SVB nomineert Felter voor sportman van het jaar

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft Marlon Felter (foto: links) voorgedragen bij het Surinaams Olympisch Comité (SOC) voor sportman van he...


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft Marlon Felter (foto: links) voorgedragen bij het Surinaams Olympisch Comité (SOC) voor sportman van het jaar. In wezen betekent dit volgens de directeur van de SVB, Gordon van Sichem, dat Felter is gekozen tot beste voetballer van 2011. Felter die uitkomt voor WBC heeft dit jaar een eind gemaakt aan zijn internationale loopbaan als voetballer. Verder is Merville Blatz beste voetbalster van 2011 geworden en is zij ook genomineerd voor de titel sportvrouw van het jaar.

Sorencio Juliaans en Saffiera Hoogdorp zijn de talentvolste voetballer en voetbalster van het jaar. Teamspeler is Vitorinio Pinas en teamspeelster Mijensa Rensch. Door een communicatiestoornis heeft het SOC niet direct de juiste specificatie van de nominaties van de SVB kunnen maken. Ondertussen is alles rond.

Volgens Van Sichem heeft het bestuur de keuze gemaakt. Aanvankelijk zou de Vereniging van Oefenmeesters dat moeten doen. De vereniging had de bond laten weten dat het kort dag was om de voordracht te doen. Zij heeft volgens de directeur het verzoek gedaan volgend jaar samen met de SVB te gaan voor een betere aanpak als het gaat om de keuzes. De directeur had volledig respect hiervoor.

"Er zijn diverse criteria geweest waarom we zijn gekomen op de verschillende keuzen. Zo ook bij Felter", zegt Van Sichem. Marlon Felter die tot 65 interlands kwam, zette op 4 december in het Franklin Essed Stadion een stop aan zijn interlandloopbaan met een winstpartij op Curaçao (2-0) tijdens het ABCS-toernooi.

Hij kreeg met weinig speeltijd een publiekswissel. Op de ereloge werd hij geëerd voor zijn verdiensten door de SVB en sportminister Paul Abena. Hij kreeg een enveloppe met inhoud, een plakkaat en een tenue van de nationale selectie.

COMMENTS

BLOGGER: 7
  1. Raj G,

    Op waterkant nieuws is er een bericht geplaatst over invoering op korter termijn van de speciale identiteitskaart voor Surinamers buiten de landsgrenzen tot de 3e generatie.Heb je misschien enig idee wat dit zou kunnen betekenen voor de Suriprofs?Want je zou toch denken dat met zo'n dergelijke invoering van een identiteitskaart voor Surinaams diaspora,de Suriprofs voor Suriname zouden moeten kunnen uitkomen,of moeten we zo'n kaart "anders" zien dan een permanente Surinaams staatsburgerschap?Want dat is wat de FIFA eist,de profs dienen een permanente staatsburgerschap te hebben,anders kunnen we die tori vergeten.

    Ik vind overigens dat minister Lackin er nogal wat vaag over is,ik hoop dat er wat meer duidelijkheid komt.

    Laten we hopen op een beter voetballend Suriname in 2012 inclusief met Suriprofs.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 31 december 2011 13:10,

    Ik heb het ook gelezen. India heeft al een dergelijke kaart, de Person of Indian Origin-card. Ik heb eerder bij de Indiaase Voetbalbond (IVB) gevraagd of zij hiermee bijvoorbeeld Indiase voetballers geboren in Engeland kunnen oproepen, maar dat schijnt niet mogelijk te zijn. Omdat hun kaart geen nationaliteit verleent aan de kaarthouder. Dit is een optie, waarover ieder land zelf kan beslissen denk ik. Dit was de reactie van de IVB: "I need to inform you that as per the rules, you need to surrender your passport of your country of origin and opt for an Indian passport. Only then you stay eligible to play for India. The dual passport rule which applies to most countries isn’t accepted in India."

    Als er op de Surinaamse kaart staat dat je als kaarthouder de Surinaamse nationaliteit bezit, met dus een aantal rechten. Dan kan het openingen bieden voor de Suriprofs.

    Het is een goede ontwikkeling dat deze kaart er komt denk ik. Misschien dat ze er naast ook een speciale kaart kunnen maken voor de sportsector, omdat die altijd de Surinaamse nationaliteit vereist.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo'n id kaart zal helemaal geen mogelijkdeden bieden om suriprofs voor natio te laten uitkomen.

    Een id kaart kan je als vreemdeling ook in suriname laten maken. Dit weet ik toevallig heel goed omdat mijn zus met een nedernationaliteit in Suriname woont en heeft ook een Surinaamse id kaart gemaakt.

    Het geeft je wat meer bewegings mogelijkheden, zoals bij verblijf enz enz maar natuurlijk ook extra verplichtingen. HELAAS BEN JE NOG GEEN STAASBURGER VAN SURINAME.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. minister Lackin ...,moet open kaart spelen wat het inhoudt ?! en gewoon een SPP(sport paspoort) als men toch een kaart creerd.
    doe dan 1tje waar de economie van het land ook wat aan heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ze willen de diaspora betrekken bij de opbouw van het land,maar we hebben er in feite geen moer aan zo'n flut identiteitskaart!Veel te weinig rechten,geen Surinaamse status als staatsburger,wat moeten we met zo'n kaart?VOLLEDIGE BURGERS worden van de Surinaamse staat!!!!Dat is de eis!!!En geen nep kaarten!Het moet verdomme eens beginnen door te dringen bij die Surinaamse politici,wil je het land ECHT voorruit helpen,dan moet je je diaspora de Surinaamse natioliteit geven!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hahaha Su U15 is laatste geworden !!gaat lekker met het voetbal daar...U23 is zeg maar laatste geworden en ook praktische de senioren nou dus met de toekomst zit het goed van Natio...sorry maar als dit de SVB net wakker schut weet ik het ook niet meer...stop met alles en bel Seedorf en voer de SPORT PASPOORTEN IN !!!!!!!!!!!!!! eikelssssssssssssssss

    BeantwoordenVerwijderen
  7. en ohjA vergeten er bij te melden bij dit bericht van boven...de "coach is ONTEVREDEN" ???? ja dan zal er wel gewoon door gaan op de zelfde voet...zucht...

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB nomineert Felter voor sportman van het jaar
SVB nomineert Felter voor sportman van het jaar
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_91OQabiKzcrxYT3bCeD5EXEdnVgsUmxEH8jrESjc8Rnq8zyM3kXToTD99lpOl8v86TffE91ImYl0IXg4XD51zpqsCeULI1BPQ4NRF8mWnTYdPHqGqYd17AQt-28gG1hdD7oZrMFqyq4/s1600/El+Salvador%252C+Suriname%252C+Marlon+Felter+%25284%2529%252C+Jaime+Alas+%252816%2529%252C+Voetbal%252C+WK-kwalificatie+2014%252C+15+november+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_91OQabiKzcrxYT3bCeD5EXEdnVgsUmxEH8jrESjc8Rnq8zyM3kXToTD99lpOl8v86TffE91ImYl0IXg4XD51zpqsCeULI1BPQ4NRF8mWnTYdPHqGqYd17AQt-28gG1hdD7oZrMFqyq4/s72-c/El+Salvador%252C+Suriname%252C+Marlon+Felter+%25284%2529%252C+Jaime+Alas+%252816%2529%252C+Voetbal%252C+WK-kwalificatie+2014%252C+15+november+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/12/svb-nomineert-felter-voor-sportman-van.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/12/svb-nomineert-felter-voor-sportman-van.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content