Suriname U-20 onderuit tegen Verenigde Staten

Een kansloze wedstrijd is het geworden voor de dwerg Suriname tegen de reus Verenigde Staten. In het Estadio Mateo Flores in Guatemala City ...


Een kansloze wedstrijd is het geworden voor de dwerg Suriname tegen de reus Verenigde Staten. In het Estadio Mateo Flores in Guatemala City verloor Suriname gisteravond na een 3-0 ruststand met 4-0 van de Amerikanen. Al voor de wedstrijd had de pers in de VS een 4-0 nederlaag voor de Surinaamse U-20 selectie voorspeld, gezien het groot verschil van het niveau van de twee landen.

De VS trad aan met een bijna volledige professionele selectie met spelers die ook in Europa hun brood verdienen, waaronder in de Duitse Bundesliga en de Engelse Premier League. Al heel vroeg stond het 3-0 voor de VS.

Het eerste doelpunt kwam voort uit een vrijetrap van de Amerikanen in de 19e minuut. Nadat de vrijetrap genomen was kon de geheel vrijstaande Bobby Wood de bal via zijn borst in het Surinaamse doel duwen.

Na schoten op de lat en paal kon Joe Gyau in de 29ste minuut de stand verdubbelen. De Amerikanen profiteerden van één van de zoveel verkeerde pases. Na het slechte uitverdedigen nam de VS over en werd de bal beheerst in de verre hoek langs doelman Claidel Kohinor geschoten.

Het derde tegendoelpunt was een kardinale blunder van Kohinor. Deze pakte een bal uit de lucht en viel ermee neer, maar liet het vervolgens in eigen doel glippen. Op de doellijn probeerde Surinaamse verdediger Albert Nibte nog weg te werken, maar de bal was in het geheel de doellijn gepasseerd.

De Surinaamse jongens trapten constant in de wilde weg, waarbij er meer gemist werd dan geraakt. De Amerikanen losten intotaal 12 schoten op onze doel, Suriname was bijna niet op de helft van de tegenstander gekomen. Dit blijkt ook uit enkel maar één schot op doel van de twee schoten in tegenstelling tot de 27 afgeloste schoten van de Amerikanen.

In de tweede helft kwam Kevin Veira in het spel voor de geblesseerde Klinston Vrede. Dania Afiankoi, die verrassend op de bank begon, kwam in voor Vitorino Pinas. Vooral Afiankoi bracht een beetje opleving binnen de ploeg van Suriname, maar dat duurde minder dan 10 minuten. Daarna vielen het Surinaams elftal weer in slaap. Topscorer Stefano Rijssel, kwam veels te ver terug om de bal te halen, waardoor hij helemaal geen invloed had op deze wedstrijd.

Opvallend voor Suriname was dat in de 74ste minuut Ilunga Eduards inviel en na reeds enkele seconden rood werd gekleurd. In zijn eerste balcontact voerde hij een tackle uit van achteren en mocht meteen de kleedkamer opzoeken.

Zes minuten na de rode kaart scoorde de VS in de 80ste minuut de 4-0 binnen. De Amerikaan Kelyn Row werd in het doelgebied van Suriname aangespeeld en met zijn rechter been schoot hij de bal hard langs Kohinor.

Donderdag speelt Suriname haar tweede tevens laatste wedstrijd in deze poule B. Tegenstander is dan Panama. Onze jongens maken bij winst grote kansen om over te gaan naar de volgende ronde. Panama moet nog uitkomen tegen de VS.

Verenigde staten: 1 Zac MacMath; 13 Greg Garza, 2 Gale Agbossoumonde, 5 Perry Kitchen, 3 Zarek Valentin; 14 Amobi Okugo (16 Moises Orozco 46' min), 8 Sebastian Lletget, 10 Kelyn Rowe (19 Sebastien Ibeagha 82' min) 11 Bobby Wood (17 Omar Salgado 70' min), 9 Conor Doyle, 7 Joe Gyau.

Suriname: 22 Claidel Kohinor; 2 Gillermo Faerber, 4 Albert Nibte, 5 Rocky Kaise, 7 Vitorinio Pinas (10 Dania Afiankoi 56' min), 8 Olivido Misidjang (capt.), 12 Kevin Martin, 13 Klinston Vrede (14 Kevin Veira 52' min), 16 Stefano Rijssel, 17 Jerny Faerber, 18 Quintin Dors (20 Ilunga Eduards 73' min).

De beelden van de wedstrijd, zijn in de onderstaande video te bekijken.



COMMENTS

BLOGGER: 6
  1. Nou?Wat heb ik gezegt???Ik wist dat Suriname geen enkele kans maakte!!Ook tegen Panama gaat het niet lukken.Ik had 5-0 verlies tegen de VS voorspeld en zat er niet ver naast.
    Tegen Panama schat ik overwinning van Panama Suriname 3-1.

    Laat mij het nog eens duidelijk zeggen,we hebben de profs nodig.Met lokale spelers alleen werkt dit ding nooit.Het is jammer dat we verloren hebben,maar dat is ook niet verwonderlijk gezien de staat en het nivo waarin we verkeren.En dan was er een poster hier die zo overtuigd was van een overwinning!Come on,give me a break!!

    Ik verwacht tegen Panama geen overwinning,maar ik hoop toch op een wonder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Poster naar boven...niet eerlijk dat je so blij ben dat onze jongens heeft verloren. Al was het te zien, is het niet eerlijk dat je so reageert. Die jongens hebben alle steun nodig. Even though het is een zware strijd tegen profs. Mentaliteit bij Suri voetballers is niet optimaal. Kijk, als je zegt dat je tegen profs zullen spelen, dan gaat het een hooploze zaak. The thought is dat wij kunnen niet winnen van profs..wij zijn toch amateurs. Then it shows in the wedstrijden. En vergeet niet dat SU ploegen kan niet perform buiten SU. Its all in the mentaliteit van onze voetballers. They know they are amateurs playing against profs. Soms gaat het goed, maar meestal niet. That is just the mentaliteit van SU voetbal.
    Wij hebben toch profs nodig om goed te doen. Maar, we have to make use with what we have for now. Geef alle steun aan die jongens. Die hebben dat nodig. De bal is rond, en wie weet, als wij een wonder boekt tegen Panama, dan zijn wij met een been in de volgende rond.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. No Matter What ze blijven onze champs! Laten we positief blijven en toch onze jongens bijstaan...let's stop think negative!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Analyze

    Suriname begon heel goed aan de wedstrijd. De eerste vijf min. waren de beste van de eerste helft voor Natio. Ik zag natio beheerst voetballen met overleg.

    De USA nam het spel volledig over en domineerde. Het viel mij op dat Suriname niet compact verdedigde gedurende de hele wedstrijd. De linies lagen te ver uit elkaar. Met verbazing heb ik, vooral de eerste helft gekeken hoe onze voorhoede spelers constant druk probeerde te zetten met 2 man tegenover 3, 4. Nodeloos werd er niet alleen kracht verspild maar gaf de USA heel veel ruimte, onze middenveld werd hierdoor constant met simpele positiespel uitgespeeld. Naar mijn mening moesten zowel middenveld als verdediging meer naar voren verdedigen OF onze voorhoede spelers moesten zich meer laten terug zakken.

    Tuurlijk was Usa dominant, maar dat is niet de reden geweest dat we 4-0 hebben verloren. Hoevaak hebben we in voetbal gezien dat ploegen Domineren maar toch moeite hebben te winnen en zelfs verliezen.

    De 3 goals.

    Het leek me in de herhaling niet echt een overtreding. Beide voetballers trokken aan elkaar. De USA kwam makkelijk uit deze spelhervatting op 1-0. Defensieve fout, drie spelers gaan richting de voorgetrokken bal tegenover 1. men had totaal geen oog in het hart van de defensie voor de overige spelers van USA. En voor mij maakt het niet uit of je prof bent of amateur. Zulke fouten mag je niet maken.

    Tweede goal.

    Frustrerend te zien dat er een paas gegeven wordt door de lucht dwars buiten het strafschop gebied. Ook de aanmame was erg slecht. In feite moest er helemaal geen balaanname plaatvinden. Er werd metteen druk uitgeoefend en speler in kwestie moest niet proberen de bal te controleren, daar de paas die al moeilijk was maar zijn lichaam eenvoudig gebruiken om te verhinderen dat balverlies daar zou optreden.

    Derde Goal

    Jammer dat USA door een blunder de 3-0 maakte.

    Al domineerde de USA, toch heeft die dominantie niet voor de drie doelpunten gezorgt in de eerste helft, Natio zelf heeft 3 cadeau's weggegeven en dat is frustrerend voor mij.

    In de tweede helft zag ik een iets meer gedurfde Natio voelballen, de linies waren dichter bij elkaar. Jammer van die domme rode kaart en ook weer een die blunder die gezorgt heeft voor de 4-0.

    We zien duidelijk dat handelingssnelheid bij Natio een probleem is en dat in Balbezit geen of nauwlijks beweging is, waardoor het afspelen van de bal zeer moeilijk wordt met als gevolg balverlies of een verre trap naar voren.

    Conditioneel lijkt natio toch wel mee te kunnen, Fysiek valt het wel tegen.

    Al met al een leerrijke ervaring voor de jongens en jammer dat USA 4 goals heeft gemaakt zonder dat 1 is gemaakt uit een opgezette aanval.

    Trainer.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Suriname is never going to to go any where if the country doesn't invest in these boys. Deze jongens hebben geen pro experience.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zag je die donkere profs -onder andere premier league-, les nemen van onze jongens!! En dan bedoel ik:(zonder cynisme) PERSONALITY!! Dat is NIET te koop. Jongens Sjapooooooooooooo
    Go Torrrrrrrrrrrrr

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname U-20 onderuit tegen Verenigde Staten
Suriname U-20 onderuit tegen Verenigde Staten
http://i51.tinypic.com/2lnz98w.jpg
http://i51.tinypic.com/2lnz98w_th.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/03/suriname-u-20-onderuit-tegen-verenigde.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/03/suriname-u-20-onderuit-tegen-verenigde.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content