Inventarisatie Suriprof keepers

Om vooruit te lopen op de invoering (dat ooit zal plaatsvinden) van de dubbele nationaliteit in Suriname begint NatioSuriname een inventar...


Om vooruit te lopen op de invoering (dat ooit zal plaatsvinden) van de dubbele nationaliteit in Suriname begint NatioSuriname een inventarisatie van voetballers die van Surinaamse origine zijn. In de komende periode zullen we opzoek gaan naar Nederlands-Surinaamse voetballers (Suriprofs) in alle linies, die op dit moment nog speelgerechtigd zijn om voor Natio uit te kunnen komen.

We trappen af met de Surinaamse doelmannen. Het aantal keepers van Surinaamse afkomst is maar op twee handen te tellen en zijn bijna allen actief bij Nederlandse clubs. We zijn maar liefst 7 Surinaamse professionals op het spoor gekomen.

Michel Vorm zou niet meer opgeroepen kunnen worden voor Suriname, omdat hij op 9 september 2009 meespeelde met het Nederlands elftal in de WK-kwalificatie wedstrijd tegen Schotland.

Kenneth Vermeer werd op 5 oktober 2012 voor het eerst definitief geselecteerd door bondscoach Louis van Gaal in de wedstrijdselectie voor de WK-kwalificatieduels met Andorra en Roemenië als vervanger van de geblesseerde Tim Krul. Hij zat beide wedstrijden op de bank. 14 november 2012 mocht Vermeer in de vriendschappelijke interland tegen Duitsland in de basis starten. Omdat de wedstrijd niet in verband met een EK of WK werd gespeeld kon de doelman toen nog voor het land van zijn ouders uitkomen. Uiteindelijk speelde Vermeer met Oranje op 22 maart 2013 de gehele WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. Hierdoor zou hij Suriname niet meer kunnen vertegenwoordigen, terwijl hij in het verleden heeft aangegeven open te staan voor het Surinaams elftal.

Eloy Room speelde 5 juni 2015 zijn eerste interland voor Curacao. Hij werd door bondscoach Patrick Kluivert opgeroepen voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Trinidad & Tobago. De wedstrijd werd door de Antillianen gewonnen (1-0), waarbij de Surinaams-Antilliaanse Room 'man of the match' werd. 5 dagen later speelde Room zijn eerste officiële interland in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cuba (0-0). Hierdoor is hij niet meer speelgerechtigd voor Suriname.

Eredivisie
- Gino Coutinho (ADO Den Haag)
- Warner Hahn (Feyenoord)
- Eloy Room (Vitesse) - Heeft een Surinaamse opa
- Kenneth Vermeer (Ajax)
- Boy Waterman (PSV)

Jupiler League
- Rodney Ubbergen (SC Cambuur)

Overige competities
- Michel Vorm (Swansea City) - Engeland

Groen = Speelgerechtigd voor Suriname
Oranje = Onbekend of de speler van Surinaamse origine is
Rood = Niet speelgerechtigd voor Suriname

Als iemand de lijst kan aanvullen, graag reageren! Qua clubs waar de voetballers spelen, zal de lijst niet altijd even up-to-date zijn. Binnenkort volgt de inventarisatie van Surinaamse verdedigers.

COMMENTS

BLOGGER: 10
  1. We moeten ons geen rare denkpatronen op na houden. Al deze jongens voetballen vor hun broodwinning. Suriname is (nog) niet instaat deze voetballers (financieel) te accomoderen. Allen de liefde voor Suriname is niet voldoende om deze jongens ervan te gaan overtuigen voor Suriname te voetballen. Ze zijn er gewoonweg nog niet daar waar ze allen van dromen, n.l. financieel onafhankelijk te zijn. Wel zouden wij de deze jongens kunnen verzoeken hun kennis en ervaring dienstbaar naar "huis"te brengen. Voorlopig zit meer er niet in. Dat geld ook voor de andere jongen op andere positie's.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Michel Vorm is ook Surinaams

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ivm met de nieuwe regering Bouterse er een verandering komt in de wet dat Suriname de eis stelt om maar één paspoort te hebben.
    De nieuwe minister van sport en jeugdzaken,paul Abena wilt de wet gaan invoeren dat spelers een dubbele nationaliteit kunnen krijgen die nog nóóit voor Jong Oranje/oranje hebben gespeeld.

    Paul Abena en Louis Giskus(voorzitter bond) zullen binnenkort voor 2 weken naar Nederland komen en een gesprek voeren met:marciano Vermeer(fc Oss),tjarron Cherry(fc Emmen),kevin Wattamaleo(exelsior),soeris Bandjo(exelsior Westerveldt,belgie) en met Regillio Seedorf(fc Oss)

    Erg goed nieuws,met deze spelers maakt Suriname toch nog meer kans om bijvoorbeeld verder tekomen in de Wk-kwalificatie.

    Wensley Cristoph(exelsior)
    Giovanni Drenthe(sv Voorwaarts)
    Vangelino Sastromedjo(robin Hood)

    die zouden ook ee nverrijking voor een aantal clubs in de JL zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoe kom je aan deze informatie? Zijn de voetballers die je noemt al op de hoogte van het "bezoek" van Abena en Giskus?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Room komt oorspronkelijk uit Nederlandse Antillen?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @suso

    Klopt, maar Eloy Room schijnt ook Surinaams bloed te hebben. Hij staat namelijk ook op de website van de Stichting Suriprofs (www.suriprofs.nl) tussen andere Surinaamse voetballers.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Boy Waterman is ook van Antilliaanse afkomst Hij werd al eerder door Leen Looyen geselecteerd maar is niet speel gerechtigd

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Sparta Suriname21 maart 2013 om 13:27

    En Eloy Room is een geweldige keeper. Denk dat hij volgend jaar basis speelt bij Vitesse.

    Keepte hier ook een fantastische wedstrijd.

    Maar waar hebben we het over. Sportpaspoort/dubbele nationaliteit komt er niet, de huidige minister van Sport (Adna)is niet meer dan een sprekende lampenkap, de DNA wilt geen Suriprofs in Natio (zijn de woorden van Abena destijds)en daarnaast is er niet eens een bondscoach!!!!

    Dus waar hebben we het over?
    Over gebakken lucht.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dit zijn echt heel goede keepers, ik kan echt niet zeggen wie de beste is van Hahn, Gino of Boy! Vermeer lijkt van alle wel de beste, gevolgd door Vorm, dan Room.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. begin de selectie bij de jeugd bij te houden
    zal meer voordeel trekken en kan vooruit gepland worden
    de senioren speler zijn vaak twijfelachtig maar door bij de jeugd te beginnen wordt meer zekerheid zowel voor svb als de speler gezorgd

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Inventarisatie Suriprof keepers
Inventarisatie Suriprof keepers
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLorUKtm9JH51LZJsvwG65I_QPSc1XV5vTIUofhHw45qOZfpNM33ct5G6UX7Xr-GHpz3BumJhHxsx5Xv8SKf_0YeEL6sUM03H8RwrzE0lt2k99zOok3qgIKm_srZZSVsZ_I-NgeqBZWWQ/s1600/Suriprofs%252C+Keepers%252C+2009.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLorUKtm9JH51LZJsvwG65I_QPSc1XV5vTIUofhHw45qOZfpNM33ct5G6UX7Xr-GHpz3BumJhHxsx5Xv8SKf_0YeEL6sUM03H8RwrzE0lt2k99zOok3qgIKm_srZZSVsZ_I-NgeqBZWWQ/s72-c/Suriprofs%252C+Keepers%252C+2009.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2009/11/inventarisatie-suriprof-keepers.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2009/11/inventarisatie-suriprof-keepers.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content