'Het gemis van Felter zal duidelijk voelbaar zijn'

Suriname moet op zoek naar een andere aanvoerder en centrale verdediger. Marlon Felter (foto: links, doet de aanvoerdersband om de arm van S...


Suriname moet op zoek naar een andere aanvoerder en centrale verdediger. Marlon Felter (foto: links, doet de aanvoerdersband om de arm van Stefan Banetti) heeft gistermiddag in het Franklin Essed stadion in de gewonnen interland tegen Curaçao (2-0) een punt gezet achter zijn interlandcarrière.

De aanvoerder kreeg met nog weinig speeltijd te gaan een publiekswissel van bondscoach Kenneth Jaliens en werd op de ereloge in het zonnetje gezet door het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). De bikkelharde verdediger die tot 65 interlands kwam in negen jaar kreeg van sportminister Paul Abena, SVB-voorzitter Louis Giskus en bestuurslid Waldo Gobardhan een plakkaat, een enveloppe met inhoud en een tenue van de nationale selectie.

Felter, die op 19 oktober 2002 tegen Frans-Guyana (2-0) debuteerde, verdedigde tegen twintig landen het Surinaams shirt. Bondscoach Kenneth Jaliens vindt het bijzonder jammer dat hij afscheid moet nemen van zijn aanvoerder, maar is enorm dankbaar dat hij zo een speler heeft mogen kennen. Hij betitelt Felter als een speler vol discipline en één die zijn plichten kent. "Hij was coachbaar en gaf niet alleen duidelijke leiding aan deze jonge selectie, maar ook aan de oudere waarvoor hij heeft gespeeld."

Volgens Jaliens zal het moeilijk zijn om een speler met het karakter als dat van Felter te vinden, omdat die spelers er niet zijn. "Wij hopen met het uitvallen van Marlon, dat eentje zal opstaan en zijn taken zal overnemen. Felter zorgde er altijd voor dat de regels nageleefd werden en als dat niet het geval was, trok hij met een hartig gesprek aan de bel."

De bondscoach geeft aan dat het gemis van Felter voelbaar zal zijn, maar voegt direct toe dat de trein verder moet. Met het oog op de toekomst zijn al spelers uitgetest. Hij denkt daarbij aan Giovanny Alleyne, Zhirvano Darson, Sersinho Reding en Hynes. "Zij zullen duidelijk de positie van Marlon moeten overnemen."

Felter gaf na de wedstrijd aan zelfs nooit te willen stoppen, maar dat zijn leeftijd het niet meer toelaat. Hij voelde zich zeer geëerd dat de SVB hem op gepaste wijze heeft bedankt voor zijn bewezen diensten.

De aanvoerder zegt dat hij de ervaring die hij door de jaren heeft opgedaan zal proberen over te dragen aan de jongeren. Dat hij de enige speler is die in de laatste tien jaren constant voor Suriname heeft gespeeld, dankt hij aan het feit dat hij zich een echte Surinamer voelt. "Ik ben een Surinamer en ik zal Suriname altijd uitdragen."

COMMENTS

BLOGGER: 1
  1. Bedankt de heer Felter voor je diciplne en inzet voor NATIO. Heleboel spelers kan van u een heleboel over dicipline en inzet leren. Thank you!!!! En succes in uw verdere leven!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'Het gemis van Felter zal duidelijk voelbaar zijn'
'Het gemis van Felter zal duidelijk voelbaar zijn'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1FIHPC3AScNkCsjYt2c3znn_-LdChyphenhyphenzZU6Kv1io-hyiGxknjVtqbuonJxzdXF29n_BdTjbDH3BgvsJvl8Fa0SqaOEP2gyuNjHtb-5mrDlmRh6hj-ajlNErhGcU3UhcjrnLBF5-Wh66P0/s1600/Suriname%252C+Curacao%252C+Marlon+Felter+%25284%2529%252C+Stefan+Banetti%252C+ABCS-toernooi%252C+4+december+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1FIHPC3AScNkCsjYt2c3znn_-LdChyphenhyphenzZU6Kv1io-hyiGxknjVtqbuonJxzdXF29n_BdTjbDH3BgvsJvl8Fa0SqaOEP2gyuNjHtb-5mrDlmRh6hj-ajlNErhGcU3UhcjrnLBF5-Wh66P0/s72-c/Suriname%252C+Curacao%252C+Marlon+Felter+%25284%2529%252C+Stefan+Banetti%252C+ABCS-toernooi%252C+4+december+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/12/het-gemis-van-felter-zal-duidelijk.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/12/het-gemis-van-felter-zal-duidelijk.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content