Regering ondersteunt SVB met sportpaspoort en nieuw stadion

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) bestaat vandaag precies 100 jaar. In verband hiermee was er vanmiddag een receptie op het Owru Cul Sportcomp...

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) bestaat vandaag precies 100 jaar. In verband hiermee was er vanmiddag een receptie op het Owru Cul Sportcomplex. Hoofdgast was president Chan Santokhi, die ook 52 bestuurders van de SVB-, club- en lidbondenbesturen heeft gedecoreerd. “Er zal door de regering een ontwerpwet worden ingediend waarbij buitenlandse topsporters van Surinaamse afkomst die voor ons land willen uitkomen van rechtswege de Surinaamse nationaliteit verkrijgen. Deze wet wordt in oktober van dit jaar ingediend bij De Nationale Assemblee (DNA)”, gaf Santokhi mee in zijn toespraak. 

“De regering erkent dat Suriname veel voordelen aan kan hebben vandaar dat deze wet aan het parlement wordt aangeboden. De wens die de SVB ook heeft uitgesproken is dat de 20% vermakelijkheidsbelasting op toegangskaarten zal aanpassen, speciaal om de voetbalsport te bevorderen. 

De regering is ook gevraagd om de bouw van een nieuw Andre Kamperveen Stadion te ondersteunen. Dit stadion zal gebouwd worden met financiering uit de creditline van de regering van India. Inmiddels heeft de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) het traject om deze creditline aan te spreken opgestart en ingediend. Dit project zal binnen deze regeerperiode met de SVB gerealiseerd worden, garandeerde president Santokhi. Suriname heeft niet alleen topvoetballers afgeleverd, maar op clubniveau hebben teams als Robinhood, Transvaal, Inter Moengo Tapu en Leo Victor ons land positief op de kaart geplaatst”, merkte de president op.

SVB-voorzitter John Krishnadath is de regering dankbaar voor de erkenning aan de 52 personen. Ook is hij blij dat de regering de garantstelling heeft gegeven voor de nieuwbouw van het Andre Kamperveen Stadion. “Dit demonstreert dat de regering alle geloof heeft in de SVB”, zei de voetbalbaas. Hij riep alle actoren op samen te werken aan de verdere ontwikkeling van de voetbalsport. Ook somde hij enkele zaken op die de bond de komende periode wenst te realiseren. Een van de zaken is het tillen van lokaal voetbal op alle niveaus naar een hoger plan en professionaliseren van de sport.

Ook bondscoach Dean Gorré woonde de feestelijkheden bij. Voor hem is het honderdjarig bestaan van de SVB ook bijzonder, met het accent op de bouw van een nieuw Andre Kamperveen Stadion en ‘Natio’ deelname aan de Concacaf Gold Cup 2021.

De vicepresident Ronnie Brunswijk, minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport, Gracia Emanuel, waren ook aanwezig om de burgers te huldigen in het kader van de viering van 100 jaar SVB.

Bron: Sun


COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Regering ondersteunt SVB met sportpaspoort en nieuw stadion
Regering ondersteunt SVB met sportpaspoort en nieuw stadion
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhp0k9FVxMcyKLvvXZMz98VdW1vLv_YPWz2GGmV69iHFN-9HosM1frmZTrkMHTCGPEl1mr_2tLCW0RUy1Chi55cXzkdowFB_bI7l98wlT1KNz0krXJQe4OoiZBAGZ5HiVH40mpENgUaGyk/s320/Chandrikapersad+Santokhi%252C+John+Krishnadath%252C+Surinaamse+Voetbal+Bond%252C+100+jaar%252C+Decoratie%252C+2020.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhp0k9FVxMcyKLvvXZMz98VdW1vLv_YPWz2GGmV69iHFN-9HosM1frmZTrkMHTCGPEl1mr_2tLCW0RUy1Chi55cXzkdowFB_bI7l98wlT1KNz0krXJQe4OoiZBAGZ5HiVH40mpENgUaGyk/s72-c/Chandrikapersad+Santokhi%252C+John+Krishnadath%252C+Surinaamse+Voetbal+Bond%252C+100+jaar%252C+Decoratie%252C+2020.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2020/10/regering-ondersteunt-svb-met.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2020/10/regering-ondersteunt-svb-met.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content