Tweede editie ABCS-toernooi begint vrijdag

De tweede editie van het ABCS-toernooi waaraan Aruba, Bonaire, CuraƧao en Suriname deelnemen, wordt in het Franklin Essed stadion gespeeld. ...


De tweede editie van het ABCS-toernooi waaraan Aruba, Bonaire, CuraƧao en Suriname deelnemen, wordt in het Franklin Essed stadion gespeeld. De speeldagen zijn vrijdag en zondag. Op vrijdag worden de voorronde wedstrijden gespeeld, zondag komen de winnaars tegen elkaar uit en zo ook de verliezers. Dit toernooi zou in feite eind september worden gehouden, maar door een ingewikkelde vliegschema konden bepaalde landen niet meer afreizen naar Suriname.

Op vrijdag komt in de eerste wedstrijd om 18.00 uur CuraƧao uit tegen Bonaire, daarna om 20.00 uur Suriname tegen Aruba. Op zondag komen om 16.00 uur de verliezers van vrijdag tegen elkaar uit, om 18.00 uur wordt de finale gespeeld tussen de winnaars. Om 20.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats.

Speciaal voor deelname aan dit toernooi laat Aruba 5 spelers die in Nederland voetballen overvliegen. De Arubaans Nederlandse spelers zijn de 22-jarige Raymond Baten, Eric Abdul, Reinhard Breinburg, Ronnie Nouwen en Jean-Luc Bergen. Baten heeft in de jeugdelftallen van AFC Ajax en ADO Den Haag heeft gespeeld. Momenteel speelt de middenvelder voor Voorschoten'97, dat uitkomt in de Nederlandse hoofdklasse, het op een na hoogste klasse in het Nederlandse amateurvoetbal. Abdul is doelman en volgde de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Momenteel speelt hij voor DHC Delft dat ook actief is in de hoofdklasse. Breinburg heeft zijn voetbalopleiding genoten bij Feyenoord, speelde bij FC Dordrecht en speelt nu in de Topklasse voor BVV Barendrecht. Nouwen speelde onder andere voor Excelsior Rotterdam, maar speelt nu voor hoofdklasse SC Feyenoord. Bergen is momenteel clubloos.

Inmiddels is ook bekend dat bondscoach Kenneth Jaliens, Emilio Limon (Waling Boyz Company) heeft opgeroepen voor het ABCS-toernooi. Limon werd overgeslagen voor de WK-kwalificatie 2014, maar na ruim een jaar wordt Limon weer bij de selectie gehaald. Limon zegt echter eerst een gesprek met de staff te willen. "Indien ik op Ć©Ć©n lijn met die gasten kan staan dan speel ik weer voor Natio, zo niet dan niet."

De Surinaamse Voetbalbond heeft de Surinaamse Brouwerij N.V., producent van Parbo Bier bereid gevonden om dit toernooi te sponsoren. Met deze ondersteuning wil Parbo Bier zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van de voetbalsport bestendigen.

Vorig jaar werd het toernooi op CuraƧao gehouden. Suriname werd toen winnaar. In de eerste wedstrijd werd Bonaire met 4–2 verslagen en in de finale eindigde de wedstrijd Suriname vs. CuraƧao 2–2 gelijk. Suriname won na het nemen van strafschoppen.

Suriname heeft al 18 wedstrijden tegen Aruba gespeeld op senioren niveau. De laatste vijf wedstrijden werden allen door Suriname gewonnen, met als grootste uitslag een 8-1 thuisoverwinning in 2004 in verband met de WK-kwalificatie 2006.

Tegen CuraƧao heeft Suriname al 52 wedstrijden op senioren niveau gespeeld. In de laatste vijf confrontaties won Suriname tweemaal in een thuiswedstrijd in verband met de Digicel Caribbean Cup en een oefeninterland. De rest werd gelijkgespeeld.

COMMENTS

BLOGGER: 6
  1. volgens mij heeft breinburg surinaams bloed

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik begrijp eve niet, nu pas wordt Emilio Limon terug geroepen in NATIO? Waarom niet eerder tijdens de WK Kwalificatie? Onbegrijpelijk en onvoorstelbaar wat de technische staf hun planning en visie is met NATIO.
    Mischien iemand die beter begrijpt mij kan uitleggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik kan het uitleggen omdat de SVB dommer is dan de Arubaanse voetbal bond,.simpel...meer is er niet.

    een voorbeeld aruba roept 5 spelers op die ook waarschijnlijk geen moer krijgen en die spelen allen voor amateur teams 1tje heeft niet eens een club..??? maar toch weten zij ,die boys zijn alsnog beter dan wat wij hebben dus roep ze en als die paspoorten een probllem was dan hadden zij (de regering)het wel ff binnen 1 week gemaakt voor ze, als regering kan je ALLES maken voor je land.."nood breekt wet"...kan je nagaan ..als zij de surinaamse spelers kunnen oproepen die allen in de prof compentitie spelen "around the world"...die gasteb denken jullie surinaamsers zijn echt DOM DOM nog eens DOM...dat jullie zulke kansen laten liggen..maar wel raar vinden dat wij nu al door elk carribische land zijn ingehaald die zich serieus bemoeit met het voetbal...en kansloos waren in de WK poul en ook U23 waar iedereen zijn hoop had gevestigd en dacht zij zijn de toekomst...! en pardoes werden "wij" de pan in gehakt..met 9-1 een monster score en de hoogste in de hele fucking kwalificatie toernooi van U23, van iedere zone!'concacaf, europa , azie ,oceane, moeder afrika, midden -noord en zuid amerika..U23 !!! ja het voordeel is wij zijn nu wel eindelijk op de werled kaart en nu genieten wij ook bekendtheid...:(

    die sukkels begrijpen niet dat door sportieve prestaties deuren opengaan op ekl gebied voor het volk over de hele wereld en ook voor de DNA als men op vergadering gaat, zal men spreken hee mogen trots zijn op jullie land enz.
    maar nu is eht juist omgekeerdwij zijn het lachertje omdat men ons niet vergelijkt met een monserrat die geen spelers heeft van betekenis ,maar met een volwaardig subtop team omdat wij op papier dat ook hebben als de SVB en DNA gewoon die paspoorten drukken en net als ieder land gewoon de spelers roept die het beste zijn...

    idioten..!! zijn het...met hun bekrompen tunnel visie...het is echt niet moeilijk hoor jongens,..als jij baas bent van jou land kan je ALLES doen ..vals geld drukken tot 10 paspoorten voor 1 persoon ,..alles ...Iran bouwt een kernwapen man..kom op waar hebben wij het over...ik kan zelfs in de bijlmer aan nep paspoorten maken voor mezelf dat ik een zwarte "italiaan" ben die door de duane gaan "bin that done that..!!"please...and holla if you hear me"

    maar breinburg heeft surinaamse bloed, ja zijn vader is surinaams..ik weet niet wat zijn moeder is..waarschijnlijk Arubaanse...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. limon nupas erbij?.
    het verbaasd me ik hoop echt dat hij niet komt opdagen.
    nupas wil jaliens hem erbij halen voor een toernooi die nergens over gaat.
    we moeten opassen dat we in deze toernooi zelfs niet laaste eindigen..

    SVB KOEKENBAKKERS.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey regring doe toch niet dom, voer die sportpaspoort in!!!! Anders kunnen we de voetbaltent in Suriname opdoeken en aan zwemmen gaan doen, tenminste hallen we medailes daarmee in de regio.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Alles wat eerder door zeer gedisciplineerde tot op het bot gemotiveerde amateurs met maximale inzet op niveau is opgebouwd waar de sportliefhebber een trots en warm kloppend hart aan overhield, wordt al 31 jaren lang stelselmatig en structureel naar zn mallemoer geholpen. Toentertijd was de enige resterende (over)stap professioneel sport bedrijven. Maar plotseling was het 25 02 1980. Gevolg; diepe, hartverscheurende zicht- en hoorbare sporen.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Tweede editie ABCS-toernooi begint vrijdag
Tweede editie ABCS-toernooi begint vrijdag
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjy0qyUcIciKSTdb8BVGrbCQGbSQrlRHzZtvaniKkyHe37XJoTsmpv16ov5Oz2H0c8UVd85zaTSkYJkeQhA3Rh0wCgGKDdB808m_pLWObS0_scQ4MMtVcwWgtvcZg4WmhIv6mJEG1ISdjA/s1600/ABCS-toernooi%252C+Aruba%252C+Bonaire%252C+Curacao%252C+Suriname%252C+Voetbal%252C+Landkaart%252C+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjy0qyUcIciKSTdb8BVGrbCQGbSQrlRHzZtvaniKkyHe37XJoTsmpv16ov5Oz2H0c8UVd85zaTSkYJkeQhA3Rh0wCgGKDdB808m_pLWObS0_scQ4MMtVcwWgtvcZg4WmhIv6mJEG1ISdjA/s72-c/ABCS-toernooi%252C+Aruba%252C+Bonaire%252C+Curacao%252C+Suriname%252C+Voetbal%252C+Landkaart%252C+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/11/tweede-editie-abcs-toernooi-begint.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/11/tweede-editie-abcs-toernooi-begint.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content