U-23 bondscoach Deyl denkt aan opstappen

De vernedering van de U-23 voetbalselectie van Suriname door Trinidad & Tobago (9-1) blijft waarschijnlijk niet zonder gevolgen. Bondsco...


De vernedering van de U-23 voetbalselectie van Suriname door Trinidad & Tobago (9-1) blijft waarschijnlijk niet zonder gevolgen. Bondscoach Harold Deyl (foto) denkt er serieus over na op te stappen. "Na zo een groot verlies moet je de eer aan jezelf houden", vindt hij. Deyl zegt dat zijn besluit zal afhangen van de gesprekken met de Surinaamse Voetbalbond.

Duidelijk is wel dat de ontluisterende nederlaag een diepe wond heeft geslagen. "Voor het eerst in mijn leven is dit me overkomen." Suriname begon het Olympisch kwalificatietoernooi positief met een 1-0 overwinning op gastland St. Kitts & Nevis. Tegen Cuba werd in de tweede ontmoeting een 2-0 voorsprong verspeeld en ging het team met 2-4 ten onder. Daarna volgde de even verrassende als beschamende 9-1 nederlaag tegen Trinidad & Tobago.

Deyl over dat duel: "We werden overrompeld. Trinidad begon te jagen als dorstige beesten, legde een enorme werklust aan de dag en alles wat hij deed was accuraat." Met ook het fysiek voordeel voor de tegenstander, was Suriname kansloos. "Onze jongens verloren duels makkelijk, omdat de Trinidadianen fysiek beter afgetraind én mentaal veel verder zijn. Als spelers op een veel hoger niveau merken dat jij niet meekan, maken ze je af." Ook tegen Cuba was dat het geval. Nadat alles bij Suriname in de eerste helft volgens afspraak liep, gebruikten de Cubanen na de rust hun fysieke kracht. Binnen twee minuten maakten ze gelijk: 2-2.

Deyl zegt met enkele wissels geprobeerd te hebben verandering in het spelbeeld te brengen. "De kansen werden ook geschapen, maar niet benut. Cuba strafte ons in het laatste kwartier af." De bondscoach heeft dinsdag vóór terugkeer naar Suriname met de spelers gesproken. "Ze hebben me eerlijk gezegd dat ze tegen Cuba dachten dat ze al gewonnen hadden. Het moment je zo gaat denken, zakt je concentratie meteen."

Hetgeen zich op St. Kitts heeft voortgedaan, moet volgens Deyl een eyeopener zijn. "We moeten veel meer doen. We lopen ver achter op de regio qua mentale en fysieke aspecten. We moeten spelers gaan opleiden in het fysieke en niet alleen balvaardigheid."

Een probleem dat tijdens het toernooi zijn tol eiste was vermoeidheid. Heel wat spelers konden het niet langer meer aan. "Het lange traject, waarbij een aantal U-23 internationals ook deel uitmaakten van de nationale seniorenselectie, heeft zeker parten gespeeld. Spelers raakten geblesseerd en konden niet verder meedoen."

Wirinder Somai en Fabian van Dijck liepen liesblessures op, Jetro Fer en Robin Haynes raakten geblesseerd aan de knie en Albert Nibte aan de enkel. "Bij spelers als Evani Esperance, Stefan Banetti en Giovani Waal leek het erop alsof ze geen leven meer in hun benen hadden."

De bondscoach onderstreept opnieuw dat er in Suriname veel te weinig wordt getraind en dat er een gebrek is aan krachttraining en dat spelers een slecht uithoudings- en mentaal vermogen hebben. "Er moet een stukje besef gaan groeien. De voetballers moeten veel aan zelftraining doen. Ze hebben geen afgetraind lichaam. Ze wachten vaak op trainers, maar je zal aan zelftraining moeten doen, wil je groeien."

Banetti was in de wedstrijd tegen Trinidad aanvoerder, aangezien Van Dijck geblesseerd was. "Ik wist niet wat ons overkwam tegen Trinidad. Het is zo snel gegaan dat ik zelf niet weet wat is misgegaan", vertelt hij. "Bij een 0-3 achterstand probeerde ik mijn teamgenoten op te peppen, maar zij gaven aan dat zij moe waren." De middenvelder constateerde tijdens dit toernooi dat Suriname tot een bepaalde hoogte meekan. Daarna is er conditioneel een grote terugval. "Onze doorzettings- en uithoudingsvermogen is slecht." Banetti is aangeslagen. "We waren zo gebrand en overenthousiast om deze wedstrijd te winnen. Er zijn jammer genoeg veel verdedigingsfouten gemaakt, waardoor spelers op dit niveau je meteen zullen afstraffen."

Volgens een teleurgestelde Van Dijck is het verlies moeilijk te verwerken. "Wij wilden graag door naar de volgende ronde, maar niets wilde lukken in de laatste wedstrijd." Van Dijck, die aangeeft dat na de overwinning op St. Kitts onderschatting mogelijk een rol kan hebben gespeeld, vergelijkt het niveau van de Cubanen en Trinidadianen met dat van El Salvador.

COMMENTS

BLOGGER: 5
  1. rest nu kenneth jaliens hahaha?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja de jongens meoten nog groeiien....wanneer worden ze dan volwassen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een voorbeeld dat Jaliens kan nemen van de heer Deyl!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. en die jongens kunnen niet zelf investeren om in het kracht hok tegaan omdat die jongens moeten werken !! tenzij ze een beetje geld krijgen van de SVB of DNA dan werken zij die dag niet en kunnen zij het kracht hok in duiken, want gewoon ff snel fitnissen zit in dit soort landen niet 1 2 3 erin..omdat mijn vader woont in saramacca, en als ik in Su ben dan ben ik ook daar nou vertel mij maar een fitnes school daar hoor, dan moet ik echt een hele dag voor uittrekken om eerst naar groningen tegaan vanaf de uitkijk enz. enz. dat is net als je gaat van amsterdam naar zuid belgie, als je in tata bent!? en dat om ff te fitnissen en dan weer terug doe je dan ook niet, dus nee sorry mij niet gezien....dus dan rest gewoon de suriprofs van U23 simpel..de el salvadorianen en cubanen en T&T hebben helemaal geen geweldig team ... maar Zij spelen nou eenmaal niet met de jongens van hun land, als dat niet genoeg man oplevert kijkt men voor invulling in de eigen regio..deze 3 landen horen niet in de top of suptop of de suptop van de subtop..ze zouden alle drie stijf onderaan staan in het linker rijtje...maar de cubanen spelen met de boys die van hun afkomst van de major league soccer, de boys van El Sal spelen met de boys van hun afkomst die in rusland ,mexicaanse of zwitserse competitie, en de boys van T&T spelen met jongens van de premier league of championship nivo uit england...ja als wij dan spelen met boys van de eredivisie dan had ik het nog wel willen zien, ..maar de SVB en DNA willen niet andes was dit allang gebeurt...dus ze zoeken naar oorzaken die al sinds de dood van Andre Kamperveen een probleem zijn 31 jr.en ze snappen het nog niet..of snappen het wel ,en zijn gewoon koppig... SVB moet begrijpen ze moeten gaan proffesioneren of semi proffesioneren, weetje zoals san mario of luxenburg doet die breken ook geen potten maar ze zullen wel gemakkelijk winne van Natio..dus dan ben je toch wat verder als je gaat semi prof....en anders gewoon de suri prof..onze elite team..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. het is allemaal de schuld van jaliens!.
    hij had nooit die jongens van de u-23 wedstrijden laten spelen voor het WK.
    wel gewoon laten meetrainen maar niet spelen.

    De vermoeidheid van de jongens heeft hun TOL geeist Op het toernooi.
    Kinderlijk eenvoudig met 9-1.

    "Bij spelers als Evani Esperance, Stefan Banetti en Giovani Waal leek het erop alsof ze geen leven meer in hun benen hadden."
    zegt genoeg , jaliens heeft die jongens gesloopt met zijn doodlopende missie.
    die jongens verscheenen niet fit op de plank.
    tegen sint.kits hebben we gewonnen tjaa tuurlijk dat is de zwakste.
    cuba 2-0 voor en toch 2-4 lasie.. tjaa ze dachten we hebben al gewonnen maar ze waren gewoon moe en dachten we gaan niet als losgelopen koeien vechten voor duels.

    En dat aanvoerder fabian van dijk zegt:Het gemis van Drenthe, Rijssel en Alleyne heeft ons de das omgedaan.

    Is gvewoon BULSHIT. als je gewoon wint van cuba waren we door en dan hadden we met een B elftal tegen trinand hoeven te spelen dan konden we gwn met 20-0 verliezen..

    Maarja nu moeten die boys van -23 ook nog die ABCS toernooi gaan spelen.. jullie gaan de jongens sloopen totdat meerdere gaan weigeren..

    Drenthe en rijsel gingen ze al voor deng mang tek verantwortoe.

    ABCS toernooi wordt toch ook een deceptie.

    SUCces!.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: U-23 bondscoach Deyl denkt aan opstappen
U-23 bondscoach Deyl denkt aan opstappen
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgh7jRdcVuqKwx8NpSYftNe6j1nn1v4_EFCDQDh8AywiftOFXzyTHQK6GGYpzSTpfI07_PR0FcuudC94ECv6XZ-dLozAwPJACCzMtp03acD4tJXNZ_vpFslgg5dFpoPr3-GmBxMnBWxTnM/s1600/Harold+Deyl%252C+Trainer%252C+Voorwaarts%252C+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgh7jRdcVuqKwx8NpSYftNe6j1nn1v4_EFCDQDh8AywiftOFXzyTHQK6GGYpzSTpfI07_PR0FcuudC94ECv6XZ-dLozAwPJACCzMtp03acD4tJXNZ_vpFslgg5dFpoPr3-GmBxMnBWxTnM/s72-c/Harold+Deyl%252C+Trainer%252C+Voorwaarts%252C+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/12/u-23-bondscoach-deyl-denkt-aan.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/12/u-23-bondscoach-deyl-denkt-aan.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content