Digicel toernooi verplaatst naar augustus

De Digicel Caribbean Championship 2010 dat gepland stond voor voor deze maand wordt verplaatst naar 17 augustus 2010. Op de jaarkalender van...


De Digicel Caribbean Championship 2010 dat gepland stond voor voor deze maand wordt verplaatst naar 17 augustus 2010. Op de jaarkalender van de Caribbean Football Union (CFU) was te zien dat de eerste ronden zouden worden gespeeld op 13-14 maart en 10-11 april. Dit gaat uiteindelijk dus niet door. Door de verplaatsing is het doel van bondscoach Kees Zwamborn verdwenen. "Mijn insteek was om de Surinaamse (Olympische) selectie te helpen opstarten en toe te werken naar het Digicel toernooi, dat is nu compleet weggevallen", verteld Zwamborn.

De oorzaak legt Zwamborn bij de jaarplanning van de CFU. "Als je naar Nederland kijkt zie je in de jaarplanning direct wanneer interlands worden gespeeld en er activiteiten zijn. Hier in het Caribische gebied is het zo dat je in de planning ziet dat activiteiten nog besproken moeten worden. In de praktijk komt het er op neer dat er niks door gaat of op een later moment doorgang vindt."

De Nederlander die in januari werd aangesteld als bondscoach van de Surinaamse voetbalselectie blijft tot en met mei in Suriname. "In principe wilde ik mij oriënteren tot eind maart, maar door de start van een trainingscursus die ik ben begonnen heb ik mijn verblijf tot eind mei verlengd. Daarbij vond ik het ook ongehoord om na twee maanden te zeggen, bekijk het maar", geeft Zwamborn aan.

Zwamborn houdt nog wel de deur open om na mei terug te keren in Suriname, maar alleen voor kortere projecten. De bondscoach heeft wel de voorkeur dat er stappen worden gemaakt op gebied van organisatie, accommodatie en sponsoring. Dan acht hij de kans groter om na de zomer weer in Suriname werkzaam te zijn. "Ik zou wel na de zomer terug willen keren, maar dan niet voor een te lange periode omdat ik denk dat je in Suriname te weinig vruchtbaar kan maken. Te denken valt dan aan 3 à 4 weken waar met trainingen dan naar een toernooi toe gewerkt kan worden", zegt de Nederlander.

De Caribbean Championship is te vergelijken met het Europees Kampioensschap, maar dan voor de nationale voetbalteams uit de Caribische regio. In deze regio bevinden zich 30 landen die zijn aangesloten bij de CFU. Met de deelname proberen de nationale teams zich te kwalificeren voor de CONCACAF Gold Cup 2011. Hier strijden Canada, Mexico en de Verenigde Staten met de top 5 van Midden-Amerika en de top 4 van het Caribische gebied. De winnaar van de Gold Cup mag zich kampioen van noord-, midden-Amerika en het Caribische gebied noemen. De winnaar kwalificeert zich hierdoor ook voor de Confederations Cup dat in het land wordt gehouden waar het volgende Wereldkampioenschap voetbal plaatsvindt.

Om het gehele interview met Kees Zwamborn te beluisteren, klikt u op de bovenstaande foto.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Digicel toernooi verplaatst naar augustus
Digicel toernooi verplaatst naar augustus
http://i41.tinypic.com/avsdat.jpg
http://i41.tinypic.com/avsdat_th.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/03/digicel-toernooi-verplaatst-naar.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/03/digicel-toernooi-verplaatst-naar.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content