Natio boekt zwaarbevochten zege op Fransen

De oefeninterland van de nationale senioren voetbalselectie is in winst omgezet. In het Baduel Stadion in Cayenne, Frans Guyana moest Natio ...


De oefeninterland van de nationale senioren voetbalselectie is in winst omgezet. In het Baduel Stadion in Cayenne, Frans Guyana moest Natio zaterdag hard knokken om de Franse-Guyanese selectie met 2-1 aan de kant te zetten.

Bondscoach Ricardo Winter praat van een "moeilijke en enerverende" wedstrijd. Volgens hem zaten de Fransen in de eerste helft beter op de bal. Toch zochten ploegen met een blanco stand de kleedkamers op.

In de tweede helft opende de Fransen de score; 1-0. Daarvoor hadden ze een goede kans laten liggen, nadat ze een strafschop kregen. Doelman Ronny Aloema stopte de inzet. De penalty was toegekend, nadat verdediger Marlon Felter met een sliding een doorgebroken speler ten val had gebracht. In de ogen van Winter was de actie geen strafschop waard. Winter vindt dat de arbiter partijdig floot, wat de wedstrijd moeilijker maakte.

Doelpunten van Wensley Christoph en Sylvian Sedney zorgden er voor dat Suriname gisteren met de winst huiswaarts keerde. Winter is qua resultaat tevreden, maar niet over de uitvoering. In de eerste helft is het speelplan namelijk helemaal niet tot zijn recht gekomen. De afspraak was om in de eerste tien minuten oriënterend te spelen. Daar kwam niets van terecht, omdat de Fransen direct pressie op zijn ploeg zette. Ook werd de tegenstander veel ruimte gegund.

Volgens de bondscoach was vooral de omschakeling van verdediging naar aanval bij de Fransen erg gevaarlijk. Om onder de druk uit te komen, werd in de rust besloten niet te snel de dieptepass te zoeken, maar om rustig de bal in de ploeg te houden. Dat lukte aardig en zijn jongens maakten het de Fransen erg moeilijk.

Suriname had vooral in de laatste tien minuten alles onder controle. "In de laatste tien minuten kunnen wij praten van een goede balcirculatie", oordeelt hij. Winter wil de komende trainingen vooral het positiespel onder druk ontwikkelen. "Als dat zal lukken, zullen wij een goede ontwikkeling binnen de ploeg merken", voorspelt hij. Winter heeft op doelman Firgillio Lamsberg na alle spelers kunnen testen. Hij vertrok vrijdag met zestien man, omdat de paspoorten van enkele spelers niet in orde waren.

De bondscoach kan het maar niet begrijpen dat spelers ondanks zij de hele voorbereiding (drie maanden, ... red.) meemaken, hun zaken niet in orde maken. "Het is erg lastig", zegt hij. "Op het laatste moment bleek dat de paspoorten van bepaalde mannen die wij op het oog hadden niet in orde waren. Ik vind het gek dat mensen trainen en hun zaken niet in orde maken. Ik kan het mij niet voorstellen." Winter voegt er direct aan toe dat er van vier zaken al in orde zijn gemaakt.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Natio boekt zwaarbevochten zege op Fransen
Natio boekt zwaarbevochten zege op Fransen
http://i51.tinypic.com/25td99s.jpg
http://i51.tinypic.com/25td99s_th.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/09/natio-boekt-zwaarbevochten-zege-op.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/09/natio-boekt-zwaarbevochten-zege-op.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content