Mau Issa (Leo Victor), heeft ...


Een prominente groep leden van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), onder wie Kenneth Themen (Kwatta Sportbond) en Mau Issa (Leo Victor), heeft Louis Giskus (foto: links), voorzitter van de SVB, zover gekregen af te zien van zijn aftreden op 1 oktober. "De zittingsduur van het bondsbestuur loopt af in april 2013 maar Giskus wil tot de jaarvergadering van april 2012 aanblijven. Daarna zien we wel", zegt Kenneth Themen.

Na overleg met zijn gezin en bondsbestuur over de uit te voeren taken, besloot Giskus zaterdag in te stemmen met het verzoek van de speciale groep leden om langer aan te blijven. De task force die het initiatief nam hem te bewegen niet af te treden wil dat Giskus zijn termijn volledig uitzit. "We hebben dan de ruimte om uit te kijken naar een nieuwe voorzitter die voldoet aan de eisen, vindt Themen. Giskus had om persoonlijke redenen en zakenbelangen eerder aangekondigd af te treden. Daarna werd flink gespeculeerd over de juiste datum van zijn aftreden. Na het aftreden van Giskus hebben de leden van de bond nationaal intensief overlegd over het bestuur. Onder hen leeft de opvatting dat het niet verstandig is de hamer over te dragen aan een voorzitter die zich nog moet inwerken, terwijl Giskus tot in details persoonlijk projecten heeft begeleid om te garanderen dat de deadlines werden gehaald.

Door de vlotheid waarmee projecten zijn afgehandeld, en omdat tijdig en correct verantwoording werd afgelegd is opnieuw een goalproject aan Suriname toegewezen, zo beweren de ondersteuners van Giskus. Een FIFA-official die belast is met ontwikkelingsprojecten heeft in een persoonlijk onderhoud met de SVB-voorzitter gezegd dat blijkt dat er vertrouwen is in het gevoerde beleid en dat met zijn aanblijven continuïteit gegarandeerd is.

Kenneth Themen: "Ik zie op dit moment niet in waarom Giskus zou moeten bedanken. Ik acht het niet verstandig binnen een maand een nieuwe voorzitter te 'plukken' en op de stoel te zetten die op de overige bestuursleden die blijven zitten afgestemd moet zijn. Ik besef dat Giskus wil aftreden, want het heeft een aantal uren geduurd voordat wij hem over de streep konden trekken." Giskus: "Naast de leden die mij door een aantal argumenten op andere gedachte brachten, deed ook het bestuur een beroep op mij om de zittingsperiode af te maken. Ze vinden dat het verstandig is dat ik ermee door ga, omdat er zoveel projecten in voorbereiding zijn. Ze hebben de toezegging gedaan mij te ontlasten van bepaalde werkzaamheden."

Niet iedereen is er mee eens hoe de zaken nu verlopen. "Ik had dit zien aankomen. Ik had al in een vroeg stadium de gemeenschap verzekerd dat het aangekondigde vertrek van Louis Giskus een scenario is.” Dit zegt Errol Veldbloem, voorzitter van de Wanica Sport Organisatie die als lid aangesloten is bij de SVB. "Giskus en zijn club zijn goede scenarioschrijvers en weten goed hoe zij de boel moeten belazeren." Giskus had aangekondigd per 1 oktober op te stappen als voorzitter van de SVB. Volgens Veldbloem was het aangekondigde vertrek van Giskus slechts een scenario om zijn draagvlak binnen het bestuur te meten.

"Zijn clubje heeft nu zogenaamd het verzoek gedaan dat hij aanblijft." Veldbloem weet dat Giskus nooit gaat bedanken en dat hij zal aanblijven tot 2013. "Hij is geen man van woord en hij zit met zijn stromannetjes de boel te belazeren. Welke boer gaat zijn koe slachten die veel melk produceert? De enige manier waarop Giskus zal bedanken is wanneer de FIFA in de kwestie van het omkoopschandaal de SVB veroordeelt", meent Veldbloem.

Dit geval heeft nu al een smet op het huidige bestuur geworpen. Aangezien de hoofdverdachte voor het leven is geschorst, zal Suriname de rekening voor zijn aandeel nog krijgen, verwacht Veldbloem. Giskus geeft aan dat er inderdaad een beroep op hem is gedaan om te blijven. Hij heeft onlangs een gesprek gehad met een afvaardiging van de leden.

Hij heeft ook gesprekken gevoerd met bestuursleden en enkele sponsoren van de SVB, die hem tot andere gedachten hebben gebracht. Voor de komende bestuursverkiezing staat wel vast dat hij zich niet herkiesbaar stelt. Giskus geeft aan dat men binnen de SVB niet bezig is met politiek. "Ik heb altijd draagvlak gehad en de ruime meerderheid van de leden staat nog steeds achter ons. Als ik niet gedragen werd, zouden ze mij niet vragen om mijn besluit in heroverweging te nemen."

Het is de derde keer in zijn loopbaan als voorzitter, dat Giskus aangeeft te zullen vertrekken. Wanneer het erop aankomt, is het steeds weer het oude verhaal, er is een beroep op hem gedaan om aan te blijven. Veldbloem geeft aan een enquête te hebben gehouden onder de leden. Het resultaat is dat men Giskus liever ziet gaan dan komen.

COMMENTS

BLOGGER: 3
  1. Dit is gewoon een scenario van Giskus en de zijnen. wanneer komt er jong bloed bij de SVB. Al jaren hoor ik dezelfde namen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daarom werd er niets gerept over die
    $$$$$$.nU KOMT DE AAP UIT DE MOUW.MACHTSDRONKEN ALLEMAAL

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sinds jaar en dag is corruptie de geldende norm in Suriname. Ook met hard bewijzen kunnen betrokkenen gewoon zitten waar ze zitten. Schaamteloos, laag en lafhartig!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Louis Giskus treedt toch niet per oktober af
Louis Giskus treedt toch niet per oktober af
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNc0e3FtIwGSl85X_G074UZe2h6D4dPw7CvKIL1_BD-l0ScxMXEKlv3kNSTORRM_Nlu7Vwnah0RgTGC_5lZ3n9dVwN3hlBjeiimASrZYeQcNAnlmKRE7LQLFe0q_fQDMW-nwsWhfZg3DE/s1600/Louis+Giskus%252C+Voorzitter%252C+Kenneth+Jaliens%252C+Bondscoach%252C+Voetbal%252C+Suriname%252C+30+augustus+2011+%25282%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNc0e3FtIwGSl85X_G074UZe2h6D4dPw7CvKIL1_BD-l0ScxMXEKlv3kNSTORRM_Nlu7Vwnah0RgTGC_5lZ3n9dVwN3hlBjeiimASrZYeQcNAnlmKRE7LQLFe0q_fQDMW-nwsWhfZg3DE/s72-c/Louis+Giskus%252C+Voorzitter%252C+Kenneth+Jaliens%252C+Bondscoach%252C+Voetbal%252C+Suriname%252C+30+augustus+2011+%25282%2529.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/09/louis-giskus-treedt-toch-niet-per.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/09/louis-giskus-treedt-toch-niet-per.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content