SVB gaat samenwerken met Stichting Vrienden Voetbal Suriname

De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) maakt vandaag met veel trots bekend dat ze een samenwerking is aangegaan met de Stichting Vrienden Voetbal ...

De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) maakt vandaag met veel trots bekend dat ze een samenwerking is aangegaan met de Stichting Vrienden Voetbal Suriname (SVVS). De SVB viert vandaag het honderdjarig jubileum. Een feestelijke dag, waarop Surinamers met trots mogen terugkijken op een eeuw van Surinaams voetbal. Tegelijkertijd is het ook een dag van vooruitkijken, naar de toekomst. 

De voetbalbond is er zeker van dat met deze nieuwe samenwerking een aanzienlijke impuls kan worden gegeven aan een succesvol en toekomstbestendig Surinaams voetbal. De SVB wil samen met de Stichting Vrienden Voetbal Suriname het Surinaamse voetbal naar een hoger niveau tillen en mondiaal op de kaart zetten, aldus SVB voorzitter John Krishnadath. 

Het is duidelijk dat het Surinaamse voetbal sportief gezien in de lift zit en Natio is daar een belangrijk onderdeel van. Met de historische kwalificatie voor de Gold Cup van 2021 heeft bondscoach Dean Gorré al een aansprekend begin gemaakt met het opstuwen in de vaart der volkeren van de Surinaamse ploeg. “De SVB is overtuigd van de sportieve potentie in het land en dat gaan we nog beter benutten,” aldus voorzitter John Krisnadath. “Dat wordt nog eens versterkt door de nieuwe ‘diaspora regeling’, waardoor onze bondscoach Surinaamse spelers uit Nederland kan oproepen om het team van Surinaamse talenten aan te vullen en zo internationaal te kunnen aanhaken.” 

De sportieve ambities zijn hoog en we willen een topsport omgeving creëren die bij die ambities past. Dat zal onze talenten moeten gaan prikkelen om het uiterste uit zichzelf te halen. Maar op dat niveau zijn we nog niet. Het mondiale voetbal is een sterk geprofessionaliseerde wereld geworden en daarbinnen willen we dat het Surinaamse voetbal een betere positie krijgt en meer en betere resultaten gaat behalen, ook buiten het veld. Bijvoorbeeld op het gebied van sponsoring en marketing en op organisatorisch vlak en qua media. De nieuwe samenwerking met de SVVS is erop gericht om juist daar ondersteuning in te krijgen. Als we daarin slagen dan gaat het voetbal daarvan direct profiteren. 

De samenwerking met Stichting Vrienden Voetbal Suriname moet het fundament worden waarop bondscoach Gorré zijn sportieve plannen kan bouwen. De Stichting Voetbal Vrienden Suriname wordt voorgezeten door Robert Geerlings (advocaat). Hij vormt het bestuur van de SVVS samen met de voorzitter en de penningmeester van de SVB, maar ook met voetbalmakelaar Humphry Nijman, marketeer Bob van Oosterhout, tvpresentator Humberto Tan, ondernemer Greg Gorré en voormalig Vitesse-directeur Joost de Wit. 

„Ons doel is dat Natio, zowel in Suriname als in Nederland net zo omarmd gaat worden als nu al het geval is met het Nederlands elftal”, stelt Geerlings. Bestuurslid van de nieuwe stichting en SVB voorzitter John Krishnadath benadrukt: “Met deze samenwerking bundelen we onze krachten vanuit een gedeelde passie voor het Surinaamse voetbal. Het is een echte samenwerking, waarbij het bestuur van de SVB te allen tijde stevig betrokken is en daarom ook zitting hebben in het stichtingsbestuur. We zien het bovenal als een fantastische uitdaging die we aangaan met een mooie club mensen.”

Bondscoach Gorré is blij met de steun van de prominente Surinaamse Nederlanders. „Dit is een geweldig project om van Suriname een serieus voetballand te maken. Er is zoveel kwaliteit bij deze mensen om ondersteuning op alle fronten te leveren.” Maar het sportieve aspect staat voorop, benadrukt Gorré. „Ik denk dat het voor partijen een mooi moment is om in te stappen. Suriname kan historie gaan schrijven door zich voor de eerste keer te gaan plaatsen voor een groot toernooi. Ik ben ervan overtuigd dat het mogelijk is om in de toekomst naast Nederland actief te zijn op een WK. Misschien zelfs al op het WK in Qatar in 2022.”

Bron: Surinaamse Voetbal Bond

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB gaat samenwerken met Stichting Vrienden Voetbal Suriname
SVB gaat samenwerken met Stichting Vrienden Voetbal Suriname
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGhGNw5gtWfkSVk6RffMVQU8F2_SG51-o_D4M8FIqNlHLwaqVtbfhtn48RWXf9bSYi9hOITzqQ8scjCh-jPErAbvB3hF2K0DfzZeP8Tg5vG4m6bJVegzhZY4UKMUd0fltksHppmCFKG8E/s320/Robert+Geerlings%252C+Dean+Gorr%25C3%25A9%252C+Stichting+Vrienden+Voetbal+Suriname%252C+2020.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGhGNw5gtWfkSVk6RffMVQU8F2_SG51-o_D4M8FIqNlHLwaqVtbfhtn48RWXf9bSYi9hOITzqQ8scjCh-jPErAbvB3hF2K0DfzZeP8Tg5vG4m6bJVegzhZY4UKMUd0fltksHppmCFKG8E/s72-c/Robert+Geerlings%252C+Dean+Gorr%25C3%25A9%252C+Stichting+Vrienden+Voetbal+Suriname%252C+2020.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2020/10/svb-gaat-samenwerken-met-stichting.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2020/10/svb-gaat-samenwerken-met-stichting.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content