Bedeltocht voor te betalen boete levert niets op

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) zit met de handen in het haar. Uiterlijk vrijdag moet de boete van 6.600 US dollar betaald worden aan de Wer...


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) zit met de handen in het haar. Uiterlijk vrijdag moet de boete van 6.600 US dollar betaald worden aan de Wereldvoetbalbond (FIFA), maar het geld is er niet. "We hebben het absoluut niet in kas", zegt voorzitter Louis Giskus (foto: zittend, 3e van links).

Een bedeltocht langs negen bedrijven heeft nog niets opgeleverd. Drie reageerden alvast negatief. Bij de overheid aankloppen sluit Giskus eigenlijk uit. "Ik zal het geen lijdensweg noemen, maar een lange."

Het streven blijft uiterlijk donderdag zaken te finaliseren. "We willen geen problemen met de FIFA, dus zullen we hoe krom of scheef kijken naar mogelijkheden om de boete te betalen. Al moeten we het geld ergens lenen." Een eventuele lening bij een bank behoort tot de mogelijkheden. Volgens Giskus zal het geleende bedrag in 2012 terug worden betaald. "Er zijn dan minder internationale toernooien."

De banken zijn nog niet benaderd. Op de vraag of het niet te laat zal zijn, zegt Giskus dat de SVB een betrouwbare relatie heeft met de Hankrin- en Landbouwbank. "We doen al jaren zaken met deze banken en hebben ons altijd gehouden aan ons woord. We hebben goede credits opgebouwd."

De SVB werd de boete opgelegd, omdat Surinaamse supporters op 7 augustus tijdens de U-23 Olympische kwalificatieontmoeting tegen Jamaica het veld van het André Kamperveen Stadion oprenden.

Behalve de boete moet de SVB vóór 31 december een fee van 1.600 US dollar aan de FIFA betalen voor het ABCS-toernooi. Gedacht was dat bedrag uit de kaartenverkoop te halen, maar volgens penningmeester Waldo Gobardhan zijn op de twee wedstrijddagen slechts 200 kaarten verkocht van de 1.500. Bruto leverde dat de SVB 3.000 Surinaamse dollar op.

De financiële man zegt dat het restant zal moeten komen uit de kaartenverkoop bij lokale wedstrijden. "Er zijn nog veel kaarten over van het ABCS-toernooi, waarop reeds belasting is betaald. Deze zullen tijdens de lokale wedstrijden in omloop worden gebracht."

Suriname, dat als derde eindigde, kwam in aanmerking voor 2.000 US dollar. Dat geld is minder dan de 3.000 US dollar die gestopt is in de prijzenpot van 12.000 US dollar. "We hebben dus ook daar verlies geleden. We hebben niets terugverdiend", aldus Gobardhan. Winnaar Bonaire kreeg 6.000 US dollar, nummer twee Aruba 3.000 US dollar en nummer vier Curaçao 1.000 US dollar. Parbo Bier, sponsor van het ABCS-toernooi, dekte de kosten voor hotel, vervoer en voeding van Aruba, Bonaire en Curaçao.

COMMENTS

BLOGGER: 4
  1. Constant een bedeltoer van de SVB, dan willen we WK halen hahahaha. Stelletje grapenmakkers. Ik denk dat Suriname in plaats van voetbal, aandacht moet besteden aan de volgende sporten: Zwemmen en Badminton. Voetbal is al dood in Suriname, vanwege wanbeleid!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gewoon even aan FIFA vragen, of ze het bedrag kunnen verrekenen met de US$ 250.000 die de SVB van dezelfde FIFA ontvangt. Probleem opgelost.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. triest hoor dat een bond, een nationale bond!niet eens 6600 kan betalen met alle respect maar zelfs een 6de klasser in nederland kan dit...als de SVB al over deze kwestie struikelt dan tja...houdt het echt op..als de SVB van Suriname houdt, stop dan met deze vernedering want iedereen maar dan ook echt iedereen zou ons uit lachen als men dit weet,...omdat wij op papier een wereld elftal kunnen opstellen maakt dit extra zuur en met een wereld elftal heb je ook meer sponsers want die willen dan wel geidentificeerd worden aan ons...
    en overal ter wereld wordt er geld gemaakt op voetbal, in spanje meer dan in bv san marino of el salvador..maar toch ze maken money...dan waarom in uitgerekend in Suriname niet ???
    wij(de mensen die reageren) hebben al diverse mogelijkheden gegeven om aan "duku"te komen dan waarom komen zij (de SVB) niet aan deze ideeen..???
    en hoe nu verder..? de U23(the great black hope of the nation)heeft hopeloos gefaalt..en dit is de toekomst uitslagen als 9-1 ..2-0 voor en als nog 2-4 verliezen!, en de volgende keer wint Cuba gewoon met 4-0 hoor !en st.kitts denk ook nog van .."tjeetje hebben wij van deze bozo's veloren ,?? we keken zeker teveel naar ze op..dat gebeurt hun de volgende keer ook niet!.....over Natio hoeft ik het al helemaal niet meer te hebben dat is een verloren zaak...en dus die boys van U23 gaan dan denken "a pangpang mi no con more" iedere keer verliezen en ook nog met dikke cijfers dan blijf ik liever thuis en kijk ik naar de herhalingen van "1 + 1 = 3"...en dan komen alleen de jongens die niet kunnen voetballen maar slechts een "balletje" kunnen trappen en dan wordt het net "comedy capers"...
    dus Su moet of semi proffesioneren en als dat niet lukt gewoon Seedorf bellen en hem de full acces geven.
    Anders moeten wij helaas conclusie trekken en ons uitschreven bij de FIFA ...dat is beter dan dit..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ohja of gewoon de sportpaspoorten invoeren en de suriprofs laten invliegen...en dat zij zelf dan geld inzetten om te zorgen dat zij in zichzelf investeren omdat het geld er niet is in SU en zij kunnen een uitgelezen kans hebben om op een WK aanwezig te zijn...en hun marktwaarde zodoende opkrikken... tot dat SVB zelf geld maakt en dat zal doordat teams ons zullen uitnodigen en dan een breder publiek bereikt omdat je dan ook tegen groter teams speelt, sponsers hebben daardoor een grotere bereik en dus weer inkomsten en stadions gaan vol lopen en meer gage/toegang kan je dan vragen, ect. ect...en clubs gaan investeren in SU omdat zij dan de "niet- suriprofs" willen weg halen omdat die nog goedkoop zijnen denken dat zij ook dan wel talent zullen hebben...en zo profiteren ook de surinamers die in Su voetballen,..ect. ect..alleen maar een win win situatie zie ik hier geschets...
    Maarja zo dom zijn ze toch echt niet in Su dat men dit niet eerder wist...dus ik denk er speelt meer het heeft met andere oorzaken te maken,...maar het zal wel iets zijn dat alleen zij er beter van worden...

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Bedeltocht voor te betalen boete levert niets op
Bedeltocht voor te betalen boete levert niets op
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-7j4aXmuP0iv5Zbx3eOzbBLWpzO34RQoEnWTuGqC9uajw8e8n7XhbWnchnOE8xYrJqX92zyw0gjwrWK-KnvL185QqHMIvkBB-Kgx4VZVsU6AOvAKN_A5FPflo3rK90gf3PxUaMseQ6u8/s1600/SVB%252C+Bestuur%252C+Louis+Giskus%252C+Dayasankar+Mathoera%252C+Harold+Felter%252C+Waldo+Gobardhan%252C+FIFA%252C+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-7j4aXmuP0iv5Zbx3eOzbBLWpzO34RQoEnWTuGqC9uajw8e8n7XhbWnchnOE8xYrJqX92zyw0gjwrWK-KnvL185QqHMIvkBB-Kgx4VZVsU6AOvAKN_A5FPflo3rK90gf3PxUaMseQ6u8/s72-c/SVB%252C+Bestuur%252C+Louis+Giskus%252C+Dayasankar+Mathoera%252C+Harold+Felter%252C+Waldo+Gobardhan%252C+FIFA%252C+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/12/bedeltocht-voor-te-betalen-boete-levert.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/12/bedeltocht-voor-te-betalen-boete-levert.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content