'Surinaamse regering moet Suriprofs kans geven'

De regering van Suriname kan best wel wat eraan doen om de Nederlandse voetballers van Surinaamse komaf voor onze nationale selectie te late...


De regering van Suriname kan best wel wat eraan doen om de Nederlandse voetballers van Surinaamse komaf voor onze nationale selectie te laten uitkomen. Dit kan bijvoorbeeld door het invoeren van een dubbele nationaliteit voor de Suriprofs. Dit pleit de Surinaamse voetballer Gregory Pokie (foto: in het midden), die momenteel voor landskampioen Inter Moengo Tapoe uitkomt. Hij speelde eerder ook voor FCS Nacional en WBC.

Pokie laat weten dat het een meerwaarde zou zijn voor de nationale selectie, als we jongens die op een hoger niveau voetballen, toe konden voegen aan het team.

Het inzetten van bijvoorbeeld een Kelvin Leerdam van Feyenoord in Natio zou een goede aanwinst zijn, volgens de international "De jongens in Nederland krijgen de juiste begeleiding om te groeien tot een volwaardige profvoetballer. In Suriname moet je zorgen voor je gezin en daarnaast ook concentreren op het voetbal. Dat lukt niet binnen een amateurcompetitie. Na een dagje hard werken is het moeilijk om volop in training te gaan."

Pokie zegt wel dat niet de hele selectie uit Suriprofs moet bestaan, hoewel dat bij topvoetballanden wel gebeurt. "We moeten de lokale jongens ook de kans geven om naast de Suriprofs te spelen. Ik denk 5 Suriprofs en de rest lokale spelers. En niet 16 Suriprofs en twee lokale jongens. De jongens doen niet veel onder voor de Suriprofs, alleen moeten ze een paar maanden hard trainen op een hoger niveau. Het voetbal zit als in ons, alleen moeten we de tactische kneepjes bijgebracht worden", zegt Pokie, die een vaste waarde is op het middenveld van Natio.

Hij geeft wel aan dat in toekomstige topwedstrijden tegen bijvoorbeeld Mexico en USA 'de beste in de basis moeten starten’, ook al zijn dat grotendeels Suriprofs. "De Natio jongens zouden het niet erg vinden. Het is voor Suriname en we willen het beste voor Suriname."

Pokie vindt de teleurstellende prestaties van Natio in de afgelopen regionale toernooien komt doordat de selectie niet lang bij elkaar is. "Ja, we hebben tegenvallend gepresteerd, omdat we geen vaste selectie hebben. In 2 maanden tijd moesten we een team vormen, dat is veels te weinig. We hadden een ploeg, maar doordat het team nog niet goed gevormd was, konden we de kansen niet in doelpunten omzetten."

COMMENTS

BLOGGER: 7
  1. Jullie zien het,ook de bij de Surinaamse lokale spelers is de roep om interventie van de Suriprofs NOODZAKELIJK!!!Al jaren proberen wij dit aan het verstand van de de Surinaamse regering bij te brengen!Pokie is een realistische voetballer en inderdaad moeten ook de lokale spelers te kans krijgen om hun nivo op te trekken aan de Suriprofs.Ook is het inderdaad zo dat zodra we te maken krijgen met landen zoals Costa Rica,Mexico,Honduras en de USA het team dan liever niet teveel mag bestaan uit lokale spelers,het moet wel de bedoeling zijn dat we op z'n minst met gelijke sterkte ons moeten kunnen meten met de sterke voetballanden binnen de CONCACAF,anders heeft het geen enkele zin!

    Ik zou zeggen,eerst inderdaad starten tegen zwakkere landen met 5 Suriprofs,en tegen de grote voetballanden met 9 Suriprofs en 2 beste lokale spelers.

    Dit is de ENIGE weg!Er is geen andere weg!Jaliens ging naar Nederland voor een trainers opleiding,maar hij bakte er niks van!Je moet wel erg fantasie rijk zijn te veronderstellen dat het team in "ontwikkeling" is!Ja,we hebben het gezien,het was een ontwikkeling dat geresulteerd heeft in een 9-1 verlies tegen Trinidad en later die beschamende derde plaats van het ABCS toernooi!Wat een schande!Nog even,en we zijn gelijk Montserrat dat helemaal onderaan de CONCACAF FIFA lijst staat!We komen steeds dichter bij de lowest of the lowest landen!Dan kan Suriname het voetbal net zo goed vaarwel zeggen!Dan liever maar stoppen met voetbal toernooien en maar cricked of baseball gaan spelen!Zelfs daarin zijn we niet goed in!Hoe laag moeten we nog zinken?De bodem is al haast bereikt en de regering geeft nog steeds geen kik!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vraag me af waarop de regering wacht om de sportpaspoort in te voeren. Wanneer worden ze wakker??? President Bouterse a.u.b voer de sportpaspoort in. Men zegt dat u sportminded ben, maar helaas heb ik daarvan niks gemerkt in sportbeleid. Verder Ministerie van Sport, minister Abena, a.u.b pleid voor de sportpaspoort!! Doe toch wat op die ministerie, anders sluit de tent daar, we hebben geen sport minister nodig alleen om prijsjes uit te reiken en speeches te houden!!! VOER DE SPORTPASPOORT IN HEMELSNAAM NU IN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier op TT zijn er geruchten dat tenminste 2 spelers van het U23 zijn betaalt in het laatste toernooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ohja als dat waar zou zijn dan is dit echt misselijk ...maar omdat de bond zijn spelers slecht betaald is dit wel een reden om gevoelig hiervoor te zijn...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De woorden van Pokie zijn te belachelijk voor woorden en erg kinderlijk gedacht.
    Dus met andere woorden zouden de Surinaamse spelers binnen een paar maanden opgetraind kunnen worden om het niveau van europese professionals te kunnen bereiken.
    Zelfs mijn dochtertje van elf schiet deze stelling aan flarden.
    En dan is ze ook nog een meisje.
    Wees aub realistisch.
    Denk je nou echt dat een full prof de lange reis zal maken om zonder minimaal verschil in kwaliteit voor een amateur uit Suriname op de bank te willen komen zitten!!!!!!???????
    Daar zijn profs te carrièregericht en te ijdel voor. Ook zou het slecht zijn voor hun marktwaarde. Dat is een van de eerste argumenten die de profs zal aanzetten voor Suriname uit te komen, naast dat ze zich trots voelen voor Suriname uit te komen.
    De enige manier om het Surinaamse voetbal te redden en ons weer aanzien in minimaal de regio te geven is allereerst Seedorf desnoods op de blote knieën verzoeken om de SVB door zijn organisatie te laten leiden.
    Alles begint met een goede organisatie met een stevige financiële basis. Je ziet wat er nu gebeurt; Men gaat op de bedeltoer voor een paar duizend euro’s. Ik schaam me diep.
    Ten tweede bijvoorbeeld Bogaarde verzoeken bondscoach te willen worden. Hij heeft het hoogste trainersdiploma en heeft heel veel internationale ervaring.
    Hij is een echte nationalist / patriot en ik weet uit de eerste hand dat hij meteen dat aanbod zal accepteren.
    Door hem aan te stellen zal er ook een grotere motivatie zijn bij onze jongens om er bij te horen.
    Wie wil niet getraind worden door zo’n grote ex-speler van o.a. Ajax, Barcelona en Chelsea.
    Als assistent een talentvolle door hem aan te wijzen coach uit Suriname mee laten lopen om het vak te leren en een assistent die minimaal een B- diploma heeft.
    Beide kunnen van toegevoegde waarde zijn voor de bondscoach.
    Je zal merken dat doordat de organisatie is geprofessionaliseerd ook op het derde punt er rust zal heersen.
    Pas als deze basis geregeld is kun je daarna je derde stap uitvoeren.
    Ten derde de beste Surinaamse profs uit het buitenland die zich beschikbaar wensen te stellen voor het Surinaams nationaal elftal selecteren en ALTIJD opstellen
    Bij elke voorbereiding een groepje spelers uit Suriname selecteren en als stagiaire mee laten trainen om hun te laten proeven aan het hogere niveau.
    Ook moeten er daarnaast clinics / trainingssessies komen voor de spelers uit Suriname.
    Dit moet onder strenge voorwaarden gebeuren.
    Niet komen opdagen of te laat komen of je misdragen betekent meteen verwijderen van de lijst.
    Door het niveauverhogende effect van de profs zal je merken dat de discipline bij de spelers uit Suriname van meet af aan zal veranderen en tevens kunnen ze in de praktijk meemaken hoe groot het daadwerkelijke verschil in kwaliteit en skills is.
    Er over praten in theorie is ALTIJD wat anders als er middenin staan en meedoen op dat vereiste niveau.
    Alleen in Suriname hebben wij het kinderlijke geloof dat wij dat niveau al beheersen en dat we het ook daadwerkelijk aan kunnen. Kunstjes met een bal kunnen we allemaal.
    Zelfs de spelers die voor het eerst bij het Nederlands elftal komen hebben het altijd over het veel hogere niveau waar ze aan moeten wennen.
    Handelingssnelheid, wedstrijdtechniek, tactiek, mentaliteit etc. zijn dingen die je niet binnen een paar maanden kan bijschaven. Behalve de ongepolijste diamantjes natuurlijk. Maar die zullen meteen opvallen, komen vanzelf bovendrijven en zullen binnen de kortste keren door een profclub gecontracteerd worden.

    Over het sportpaspoort kunnen we heel kort en duidelijk zijn.
    Ondanks veel gewauwel van Abena heb ik 0,0% geloof in hem. Hij zit alleen daar voor zichzelf en zijn mensen; dus op hem hoeven TOTAAL NIET te rekenen.
    En voor de president en deze regering is dit geen prioriteit, ondanks het feit dat hij van huis uit een sportinstructeur is en in mijn beleving de sport een warm hart toedraagt.
    Ik hoop met heel mijn hart dat hij mijn ongelijk hierin zal bewijzen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @RoyC

    je hebt goed geschreven en helemaal gelijk op alle punten,..het is ongelooflijk dat ze in Suriname het maar niet durven uit te spreken dat zij gewoon de suriprof nodig hebben en dan niet 5 a 6 man maar grwoon de sterkste net wat ieder land doet,..zlef landen met goeie voetballers in eigen land bv ,..arg, bra..spelen met jongens van buitenaf als die simpelweg beter zijn,..dus Suriname met alle respect kan dan echt niet meer komen met die coach of die spelers, zodra Su een naam weer krijgt komen vanzelf wel de scout van diverse landen de locale surinamers bekijken en wegkaapen maar op deze manier zal er nooit en nevr een scout een voet zetten in Suriname..dus voer de Sportpp in en dan zo hebben "zij" ook profeit dat de Suriprof Suriname weer op de wereld kaart zet in positieve zin,...ipv negatieve zin zoals bij die legendarische monsterscore
    9-1...volgens mij is dit ook de grootse tegen score ooit uit de Surinaamse geschiedenis...en het leuke van dit alles is...het in de toekomst normaal wordt als Suriname op deze voet op dit beleid door gaat...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De regering moet wel, anders word de Natio niet veel meer als nu.. Zowiso moet er voor de u20 ook verleend worden aan jongeren uit NL met Suri achtergrond.. Gewoon zoals het hoort alleen zo krijgen we de status die we verdienen

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'Surinaamse regering moet Suriprofs kans geven'
'Surinaamse regering moet Suriprofs kans geven'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEishM1SPVve0Foned22Cy_YNPHGtQ6Bp6CjPM9kqv583QIMXLbuE-VU8Uyxb0RUpCegMYs5UG8Wfm7Q_RE-_qaZNLleB7rEODxuIU4EdAlqgSIqryx6Gvy2pgZr0-cyYcjDeRBJzmnFvbg/s1600/VVV-Venlo%252C+Suriname%252C+Gregory+Pokie+%25288%2529%252C+2009.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEishM1SPVve0Foned22Cy_YNPHGtQ6Bp6CjPM9kqv583QIMXLbuE-VU8Uyxb0RUpCegMYs5UG8Wfm7Q_RE-_qaZNLleB7rEODxuIU4EdAlqgSIqryx6Gvy2pgZr0-cyYcjDeRBJzmnFvbg/s72-c/VVV-Venlo%252C+Suriname%252C+Gregory+Pokie+%25288%2529%252C+2009.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/12/surinaamse-regering-moet-suriprofs-kans.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/12/surinaamse-regering-moet-suriprofs-kans.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content