Spel Suriname aan correctie onderhevig

Bondscoach Kenneth Jaliens schuift niet onder stoelen of banken dat heel wat zaken binnen het spel van de nationale voetbalselectie nog aan ...


Bondscoach Kenneth Jaliens schuift niet onder stoelen of banken dat heel wat zaken binnen het spel van de nationale voetbalselectie nog aan correctie onderhevig zijn. In het vorige week vrijdag versloeg Natio Curaçao en speelde daarna gelijk in de tweede oefeninterland. Jaliens zei na de laatste ontmoeting dat het eerste doel is bereikt, namelijk het spelen van twee oefenwedstrijden tegen een vreemde tegenstander.

Tijdens deze tweekamp is echter gebleken dat spelen tegen dezelfde tegenstander kort na elkaar niet zo interessant is voor het bereiken van een climax. Naar zeggen van de bondscoach heeft Natio op de eerste speeldag toch met een bepaalde concentratie gespeeld en hetgeen uitgeprobeerd waarop is getraind.

Bij de tweede wedstrijd toonde de selectie weinig agressiviteit en was de concentratie zoek. Jaliens is desondanks tevreden over de eerste wedstrijd, omdat er enkele goede zaken te zien waren waarop de selectie kan voortborduren. Ook over de tweede wedstrijd is de bondscoach tevreden, omdat hij een aantal zaken gezien heeft die nog aan correctie onderhevig zijn.

Opvallend bij de tweede ontmoeting was de afwezigheid van Orpheo Anautan en Milton Pinas op de reservebank. Beide spelers hadden tijdens de eerste wedstrijd een goede bijdrage in de 2-0 overwinning. Er zijn echter disciplinaire maatregelen genomen tegen deze spelers, die wel op de tribune naar de wedstrijd zaten te kijken, vanwege het feit dat zij zich niet aan de afgesproken tijd hadden gehouden.

"Er zijn duidelijke afspraken gemaakt ten aanzien van tijdstippen en we moeten proberen het team scherp te houden. Door middel van correcties moeten wij op het juiste moment duidelijkheid aan zaken proberen te geven", zegt Jaliens op duidelijke toon. Er waren verder ook enkele spelers die een of twee minuten later waren komen opdagen. "De groep heeft kort voor aanvang van die wedstrijd hun verontschuldigingen aangeboden aan de technische staf. Dat is geaccepteerd en we gaan door met de doelen die wij nastreven om toch zo een selectie te hebben die zich van zijn taak kan kwijten binnen en buiten het veld."

Fabian van Dijck zit ook met een lichte liesblessure die hij heeft opgelopen tijdens de laatste competitiewedstrijd van WBC. Er wordt op doktersadvies voorlopig alle voorzichtigheid met hem betracht. Het gaat wel de betere kant op en na de training zal duidelijk worden of Van Dijck weer zal kunnen meedoen met de trainingen.

Natio zal voor de komende periode naar de WK-kwalificatieontmoetingen met Cayman Islands en de Dominican Republic geen oefenwedstrijden meer afwerken. De trainingsintensiteit wordt opgevoerd en de nadruk zal vooral gelegd worden op het verhogen van het speltempo bij balbezit en verdedigen. "We gaan proberen vanuit ons eigen spel het spel proberen te dicteren middels het verhogen van het speltempo. We kennen zo een beetje onze tegenstander nu, maar we willen toch de wil gaan opleggen aan deze tegenstanders omdat het cruciaal is voor ons dat wij deze zes punten moeten hebben. Dat geeft een beter uitgangspunt voor de twee ontmoetingen tegen El Salvador, omdat dan duidelijk zal zijn wie van ons zich zal plaatsen", aldus Jaliens.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Spel Suriname aan correctie onderhevig
Spel Suriname aan correctie onderhevig
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi44RltB2X2n_xaWxAQOzfb3GgyuvZVIeiz6iDgDoqEVFmt_UYOm5tOnNsc8LXWtZP4lAuURsiEvurYUUPup4ZjzHlCe8t3DJxThiy4wpQwDrTfPh1PIWG1pNj88ipiouKlzUlqMaKmTMQ/s1600/Suriname%252C+Voetbal%252C+Training%252C+28+augustus+2011+%25282%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi44RltB2X2n_xaWxAQOzfb3GgyuvZVIeiz6iDgDoqEVFmt_UYOm5tOnNsc8LXWtZP4lAuURsiEvurYUUPup4ZjzHlCe8t3DJxThiy4wpQwDrTfPh1PIWG1pNj88ipiouKlzUlqMaKmTMQ/s72-c/Suriname%252C+Voetbal%252C+Training%252C+28+augustus+2011+%25282%2529.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/09/spel-suriname-aan-correctie-onderhevig.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/09/spel-suriname-aan-correctie-onderhevig.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content