SVB beschikt nog niet over financiƫn

De voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), Louis Giskus (foto), zegt dat de bond nog niet over de zesduizend Amerikaanse dollars bes...


De voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), Louis Giskus (foto), zegt dat de bond nog niet over de zesduizend Amerikaanse dollars beschikt om de schuld opgelegd door FIFA te kunnen betalen. De SVB kreeg een boete als gevolg van het feit, dat de toeschouwers zich op het veld begaven tijdens de Olympische kwalificatiewedstrijd voor spelers onder de 23 jaar tussen Suriname en Jamaica.

Volgens de voorzitter had hij wel een straf verwacht, maar niet zo een zware boete. In het verlengde daarvan vertelt hij dat de brieven de deur uitgaan voor sponsoring, zodat de boete betaald kan worden.

De SVB geeft in dit stadium geen namen door van bedrijven en instanties die deze brieven kunnen ontvangen. De namen zullen allemaal te zien zijn in het jaarverslag van 2011. Waar het de sponsoring betreft om de zesduizend Amerikaanse dollars bijeen te krijgen, hoopt Giskus dat de SVB binnen twee tot drie weken antwoord krijgt van de aangeschreven bedrijven.

Als dat niet het geval is, zal de bankier gevraagd worden om de schuld alvast te betalen. Op de vraag waar al het geld dat de CFU, KNVB en de FIFA aan de SVB geschonken hebben naartoe is, zegt de voorzitter dat daar een simpele verklaring voor is. Hij geeft met klem aan dat de SVB op correcte wijze zijn zaken afhandelt en dat alle donaties in zijn administratie opgenomen worden.

Hij geeft aan dat het geld naar verschillende projecten en naar de verschillende selecties gaat. In dit geval wenst de voorzitter zich te beperken tot de verschillende selecties. "Er is veel geld nodig vanaf de voorbereiding tot en met na de wedstrijd van een selectie. In bepaalde gevallen gaat de selectie naar het buitenland. Een trip voor 25 man in het Caribisch Gebied kost heel veel geld, laat staan een reisje buiten het Caribisch Gebied. Naast de vliegkosten voor de selectie komen daarbij ook nog de daggelden en de voedingskosten kijken." Zo haalt de voorzitter voorbeelden aan van de seniorenselectie die naar de Dominican Republic en Cayman Islands ging.

Ook ging de U-20 selectie naar Guatemala. De damesselectie reisde naar CuraƧao. De seniorenselectie vertoefde thans in El Salvador voor de return van de WK-kwalificatiewedstrijden. Naast de kosten van de wedstrijden in het buitenland moet er ook rekening gehouden worden met de trainingsdagen en de trainingskampen, waarvoor transport en voedingskosten gemaakt worden.

Tot slot vertelt de voorzitter dat dit alles in het jaarverslag wordt opgenomen en dat al het geld tot op de laatste cent verantwoord kan worden. "Wanneer de SVB het geld niet kan verantwoorden, krijgt de bond geen kopercent meer en daar is de SVB geen voorstander van", zegt SVB-voorzitter Louis Giskus.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB beschikt nog niet over financiƫn
SVB beschikt nog niet over financiƫn
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVfp9XMOr97-0DXbSysqJtcWrJ_7xzkpRO2p4VPvHgsq4GESsGTIyGu8Zig1yA2oGF4hYXz2lXodndQD89g9J5LbB9JLZOGh9gpj1Fe3hOFlE9iVDfAoHvwICZg0byrhHZ7VVZuWcfOzI/s1600/Louis+Giskus%252C+Voorzitter%252C+Surinaame+Voetbalbond%252C+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVfp9XMOr97-0DXbSysqJtcWrJ_7xzkpRO2p4VPvHgsq4GESsGTIyGu8Zig1yA2oGF4hYXz2lXodndQD89g9J5LbB9JLZOGh9gpj1Fe3hOFlE9iVDfAoHvwICZg0byrhHZ7VVZuWcfOzI/s72-c/Louis+Giskus%252C+Voorzitter%252C+Surinaame+Voetbalbond%252C+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/11/svb-beschikt-nog-niet-over-financien.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/11/svb-beschikt-nog-niet-over-financien.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content