'Attitude Surinaamse voetballers verbeteren'

De Nederlandse voetbaltrainer Kees Zwamborn (foto: 3e van links, in het gezelschap van (v.l.n.r.) Kenneth Jaliens, Ricardo Winter en Louis ...


De Nederlandse voetbaltrainer Kees Zwamborn (foto: 3e van links, in het gezelschap van (v.l.n.r.) Kenneth Jaliens, Ricardo Winter en Louis Giskus) kwam tien dagen geleden aan in Suriname als mogelijk nieuwe bondscoach van Suriname. Gisteren werd Zwambrom officeel gepresenteerd als bondscoach van het Surinaams elftal. De trainer twijfelt niet aan de kwaliteit van het voetbal, maar over de attitude van de spelers.

"Ik begrijp dat je niet kan gaan werken vanuit een Nederlands referentiekader. Je moet flexibel zijn. Het gaat nu voornamelijk om te kijken wat ik aantref als ik met de jongens samenwerk." Hij voegt toe dat er een bepaalde bereidwilligheid moet zijn en een bepaalde trots dat je in de nationale selectie zit.

Zwamborn gaat met de Surinaamse Olympische ploeg aan de slag voor het Caribisch toernooi in maart. De trainer weet nog niet of hij in het land wil blijven. Hij gaat zich de komende twee maanden oriënteren en beslist dan pas wat hij gaat doen. "Ik heb er zin in. Ik ga proberen om het team weer op de rails te krijgen en daarna kijken we wel verder."

Suriname is een land zonder professioneel voetbal. De spelers werken overdag en tijdens de zomerstop zijn er weinig activiteiten. Volgens Zwamborn wordt het dan ook een gigantische klus om het nationale team klaar te stomen voor het wereldkampioenschap in 2014 in buurland Brazilië. "Dat duurt nog vier jaar, maar dat zal niet makkelijk zijn. Het is wel een uitdaging om binnen deze situatie er meer uit te halen. Je kan wel zeggen dat we naar het WK willen, maar je kan ook zeggen dat we wat stappen maken dat we er dichterbij komen. Dat is veel reëler."

Waarom het Suriname nog niet is gelukt om het professionele voetbal van de grond te krijgen kan ook Zwamborn niet beantwoorden. "Daar ben ik te kort voor in Suriname om daar een oordeel over te hebben. Het is wel iets wat ontwikkeld moet worden wil je stappen maken. Er moet geld zijn en een goed technisch kader. Dat laatste is in samenwerking met Nederland altijd te regelen. Het blijf natuurlijk wel steken bij de financiën. Er moet meer professionalisme komen. Dat is iets waar je wel verstand van moet hebben. Dat doe je niet zomaar even", aldus Zwamborn.

Luister naar het interview dat de Nederlandse Wereldomroep hield met de nieuwe bondscoach van Suriname, door op bovenstaande foto te klikken.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'Attitude Surinaamse voetballers verbeteren'
'Attitude Surinaamse voetballers verbeteren'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxHdgqBZRy5mLEmnCAj9SrbHHcVJTTCULVhEh6O58em_7sJKKKGIkUeW82TgE8KKb_Bf6o47lvFIFfX3iGskwZdrvngV1amyFMSLuG8Li6AdPSImt5JAhNGynMFEYd7GWIP-7mtIDbPPs/s1600/Kenneth+Jaliens%252C+Ricardo+Winter%252C+Kees+Zwamborn%252C+Louis+Giskus%252C+Persconferentie%252C+2010.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxHdgqBZRy5mLEmnCAj9SrbHHcVJTTCULVhEh6O58em_7sJKKKGIkUeW82TgE8KKb_Bf6o47lvFIFfX3iGskwZdrvngV1amyFMSLuG8Li6AdPSImt5JAhNGynMFEYd7GWIP-7mtIDbPPs/s72-c/Kenneth+Jaliens%252C+Ricardo+Winter%252C+Kees+Zwamborn%252C+Louis+Giskus%252C+Persconferentie%252C+2010.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/02/attitude-surinaamse-voetballers.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/02/attitude-surinaamse-voetballers.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content